Τί είναι 2 εκ. ευρώ μπροστά στις ψήφους των ομογενών και την στήριξη του ελληνοαμερικανικού λόμπι;

Κάποιες τσέπες της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, θα φουσκώσουν λίγο παραπάνω, απ’ το ετήσιο δωράκι ύψους 2 εκ. ευρώ της ελληνικής κυβέρνησης, με αναδρομική ισχύ από πέρυσι, με το πρόσχημα την στήριξη της θεολογικής σχολής της Βοστώνης. Ήδη την περασμένη βδομάδα ο Μητσοτάκης σε εκδήλωση εντός της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του Τάρπον Σπρινγκς αναφέρθηκε ότι θα στηρίξει την θεολογική σχολή χωρίς να ανακοινώσει χρηματικό ποσό. Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανακοινώθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο παρουσία του Μητσοτάκη σε εκδήλωση, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο πρώην υπουργός Α. Διαμαντάρης.

Πρόκειται για μια σχολή που σχεδόν κανένας στον ελλαδικό χώρο δεν ήξερε την λειτουργία της και απ’ όσο διαβάζουμε από ηλεκτρονικές εφημερίδες της ομογένειας εμπλέκεται σε οικονομικά σκάνδαλα που τα ερευνούν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς. Ένα από τα σκάνδαλα αφορά την «εξαφάνιση» 10 εκατομμυρίων δολαρίων από το ταμείο ανοικοδόμησης της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου στο Ground Zero. Για το λόγο αυτό μάλιστα το ίδρυμα Νιάρχος που είναι εκ των δωρητών αυτών των χρημάτων, αρνείται περαιτέρω χρηματοδότηση εάν δεν γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα χρήματα. Επί πλέον το υπουργείο Παιδείας της Μασαχουσέτης σε έγγραφο του, ψέγει την σχολή για τα τεράστια οικονομικά ελλείμματα, την κακοδιαχείριση και τον υπερδανεισμό.

Εν προκειμένω, έχουμε να κάνουμε με μία σχολή που έχει λιγότερους από 100 φοιτητές, 22 καθηγητές και με έκταση οικοπέδου 59 εκταρίων (240.000 τ.μ.) και αξία ακινήτου της σχολής μεταξύ 100-200 εκ. δολαρίων. Το αντάλλαγμα βέβαια είναι η στήριξη του ελληνοαμερικανικού λόμπι στην κυβέρνηση της Ν.Δ και οι ψήφοι της ομογένειας στις επερχόμενες εκλογές. Τί είναι άλλωστε μερικά εκατομμύρια ευρώ μπροστά στην ψήφο των ομογενών; Τρίχες! Πόσο ζυγίζουν 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και πόσο η υγεία, η εκπαίδευση και η καθημερινότητα των ανθρώπων στο ελλαδικό κράτος, που τόσο πολύ παριστάνει ότι νοιάζεται και αυτό το κυβερνητικό σινάφι;

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια ποσά χορηγούνται σε εκκλησιαστικούς κύκλους. Πάνω από 117 εκατ. ευρώ είχε δώσει η Περιφέρεια Αττικής με περιφερειάρχη την Ρένα Δούρου, στην Εκκλησία της Ελλάδος και σε αιτήματα μητροπόλεων, ενοριών και σωματείων που στηρίζονται από την Εκκλησία.

Την ώρα λοιπόν που εξαγγέλλονται απίστευτα χρηματικά ποσά, για την στήριξη της διεφθαρμένης και ουσιαστικά ανύπαρκτης θεολογικής σχολής, οι άνθρωποι στον ελλαδικό χώρο πεθαίνουν απ’ το κρύο ή από αναθυμιάσεις πρόχειρων μέσων θέρμανσης εξ αιτίας της μεγάλης φτώχειας. Μάλιστα την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, μέσα σε λίγες ώρες, πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε διαφορετικές πόλεις από τις παραπάνω αιτίες. Άραγε τί είναι ποιο σημαντικό για τους εξουσιαστές; Το να κρατηθούν στην εξουσία με κάθε μέσο ή κάποιες χαμένες ζωές φτωχών ανθρώπων; Ρητορικό το ερώτημα!

Ελευθερόκοκκος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: