ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ Β. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μετανάστες επιτίθενται στα ΜΑΤ στις Καστανιές.

Τo είπε και το έκανε ο Σουλτάνος και για αυτό τον έχουν σε υπόληψη σε Δύση και Ανατολή. Εφ’ όσον η Βορειοατλαντική Συμμαχία δείχνει ακόμα απρόθυμη να βοηθήσει το τουρκικό κράτος, που τα έχει βρει σκούρα μαζί με τους χαλιφάτους του στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ από τα στρατεύματα του Άσσαντ, που υποστηρίζονται από το ρωσικό κράτος, ο Ερντογάν στέλνει οργανωμένα πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα του Έβρου και στα νησιά του Β. Ανατολικού Αιγαίου για να εκβιάσει την ΕΕ.

Μ’ άλλα λόγια ο Ερντογάν απηύδησε!!!

Μα είναι δυνατόν να έχει καταλάβει ο τουρκικός στρατός και οι τζιχαντιστές συριακά εδάφη και να δέχεται και από πάνω επιθέσεις από τα συριακά στρατεύματα;

Δεν βλέπει ο Άσσαντ πόσο ωραία τα έχουν καταφέρει η Αθήνα και η Λευκωσία;

To έχουμε ξαναπεί και αν δεν το έχουμε τονίσει αρκούντως έως τώρα, πολύ κακώς. Ο Ερντογάν είναι ευφυής στα όρια της παράνοιας.

Γνωρίζει πόσο μικρόψυχοι και γελοίοι είναι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, οι οποίοι τρέμουν μην χάσουν τους θρόνους τους από τα κύματα προσφύγων και μεταναστών που κατευθύνονται προς την Εσπερία. Είναι τόσο ανόητοι, που νομίζουν ότι θα ζουν για πάντα σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και ευημερίας πάνω στη δυστυχία των άλλων και θα αρκούν μερικές κουλούρες συρματόπλεγμα για να ασφαλίσουν τον παράδεισό τους.

Το γνωρίζει ο Ερντογάν και τους παίζει αναλόγως, με το χειρότερο εφιάλτη τους. Το οικόπεδο, που λέγεται ελλαδικός χώρος δεν το λογαριάζει καν, για να μην έχουμε αυταπάτες. Όπως και να ’χει, από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, η ελληνοτουρκική μεθόριος έχει κατακλυστεί με δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, πρόσφυγες και μετανάστες, που κουβάλησε ο τουρκικός στρατός στα πλαίσια διεξαγωγής πλέον ενός υβριδικού πολέμου, μια επιχείρηση που αποτελεί προέκταση της σφοδρής πολεμικής σύρραξης στα βόρεια της Συρίας με δεκάδες τούρκους στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον Φαχρετίν Ολτούν, εκπρόσωπο τύπου του Ερντογάν: «Η Τουρκία φιλοξενεί 3,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που διέφυγαν του πολέμου, του ολέθρου και του χάους. Είμαστε περήφανοι που έχουμε ξοδέψει πολύτιμα κρατικά κονδύλια για να βοηθήσουμε τους αδερφούς και τις αδερφές μας χάρη στην γενναιοδωρία των Τούρκων πολιτών. Η διεθνής κοινότητα μάς άφησε μόνους να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση. Ορισμένοι από τους πρόσφυγες αυτούς αποφάσισαν να φύγουν βάσει της αλλαγής της πολιτικής. Ο αριθμός τους είναι 80.888. Αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες». Η τουρκική προπαγάνδα μάλιστα κάνει λόγο άλλοτε για 38.000 και άλλοτε για 78.000 πρόσφυγες, οι οποίοι δήθεν έχουν ήδη περάσει στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος λαμβάνουν μηνύματα στα κινητά τους, που τους διαβεβαίωναν ψευδώς ότι τα σύνορα με την Ελλάδα έχουν ανοίξει, στα τουρκικά κανάλια διακινητές καλούσαν επίσης και μάλιστα αφιλοκερδώς όλους τους ενδιαφερόμενους να σπεύσουν να περάσουν τα σύνορα.

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ», υπογράμμισε ο πασοκτζής υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με νόημα, αποκαλύπτοντας το ρόλο του χωροφύλακα, που έχει αναλάβει το ελληνικό προτεκτοράτο. Ασφαλώς, οι ευρωπαίοι πολιτικοί, ως προνοητικοί που είναι, έχουν φροντίσει να σφραγίσουν την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, ώστε ακόμα και αν πέσουν οι «θερμοπύλαι», να είναι ασφαλείς στις Βερσαλλίες και τις Βρυξέλλες τους.

Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές σημειώνονται συγκρούσεις στο συνοριακό πέρασμα Καστανιές του Έβρου ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες που συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες –και υποστηρίζονται από τις τουρκικές αρχές– και ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ επίσης μηνύματα λαμβάνουν πρόσφυγες και μετανάστες να κατευθυνθούν στα τουρκικά παράλια απέναντι από την Μυτιλήνη.

Το τουρκικό κράτος στέλνει μ’ αυτόν τον τρόπο τελεσίγραφο σε ΝΑΤΟ, και ΕΕ να τα βρουν με το ρωσικό κράτος για να απεγκλωβιστούν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις από τον βούρκο της Συρίας.

Το πόσο γρήγορα ή αργά θα διαπραγματευτούν τα μεγάλα αφεντικά έχει να κάνει μόνο και μόνο με τεράστια κυριαρχικά συμφέροντα του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί. Μέχρι τότε είθε στα νησιά του Β. ανατολικού αιγαίου να αποφευχθούν τα πιο ζοφερά από τα γεγονότα που ήδη όλοι ψυχανεμιζόμαστε…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: