Μπαράζ επιθέσεων κουρδικών ομάδων σε κυβερνητικούς τουρκικούς στόχους

Αττάλεια

Κωνσταντινούπολη 13/01/2020: Η ομάδα Şehit Soro ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση σε αυτοκίνητο που μετέφερε 2 πράκτορες της κρατικής τουρκικής υπηρεσίας MIT στην περιοχή Bahçelievler της Κωνσταντινούπολης. Απ’ την επίθεση οι δύο πράκτορες της MIT τραυματίστηκαν σοβαρά.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Στις 13 Ιανουαρίου, τα μέλη της μονάδας εκστρατείας έκτακτης ανάγκης Séhit Soro πραγματοποίησαν μια δράση με αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή εναντίον δύο πρακτόρων της MIT στην περιοχή Bahçelievler της Κωνσταντινούπολης. Ως αποτέλεσμα της δράσης μας τα δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και το όχημά τους υπέστη ζημιά.

Η κυβέρνηση του AKP-MHP προσπάθησε να καλύψει την αλήθεια σχετικά με την επίθεση, αναφέροντας το ψέμα, ότι το ατύχημα το προκάλεσε ένας σωλήνας LPG του οχήματος.

Όλοι οι πράκτορες της MIT στην Τουρκία καθώς και στο Κουρδιστάν πρέπει να γνωρίζουν ότι θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας εναντίον τους καθώς και των συνεργατών τους».

16.01.2020: Η κουρδική ομάδα του Şehit Sorxwin Roboski εξέδωσε γραπτή δήλωση που ανέφερε ότι τρία μέλη της τουρκικής αστυνομίας σκοτώθηκαν μετά από σαμποτάζ σε όχημα αστυνομίας στην Osmaniye. Η δήλωση της ομάδας είναι η εξής:

«Μέλη της ομάδας εκδίκησης του Şehit Sorxwin Roboski διενήργησαν δολιοφθορά κατά ενός τεθωρακισμένου οχήματος τύπου scorpion στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της συνοικίας Karaçay της Osmaniye στις 16 Ιανουαρίου στις 20:30. Ως αποτέλεσμα αυτής της επιτυχημένης δράσης δολιοφθοράς, τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Η αστυνομία είναι συνδεδεμένη με τις δολοφονικές επιθέσεις της κυβέρνησης του AKP σε κούρδους και έκρυψε τις απώλειές της. Οι αναφορές των νεκρών και τραυματιών αφαιρέθηκαν από το τουρκικό κράτος στις ειδήσεις στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και στις τηλεοπτικές ειδήσεις.

Ως μονάδα εκδίκησης του Şehit Sorxwin Roboski, θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις ενέργειες εκδίκησής μας, μέχρι να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα και τους στόχους των μαρτύρων μας ».

Αττάλεια, Τουρκία: Η κουρδική επαναστατική οργάνωση HBDH (Ενωμένο Επαναστατικό Κίνημα των Λαών) στις 22 Ιανουαρίου κατέστρεψε τα επιχειρηματικά γραφεία του Hasan Akıncıoğlu ο οποίος είναι μέλος της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και συνδέεται με το κόμμα του Ερντογάν AKP.

Στην προκήρυξή τους αναφέρουν ότι κατέστρεψαν το γραφείο του Hasan Akıncıoğlu, ο οποίος βρίσκεται σε στενή σχέση με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του χρηματοπιστωτικού συστήματος του κόμματος AKP στην περιοχή Muratpaşa της Αττάλειας. Το HBDH, επίσης, δήλωσε ότι όλοι όσοι συγκεντρώνονται στο πλαίσιο της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, είναι εκπρόσωποι του τουρκικού καπιταλισμού και εταίροι του καθεστώτος Ερντογάν και σε όλο το 2020 θα καταστήσει τη ζωή τους αφόρητη. Κλείνοντας κάλεσε όλες τις επαναστατικές νεολαίες και τον λαό, να ενταχθούν στην πορεία τους για τη νίκη.

E.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: