Ο γραψαρχιδισμός ενός περιφερειάρχη και η χαμένη τιμή του Κούλη του «άριστου» πρωθυπουργού…

Ουκ ολίγες οι σεμνότυφες αρσακειάδες, οι οποίες έφριξαν εξ αιτίας της «ανείπωτης» κίνησης του περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Μουντζούρη να προάγει την τέχνη του γραψαρχιδισμού γράφοντας κυριολεκτικά στα αχαμνά του τον ίδιο τον Κούλη τον πρωθυπουργό, τον εκλεκτό, τον αλάνθαστο, τον αποφασιστικό, τον άριστο των αρίστων, τον διαπρεπή κ.λπ. κλπ. Ιερόσυλον και απρεπές. Και δεν φτάνει μόνο αυτό ο γραψαρχιδιστής περιφερειάρχης φρόντισε να αποθανατιστεί η τέχνη του, ώστε όλοι οι τυχεροί να μπορούν να θαυμάσουν τον ιδιαίτερο τρόπο του, την άνεσή του, που σίγουρα, δίχως άλλο, είναι αποτέλεσμα πολύχρονων, άοκνων και απερίσπαστων προσπαθειών, αλλά και συγκεκριμένων ασκήσεων, βασικά χειρωνακτικών…

Ο Μουντζουράκης, ο δεξιός να μην ξεχνιόμαστε, λοιπόν, αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και έγραψε στα αρχίδια του τον Μητσοτάκη με την χαρακτηριστική κίνηση, που όλοι γνωρίζουμε λίγο πολύ, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον υπουργό Επικρατείας Γεραπετρίτη, με τον οποίο παζάρευε την λήξη των επεισοδίων και τον οποίο προηγουμένως φρόντισε να προειδοποιήσει για τα περαιτέρω λέγοντας χαρακτηριστικά «μη μου κάνει εμένα παληκαριές ο πρωθυπουργός, δεν είμαι κανένα παιδάκι», ενώ χαρακτήρισε τα ΜΑΤ χειρότερα από τους μισθοφόρους του Ερντογάν. Πάντως, είναι τουλάχιστον ύποπτη η συμπεριφορά και του Γεραπετρίτη, που άκουγε τον ασεβούντα γραψαρχιδιστή και όχι μόνο δεν του έκλεισε το τηλέφωνο, αλλά γύρευε τι έκανε και ο ίδιος την ίδια στιγμή… Μήπως έγραφε και αυτός στα καλαμπαλίκια του, μήπως…Η ανομολογήτη, λοιπόν, αυτή κίνηση αποθανατίστηκε και μεταδόθηκε σ’ όλο το Βασίλειο μ’ όλους τους κινδύνους, που κρύβει κάτι τέτοιο, με πρώτο-πρώτο τον κίνδυνο να χάσει ο λαός τον σεβασμό του προς τους θεσμούς, αλλά και για τον ίδιο τον Κούλη. Δηλαδή; Δηλαδή να αρχίσει ο πάσα ένας, όταν βλέπει τον Κούλη να πιάνει τ’ αμελέτητά του, ή να μαζεύονται πολλοί και να επιδίδονται σ’ αυτήν την δημιουργική δραστηριότητα και έτσι να δημιουργηθεί αντιπολιτευτικό κίνημα, που θα το ζήλευε και ο Αλέξης ο πρώην, που από τότε που έχασε την εξουσία είναι τόσο μίζερος και θλιβερός, που είναι σαν να τον κλάνουνε χίλιες ρέγγες. Φάε την σκόνη μας Μουτζουριάδη. Δηλαδή τσίμπα και εσύ ένα αρχίδι (που σημαίνει σε κατατρόπωσα). Προσέξτε δεν είπαμε μάσα ένα αρχίδι, το οποίον είναι και βαρύτερο… Οι έννοιες πρέπει να διευκρινίζονται.

Ο Τσίπρας, ας πούμε, δεν μας είχε απλά πρήξει τα αρχίδια, που σημαίνει ότι κάποιος μάς ζάλισε ή μάς κούρασε, αλλά μάς τα είχε σπάσει, κάτι που όπως γνωρίζουν οι μυημένοι στις λεπτές αυτές έννοιες είναι πολύ χειρότερο, αφού άλλο να στα πρήξει και άλλο να στα σπάσει…

Η ιερή αγανάκτηση δεν μειώθηκε, (γαμώ την Παναχαϊκή μου), παρά την δήλωση του γραψαρχίδη περιφερειάρχη Μουντζουρίδη, ότι ναι μεν δεν ζητάει συγγνώμη, που έκανε τον Κούλη αλαμαρνέρα ξεκούμπωτη, αλλά παρ’ όλα αυτά τον σέβεται, γιατί αλλιώς δεν θα τον έγραφε με τόση περηφάνια στα αρχίδια του, αλλά ίσως κάπου αλλού. Με άλλα λόγια τον έγραψε στα κλαμπάνια του με τον δέοντα σεβασμό, με τις δέουσες τιμές, όπως αρμόζει στον καταλληλότερο πρωθυπουργό, τον νικητή του Τσίπρα, που υποσχέθηκε ότι θα βγάλει την γλώσσα στην σάπια ολιγαρχία και μετά τα σκάτωσε, γιατί ήταν χειρότερος απ’ όλους.

Ο κ. Μουτζούρης σημείωσε, επίσης, ότι δεν μεταφέρει τι του είπε ο κ. Μητσοτάκης στο τηλέφωνο και επεσήμανε ότι «συνομιλώ με υψηλό τόνο, γιατί εκείνη την ώρα είμαι μέσα στο στρατόπεδο επί τρεις ώρες και χιλιάδες Μυτιληνιών επιχειρούσαν να εισβάλουν». Όσο για τους κλαπαρχίδες (είναι αυτοί που τ’ αρχίδια τους έχουν «κρεμάσει», συνήθως λόγω ηλικίας και χτυπάνε, δηλαδή αυτοί που «τους μαράθηκαν τ’ αρχίδια», μεταφορικά, οι οκνοί, οι άχρηστοι, οι ανίκανοι), που τον κατηγορούν απάντησε με παρρησία ότι «Καμία επανάσταση κατά του κράτους, κατά της κυβερνήσεως, θέλουμε τα νησιά μας να παραμείνουν ελληνικά», ενώ τόνισε ακόμη ότι «τρεις ώρες προσπαθούσα για την ασφάλεια των ανδρών των ΜΑΤ».

Και ποια θα είναι πλέον η τύχη του γραψαρχίδη περιφερειάρχη;

«Δεν νομίζω ότι μπορεί η κυβέρνηση να συνομιλήσει μ’ έναν άνθρωπο σαν και αυτόν […]Είναι ένας άνθρωπος που κάνει show. Όπως φώναζαν παλιά στα γήπεδα ‘’έμπαινε Γιούτσο, έμπαινε!’’ και ζει τον μύθο του» αποφάνθηκε η χαρχάλα, η Ντόρα η Μπακογιάννη η πρωθυπουργική αδελφή, ενώ την επιδοκίμαζε η φαλακρή λουλού ο Τζανακόπουλος. «Γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα», χαρακτήρισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον κ. Μουτζούρη προειδοποιώντας με κάθε ευθύνη και αξιοπιστία ότι δεν θα υπάρξει «Καμμία συζήτηση από δω και πέρα με τον κ. Μουτζούρη», (δηλώσεις στο Σκάι) διαβεβαιώνοντας ότι «και η κυβέρνηση δεν θα τον καλούσε μετά από τα τελευταία γεγονότα».

Ο Μητσοτάκης, όμως, ο μεγάλος κλαναράδας, όπως διαβάσαμε (27-2, Πρώτο Θέμα) είπε ότι περιμένει τον Μουντζούρη για διάλογο: «- Κ. Μητσοτάκης: Είμαστε όλοι; Έναν χάσαμε στην πορεία… –Αυτοδιοικητικός: Λόγω πτήσης. – Κ. Μητσοτάκης: Εάν ερχόταν θα τον δεχόμασταν. Εμείς δεν έχουμε τέτοια θέματα...».

Αν καταλάβαμε καλά, ο Μητσοτάκης κάποιους άδειασε ή μάλλον τους έγραψε και αυτός στα αυτά του, γιατί τον αύτωσαν και αυτοί με την βιασύνη τους και είπε και αυτός να τους αυτώσει, αφού βιάστηκαν να αυτώσουν τον Μουτζούρη, ειδικά αυτή η Ντόρα που του τα είχε πρήξει από όταν ήταν μικρός, και τελικά ο Μουτζούρης θα ερχόταν, αλλά τελικά έχασε την πτήση και δεν πήγε πουθενά μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, που παραμένει θολό, αφού όλοι θέλουν να προλάβουν να αυτώσουν τους άλλους και δεν υπάρχει καμία συνεννόηση για να υπάρξει μια σειρά σ’ αυτό το πράγμα, μια προτεραιότητα, άει στο καλό και φασκελομουτζούρωστα…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: