Η Κίνα πρωτοστατεί στον ολοκληρωτικό έλεγχο των ανθρώπων. Άνθρωποι μιάσματα και ελίτ μέσω του προγράμματος «κοινωνικής πίστωσης» (Social Credit System)

Η παρακάτω είδηση θα μπορούσε να είναι μια περίληψη κάποιας δυστοπικής ταινίας φαντασίας όπως «Η τριλογία της απόκλισης» ή «The hunger games». Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως η πραγματικότητα φαντάζει δυστοπική και συναγωνίζεται ταινίες φαντασίας.

Το κινεζικό κράτος, από το 2020 θα βιντεοεπιτηρεί κάθε έναν από τους 1,5 δισεκατομμύριο πολίτες του με το πρόγραμμα που ονομάζεται «κοινωνική πίστωση» (Social Credit System). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πιλοτικά βρίσκεται σε λειτουργία από το 2014 και θα ολοκληρωθεί το 2020. Το πρόγραμμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο μαζικός έλεγχος των πολιτών με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Ήδη πιλοτικά χρησιμοποιείται σε 40 πόλεις της Κίνας. Ο κάθε πολίτης θα αποκτήσει ηλεκτρονικό φάκελο στο πρόγραμμα. Οι κάμερες θα καταγράφουν κάθε κίνηση και ενέργεια και με βάση την καταγραφή ο κάθε πολίτης που έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του θα βαθμολογείται. Για παράδειγμα εάν κάποιος βοηθήσει κάποιον ηλικιωμένο ή είναι ευγενικός θα βαθμολογείται θετικά, ενώ κάποιος άλλος θα βαθμολογείται αρνητικά. Το άριστα είναι το 1000 και όποιος κατορθώνει αυτό τον βαθμό συγκαταλέγεται στους καλύτερους της κοινωνίας και για επιβράβευση θα έχει προτεραιότητα στις ουρές των δημόσιων υπηρεσιών, δεν θα πληρώνει στα νοσοκομεία, θα μπορεί να είναι μέλος του κόμματος και θα λαμβάνει από το κράτος τιμές ήρωα. Επίσης, θα του παρέχεται βεβαίωση αξιοπιστίας από το κόμμα, ενώ το πρόσωπό του θα είναι σε αφίσες σε όλη την πόλη.

Τα πράγματα θα δυσκολεύουν αρκετά για όσους συγκεντρώνουν βαθμολογία κάτω του 900. Αυτοί θα θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν θα μπορούν να πάρουν δάνειο, να αγοράσουν διαμέρισμα, να έχουν πιστωτική και να ταξιδεύουν με αεροπλάνο ή τραίνο, ενώ οι αποταμιεύσεις τους θα μπλοκάρονται. Θα αναγκάζονται ο ήχος του κινητού τους να είναι μια σειρήνα περιπολικού ώστε έτσι να προειδοποιούνται οι υπόλοιποι που βρίσκονται γύρω του ότι ένα μίασμα της κοινωνίας είναι κοντά τους. Επίσης, όποιος τους καλεί στο τηλέφωνο θα πρέπει να ακούσει ηχογραφημένο μήνυμα ότι καλεί κάποιον από την χειρότερη κατηγορία πολιτών. Όπως θα υπάρχουν οι αφίσες με τους καλύτερους έτσι θα υπάρχουν και οι αφίσες για τους χειρότερους πολίτες. Η μαύρη λίστα με τους χειρότερους πολίτες θα υπάρχει αναρτημένη στο ίντερνετ έτσι ώστε όποιος θέλει να συνάψει μια σχέση, φιλική, επαγγελματική ή ερωτική να ενημερώνεται για το ποιόν του. Ήδη από τον Ιούνιο του 2019, 26,82 εκατομμύρια αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και 5,96 εκατομμύρια εισιτήρια τρένων μεγάλων ταχυτήτων, έχουν απαγορευτεί σε άτομα που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα». Για να μπορέσει κάποιος να βγει απ’ την «μαύρη λίστα» θα πρέπει να περάσουν δύο μέχρι πέντε χρόνια ανάλογα με την περίπτωση.

Η σφυρηλάτηση του «νέου ανθρώπου» είναι γεγονός. Ενός ανθρώπου υποταγμένου πλήρως στο κράτος και την εξουσία. Δεν είναι τυχαίο πως το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας πρωτοστατεί στον έλεγχο και στον εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι κομμουνιστές το έχουν κάνει στο παρελθόν και έχουν εμπνεύσει με την σειρά τους άλλους στο να ελέγχουν και να υποτάσσουν ανθρώπινα πλήθη. Η Κίνα, μέσω του εμπνευστή του προγράμματος της μαζικής και ολοκληρωτικής επιτήρησης, διαμηνύει ότι ο σκοπός είναι η ανοικοδόμηση της ηθικής, της εντιμότητας και της κοινωνίας. Πίσω από αυτά τα λόγια δεν κρύβεται παρά ένας σκοπός, ο έλεγχος και η ολοκληρωτική εξουσία των κρατών πάνω στους ανθρώπους.

Όλα τα κράτη, κάτω από το μανδύα οποιασδήποτε εξουσιαστικής διαχείρισης, ενδιαφέρονται για τον πλήρη έλεγχο των υπηκόων τους. Με αυτό τον τρόπο νομίζουν ότι μπορούν να προχωρήσουν και να εξελίξουν την κυριαρχία τους πάνω στα αποκαΐδια λοβοτομημένων και πλήρως ελεγχόμενων ανθρώπων. Η απαξίωση κάθε κράτους και εξουσίας είναι άμεση υποχρέωση κάθε ανθρώπου. Ας είναι το πρώτο βήμα για το γκρέμισμα των σχεδιασμών τους.

E.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: