Γενική απεργία στη Γαλλία. Ο κόσμος πάλι στους δρόμους.

Σε μαζική γενική απεργία βρίσκεται ο κόσμος της Γαλλίας. Αφορμή είναι κάποιες σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό. Διαδηλώσεις και κλείσιμο δρόμων σημειώθηκαν σε 30 πόλεις της Γαλλίας όπου μάλιστα δεν έλειψαν οι δυνατές συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής.

Η απεργία έρχεται μετά από μια μακρά εμπειρία κινητοποιήσεων των Κίτρινων Γιλέκων που μέχρι κάποιες μέρες ήταν στο δρόμο και συγκρούονταν με την αστυνομία. Για το λόγο αυτό η συγκεκριμένη γενική απεργία δεν έρχεται από το πουθενά αλλά είναι αποτέλεσμα μιας μακράς περιόδου σύγκρουσης με την αστυνομία και μιας βαθιάς αμφισβήτησης με την κρατική εξουσιαστική διαχείριση του Μακρόν.

Η διαδήλωση στη Λυών αριθμούσε περίπου 30.000 άτομα, στην Τουλούζη η συγκέντρωση ήταν ογκώδης μεταξύ 40.000 και 80.000 ατόμων όπως επίσης και στη Μασσαλία, στη Λιλ συγκεντρώθηκαν περίπου 20.000 άτομο και στο Παρίσι. Συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πόλη Κάεν, στην Ρεν, στη Ναντ, ενώ στο Παρίσι οι ταραχές ήταν ιδιαίτερα σοβαρές.

Ο κόσμος της Γαλλίας φαίνεται πως θέλει να μπει σε μια κανονικότητα, αυτή της συνεχόμενης εξέγερσης και σύγκρουσης. Εμείς είμαστε μαζί του!

Ελευθερόκοκκος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: