ΟΙ ΖΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΛΘΟ ΤΗΣ «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ»…

Για δέστε ποιος μιλάει!!

«Ναι, Βεβαίως και να τους ξεβρακώσεις (τους μπαχαλάκηδες), διότι εμποδίζουν την ελεύθερη έκφραση, την ελευθερία τη δικιά σας και τη δικιά μου. Το μόνο που προσπαθείτε να κερδίσετε είναι τους ανθρώπους που δυστυχώς ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι αν δεν βάλουμε λίγη τάξη σ’ αυτόν τον τόπο, δεν θα μπορέσουνε ούτε δουλειές να βρουν ούτε να πάμε παρακάτω ούτε να ξαναχτίσουμε την χώρα».

Η συγκεκριμένη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου πραγματοποιήθηκε σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση σε μια περίοδο που έχουν καταγραφεί παρόμοια «κρούσματα» δημόσιας κακοποίησης και βασανισμού συλληφθέντων στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ εξελίσσονταν συγκρούσεις με τις κατασταλτικές δυνάμεις.

Η δήλωση αυτή καταγράφηκε μάλιστα από ιστότοπους (βλ. left. gr) που πρόσκεινται στον Συριζα ως απλή στήριξη της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Το ξεγύμνωμα, λοιπόν, των «υπόπτων ανατρεπτικών» βαπτίζεται απλά αστυνομική αυθαιρεσία, μια απλή δηλαδή αστυνομική «υπέρβαση».

Ο βουλευτής, βέβαια, της ΝΔ που σε κατάσταση πλήρους αταραξίας προχώρησε στην συγκεκριμένη δήλωση, γνώριζε και γνωρίζει πολύ καλά σε ποιο πεδίο επέλεξε να στρατευτεί. Γνωρίζει κατ’ αρχήν, όπως οποιοσδήποτε από το σινάφι του, ότι η δημόσια μάλιστα γύμνωση κάποιου που συλλαμβάνεται, είτε ξυλοκοπείται ταυτοχρόνως είτε όχι, στοχεύει στον εξευτελισμό του, αλλά και στην τρομοκράτηση πλήθους ανθρώπων, είτε συνηθίζουν να διαδηλώνουν είτε όχι.

Η γύμνωση ενός συλληφθέντα ήταν, είναι και παραμένει από μόνη της βασανισμός. Το γνωρίζει καλά το γεγονός αυτό το συγκεκριμένο πολιτικό τομάρι, ο βουλευτής της ΝΔ, όσο καλά το γνωρίζουν δημοσιογράφοι και πολιτικοί, μηδενός εξαιρουμένου και ανεξαρτήτως κόμματος στο οποίο είναι ενταγμένοι. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι βασανιστές όπου γης, το έχουν ζήσει στο πετσί τους χιλιάδες βασανισμένοι από κάθε καθεστώς, δημοκρατικό ή μη.

Επομένως, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μπορεί να καταγγελθεί ως αυτό που είναι ή άλλως καθόλου. Ο συγκεκριμένος βουλευτής της ΝΔ αποτελεί κατά δική του δημόσια ομολογία θιασώτης των βασανισμών, διαλαλεί δημόσια την αναγκαιότητά τους, θριαμβολογεί για τα «επιτεύγματα» των κατασταλτικών δυνάμεων, τις στηρίζει πολιτικά, ώστε να πιστέψουν ότι διαθέτουν ακόμη μεγαλύτερη ευχέρεια να συνεχίζουν τις αγριότητες σε βάρος των «μπαχαλάκηδων». Ο Παπαδημητρίου, με άλλα λόγια, εκθειάζει ανοικτά τους εικονικούς βιασμούς, τον εξευτελισμό των συλληφθέντων προετοιμάζοντας το έδαφος για την συνέχεια.

Τι μάς λέει με τον τρόπο του; Μα το εξής απλό. Ό,τι είδαμε είναι απλά η αρχή, οι βασανισμοί αυτού του είδους θα συνεχιστούν και γι’ αυτό θα πρέπει να τους συνηθίσουμε, σιγά σιγά να μην τους σχολιάζουμε και πολύ πολύ, ώσπου να γίνουν και αυτοί αναπόσπαστο μέρος της «κανονικότητας».

Φυσικά, αφού πρώτα συνηθίσουμε αυτού του είδους τους βασανισμούς, στην συνέχεια θα είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε κατόπιν και το «κάτι παραπάνω». Ο κύριος Μπάμπης είναι εν τέλει ειλικρινής, δεν κρύβει τις επιδιώξεις της εξουσίας την οποία υπηρετεί πιστά, και χωρίς επιφυλάξεις, δίχως αναστολές, δίχως κάποιο ενδιαφέρον για τους υποκριτικούς, είναι αλήθεια, καθωσπρεπισμούς της πολιτικής ορθότητας.

Όσον αφορά δε την «διάψευση» εκ μέρους πρόκειται για μια γελοιωδέστατη ανακοίνωση, που έρχεται να διεκπεραιώσει την άνωθεν εντολή για να «κλείσει» άρον άρον το θέμα, δίχως φυσικά να πάρει οτιδήποτε «πίσω», αντίθετα ήρθε και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο να διαβεβαιώσει την απόλυτη στήριξή του στους βασανισμούς.

Την παραθέτουμε ολόκληρη.

«Δεν είναι η πρώτη φορά, είναι όμως το ίδιο αποκαρδιωτικό.

Τα ίδια πάντοτε κυκλώματα διασποράς ψεύτικων ειδήσεων «κόβουν και ράβουν» λέξεις και ατάκες από δημόσιες κουβέντες με σκοπό τη διαστρέβλωση και την βρώμικη επίθεση εναντίον της προσωπικότητας των πολιτικών αντιπάλων τους.

Στο στόχαστρο της καθαρά φασιστο-γκεμπελικής μεθόδου βρίσκονται συστηματικά όσοι πιστεύουν ότι η προστασία των ελευθεριών και των δικαιωμάτων δεν είναι ιδιοκτησία συγκεκριμένης μερίδας του πολιτικού κόσμου. Ιδίως μάλιστα ορισμένων δήθεν «αριστερών».

Δεν αρκεί να βρίζεις την Αστυνομία για να είσαι υπέρμαχος των ελευθεριών και των δικαιωμάτων. Πρέπει να πιστεύεις πραγματικά στο πνεύμα του Νόμου και στην αυστηρή εφαρμογή του.

Είναι αυτονόητο σε όλους μας ότι οι «μπαχαλάκηδες» δεν πιστεύουν ούτε στη Δημοκρατία μας, ούτε στους Νόμους της.

Αυτό βεβαίως δεν δικαιολογεί καμία υπέρβαση από την πλευρά των αστυνομικών. Καλώς λοιπόν ελέγχονται όλα τα γεγονότα και όλες οι ενέργειες των τελευταίων ημερών, ειδικά μάλιστα σε ό,τι αφορά σε ενδεχόμενη ανάμειξη μελών της οικογένειας του αγαπητού κ. Ινδαρέ.

Είναι όμως άλλο ζήτημα, η συστηματική υπεράσπιση των «μπαχαλάκηδων» και μάλιστα για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, που αποσκοπεί, τελικά, στον περιορισμό της ελευθερίας όσων επιμένουμε να εκφραζόμαστε, στη δημόσια συζήτηση, με ειλικρίνεια και χωρίς φόβο για όσα πρέπει να γίνουν στην χώρα μας ώστε να τη δούμε να ξαναπάρει μπροστά προς όφελος εκείνων, των πολλών, συμπολιτών μας, που αν δεν δουλέψουν κανείς από τους υπερασπιστές των «μπαχαλάκηδων» δεν θα δείξει ποτέ τέτοιο ζωηρό ενδιαφέρον.

Είναι αποκαλυπτικό και πολύ λυπηρό ότι στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπεύδουν τις γιορτινές αυτές μέρες να αναβιώσουν πολιτικές του παρελθόντος, που προτιμούσαν την αποσιώπηση των παράνομων ενεργειών και μάλιστα να φθάνουν μέχρι και στην «προστασία» των οπαδών της ανοικτής και απροσχημάτιστης βίας.

Παραμένει καθήκον όσων πιστεύουμε στην Ελευθερία των Ιδεών, να «ξεγυμνώνουμε» εκείνους που επιδιώκουν να επιβάλλουν την άποψη ότι η Βία μπορεί να νικήσει το Νόμο.»

ΥΓ. Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίζουν τις απόψεις μου για όλα αυτά, τους παρακαλώ να ανατρέξουν στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε με τον κ. Σπίρτζη στην εκπομπή του Action24, από την οποία «κόπηκαν» τρεις κουβέντες στο τέλος της.

Αθήνα, 22/12/2019».

Όσο για την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε με τον Σπίρτζη προφανώς εντάσσει σ’ αυτήν και την διαπίστωση του τελευταίου, ο οποίος και αποφάνθηκε ότι τελικά ο βουλευτής της ΝΔ αδικήθηκε που δεν υπήρξε στέλεχος σταλινικού καθεστώτος.

Ποτέ δεν είναι αργά Μπάμπη, ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει ο χρόνος…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: