Απεργίες, διαδηλώσεις, συγκρούσεις και πάλι στη Γαλλία

Τα «κίτρινα γιλέκα» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και ουσιαστικά ενώθηκαν με αυτές των επαναλαμβανόμενων απεργιών για το συνταξιοδοτικό, όπου πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν διαρκέσει εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, με αφορμή το συνταξιοδοτικό.

Οι απεργίες έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία αρκετών δομών του κράτους, όπως στις μεταφορές, στα δικαστήρια, στην εκπαίδευση, στα νοσοκομεία, στην λειτουργία των λιμανιών, της ενέργειας, ενώ παρουσιάζονται ελλείψεις και στα σούπερ μάρκετ.

Το Σάββατο υπήρχαν συγκρούσεις στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού του Παρισιού, όπου διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους. Ακόμα και η όπερα στο Παρίσι, βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό, όπου δίνονται καθημερινά δωρεάν συναυλίες και παραστάσεις έξω απ’ το κτήριο της όπερας. Ο Μακρόν φυγαδεύτηκε άρον άρον από θέατρο στο οποίο βρισκόταν υπό τον φόβο λιντσαρίσματος από συγκεντρωμένο πλήθος έξω από αυτό.

Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο για τον Μακρόν, όσο ο κόσμος θα είναι στους δρόμους, όση άγρια καταστολή και αν μπει σε λειτουργία. Η συνέχεια δείχνει να έχει ενδιαφέρον!

Ανρύ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: