Δράση αλληλεγγύης στο Μόντρεαλ στις αυτόχθονες κοινότητες του Wet’ suwet’ en που αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους

Το πρωί της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου, περίπου πενήντα άτομα εμπόδισαν την έξοδο του αυτοκινητοδρόμου 720 στο κέντρο του Μόντρεαλ, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους αυτόχθονες πληθυσμούς του Wet’suwet’en που αγωνίζονται κατά της κατασκευής ενός αγωγού στην περιοχή τους. Οι αλληλέγγυοι έστησαν φλεγόμενα οδοφράγματα στις οδούς St-Marc και René-Levesque προκειμένου να εμποδίσουν την κυκλοφορία αυτοκινήτων και τοποθετήθηκε πανώ αλληλεγγύης για τις αυτόχθονες φυλές, στη σήμανση του αυτοκινητοδρόμου.

Η δράση αυτή συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνονται για την υποστήριξη των Wet’suwet’en που αντιστέκονται στην καταστροφή της περιοχής τους για περισσότερα από δέκα χρόνια. Το καναδικό κράτος, μέσω της ένοπλης αναγκαστικής και αποικιακής του δικαιοσύνης, επιτίθεται στους υπερασπιστές της γης του Wet’suwet’en προκειμένου να εξασφαλίσει την εγκατάσταση 670 χλμ. αγωγού φυσικού αερίου CoastLas GasLink.

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, ας συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στην κλήση του Wet’suwet’en και να υποστηρίζουμε τον αγώνα τους με όλα τα απαραίτητα μέσα».

E.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: