Πλαστές ανάγκες με ταχύτητα 5G

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου της Καλαμάτας να διακόψει την σύμβαση που είχε με την εταιρία Wind, για την πιλοτική εφαρμογή του δικτύου 5G στην πόλη. Πολλά ειδησεογραφικά μέσα, καθώς και πολλές συζητήσεις και αναφορές στα social media λοιδόρησαν την συγκεκριμένη απόφαση χλευάζοντας τους κατοίκους της πόλης. Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε ότι η απόφαση αυτή ήρθε ύστερα από μεγάλες πιέσεις του κόσμου, που είχαν προκαλέσει πολλές συνελεύσεις για την διακοπή αυτής της σύμβασης. Οι πιέσεις αυτές, ανάγκασαν το δημοτικό συμβούλιο, με 16 ψήφους κατά της σύμβασης και 13 υπέρ, να την ακυρώσει.

Ένα άλλο στοιχείο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συγκεκριμένη απόφαση είναι η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου και η αδυναμία πλειοψηφίας της παράταξης του δημάρχου λόγω της απλής αναλογικής. Σε αντίθετη περίπτωση, η παράταξη του νυν δημάρχου Βασιλόπουλου, που στηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία και είναι η συνέχεια του, επί δεκαετίες, προηγούμενου δημάρχου και νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Νίκα, δεν θα είχε κάποιο πρόβλημα να συνέχιζε την σύμβαση του προκατόχου του. Σημειωτέον ο Δήμος σύναψε συμφωνία με την εταιρεία «Πρωτεύς ΑΤΤΕ» στα πλαίσια της οποίας αντικατέστησε όλους τους λαμπτήρες της πόλης (15.000 λαπτήρες) με νέους, τύπου Led, με κόστος για το δημόσιο περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι νέες λάμπες, συν τοις άλλοις, θα λειτουργούν και σαν κεραίες του νέου δικτύου 5G.

Έχουμε αναλογιστεί πόσα δίκτυα καθημερινά μας περιβάλουν; Στο σπίτι, στη δουλειά, στον ελεύθερο μας χρόνο, ακόμα και στην εξοχή; Κεραίες κινητής τηλεφωνίας, 2G,3G,4G, αμέτρητα wi-fi. Η πόλη της Καλαμάτας ήδη είναι επιβαρυμένη με ακτινοβολία. Μάλιστα στην πλατεία της πόλης, λειτουργούν οι κεραίες του δικτύου πολλών εταιρειών τηλεφωνίας, που μαζί με τα wi-fi δημιουργούν ήδη μια αυξημένη συσσώρευση ακτινοβολίας. Οι όποιες μελέτες για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας έχουν να κάνουν με μεμονωμένα δίκτυα και όχι για το σύνολο της ακτινοβολίας που μπορεί να δέχεται μια περιοχή. Έτσι, μπορεί π.χ ένα 4G δίκτυο να είναι εντός ορίων (τα οποία αλλάζουν κατά καιρούς) χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψιν το φορτίο από άλλου είδους δίκτυα.

Στα πλαίσια της αγοράς κινητών τηλεφώνων ετοιμάζεται μεγάλη μπίζνα που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το 5G δίκτυο, καθώς τα σημερινά smart κινητά, ακόμα και να υπήρχε 5G δίκτυο, δεν θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν. Έτσι ο κόσμος, πρέπει να προμηθευτεί νέα κινητά που να μπορούν να χρησιμοποιούν και 5G και ας μην το έχουν ανάγκη, μόνο και μόνο γιατί το επιτάσσουν οι εταιρείες για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους.

Οι πλαστές ανάγκες είναι ένα χαρακτηριστικό που είναι διακριτό στην κοινωνία και δημιουργούν νέες φυλακές που πνίγουν την προσωπικότητα του καθενός. Άραγε αυτό που λείπει από κάποιον, για παράδειγμα στην ελληνική επαρχία, είναι ένα δίκτυο 5G ή η καλυτέρευση της ζωή του και η ουσιαστική επικοινωνία με κάποιον συνάνθρωπο; Σε τι ακριβώς υστερεί ένας άνθρωπος, όχι μια πολυεθνική, εάν δεν έχει 5G δίκτυο και ανάλογο κινητό; Δεν υστερεί σε τίποτα! Και γι’ αυτό τον λόγο όλα τα MME και τα social media λοιδόρησαν και θεώρησαν το όχι στο 5G ως μεσαίωνα και πισωγύρισμα σε σχέση με την Δύση. Την Δύση που και αυτή ακόμα έχει τις αμφιβολίες της, αφού οι Βρυξέλλες, η Μπολόνια, η Βέρνη και το Σαν Φρανσίσκο έχουν μπλοκάρει με την σειρά τους το 5G. Άλλα όλα αυτά δεν θα τα ακούσετε σε κανένα κανάλι που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τα κέρδη μεγάλων εταιρειών, όπως δεν θα ακούσετε ότι στον ελλαδικό χώρο πληρώνουμε το δεύτερο πιο ακριβό ίντερνετ στην Ε.Ε. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι θέλουν να μας πείσουν, ότι χρειαζόμαστε το 5G ώστε να ανεβάζουμε πιο γρήγορα τις φωτογραφίες που μας δείχνουν ευτυχισμένους στους άλλους στο διαδίκτυο, αλλά μόνους και δυστυχείς στο πραγματικό μας περιβάλλον.

Ε.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: