ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ; ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

Μεγαλόπρεπη η συνέντευξη του υπουργού οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα στην Ερτ. Η μεγαλοπρέπεια έγκειται στο ότι όχι μόνο πέτυχε να ακυρώσει προεκλογικές θέσεις του Μητσοτάκη, αλλά να αβαντάρει και την προηγούμενη κυβέρνηση του Σύριζα. Αφού, λοιπόν, μας είπε ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, κάτι που ήταν προεκλογική εξαγγελία του Μητσοτάκη, αμέσως μετά μας είπε ότι αυτό δεν θα γίνει άμεσα, όμως, γιατί ο Σύριζα πέρυσι τον Φεβρουάριο έκανε αύξηση κατώτατου μισθού κατά 11% οπότε πάμε τρία με τέσσερα χρόνια πίσω:

«Να είμαστε απολύτως ακριβείς, έχουμε πεί διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με την ανάπτυξη. Ξεκινώντας όμως από έναν κατώτατο μισθό που δεν έχει αυξηθεί ήδη, όσο αυξήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση έφερε ξαφνικά, μήνα Φεβρουάριο, αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%. Ουσιαστικά ενσωμάτωνε την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα έπρεπε να γίνει σε βάθος τριετίας ή τετραετίας, με βάση τους ρυθμούς μεγένθυνσης της ελληνικής οικονομίας. Άρα έχουμε ήδη αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%. Θα αξιολογηθεί αυτό το θέμα ανάλογα με τα δεδομένα της οικονομίας».

Όχι, δεν πρόκειται για ηλίθιους που δεν ξέρουν τι λένε. Ο πολιτικός είναι συνώνυμο του ψεύδους και μ’ αυτό τον τρόπο συνεχίζει να διατηρεί την εξουσία του. Αποτελεί δεδομένο, ότι ο πολιτικός θα πει ψέματα για να αποκτήσει εξουσία, θα αναιρέσει λόγια και υποσχέσεις και αμέσως μετά θα τα ντύσει με μια επιχειρηματολογία και έτσι θα συνεχίσει να κινείται. Για το λόγο αυτό ο Σταϊκούρας δεν είχε κανένα πρόβλημα να ακυρώσει προεκλογική εξαγγελία και να «ανεβάσει» τις προηγούμενες αυξήσεις του Σύριζα λέγοντας ότι αυτό που έκανε ήταν εναντίον της οικονομίας της χώρας κλπ. Όπως ο Σύριζα ανέβασε τον κατώτατο μισθό και τον πήρε πίσω μέσω της υπερφορολόγησης, έτσι και η ΝΔ είπε ότι θα ανεβάσει τον κατώτατο χωρίς αυτό τελικά να γίνει πραγματικότητα. Δεν θέλει και πολύ ψάξιμο για το ποιος είναι ο χαμένος!

Ελευθερόκοκκος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: