Ο Τζούλιαν Ασάνζ σαπίζει σε αγγλικό μπουντρούμι, ενώ οι Δημάδηδες αυτού του τόπου ολοένα και ανθίζουν

Ο Τζούλιαν Ασάνζ που βρίσκεται φυλακισμένος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αγγλία από τις 11 Απριλίου, μέρα με τη μέρα χάνει κομμάτια από τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Ασάνζ παρουσιάζει δείγματα ψυχικού βασανισμού. Παραμένει στο κελλί του σε απομόνωση 22 με 23 ώρες την ημέρα και μόνο για 45 λεπτά του επιτρέπεται να αθληθεί χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει και να δει κανέναν. Ακόμα και η διαδρομή για την είσοδο και την έξοδο απ’ το κελλί είναι μια μοναχική πορεία, με απομακρυσμένη την ανθρώπινη παρουσία. Ο Ασάνζ έχει χάσει 15 κιλά, κουτσαίνει, ενώ παρουσιάζει δυσκολία στο να συγκροτήσει μια σκέψη και να σχηματίσει προτάσεις. Τα παραπάνω δεν θυμίζουν σε τίποτα, τον άνθρωπο που είχε φέρει στο φως τα εκατοντάδες εγκλήματα πολλών κρατών και μεγάλων εταιρειών σε βάρος της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Πρόκειται για ένα φωτεινό παράδειγμα εξαίρεσης του συνθήματος «Αλήτες Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι», που ταιριάζει γάντι σε όλα αυτά τα ανθρωποειδή, που εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία για να παραπληροφορούν και να βοηθούν στην καθυπόταξη των ανθρώπων από τους κυρίαρχους.

Ποιον να λησμονήσουμε από τους εγχώριους λακέδες; Αυτούς που εκπαιδεύονταν από το ΔΝΤ την περίοδο των μνημονίων για το πώς να μεταδίδουν τις ειδήσεις που σχετίζονται με τις δανειακές συμβάσεις και το χρέος ή τον λακέ της Νέας Δημοκρατίας, Δημάδη, που τα τσέπωνε από την Bayer ώστε να προωθεί τις θέσεις της εταιρείας σε διάφορα δημοσιογραφικά ιδρύματα; Ήδη η εταιρεία είχε δώσει 50.000 δολάρια στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών στις ΗΠΑ (AFC-USA), η οποία ιδρύθηκε πριν από ένα μόλις χρόνο με πρόεδρο τον δημοσιογράφο Δημάδη. Μάλιστα ο Δημάδης ζητούσε από την Bayer να πληρώνεται ξεχωριστά για «εργολαβίες ορισμένου χρόνου». Ανάμεσα στις υπηρεσίες που προσέφερε ο Δημάδης, σύμφωνα με e-mail που βγήκαν στην φόρα από την Guardian, στον φαρμακευτικό κολοσσό, ήταν να τοποθετήσει τον αντιπρόεδρο της Bayer, Loder, σαν σύμβουλο της ένωσης ανταποκριτών, να προωθεί θέματα που ενδιαφέρουν την Bayer και να διοργανώνει σεμινάρια που αφορούν την εταιρεία. Μάλιστα σχεδίαζαν μαζί τη διοργάνωση συνεδρίου για τα fake news και ενημερωτικές συναντήσεις με δημοσιογράφους για θέματα που σχετίζονται με τους «στρατηγικούς στόχους» της εταιρείας. Κοινώς να φλομώνουν στα fake news τον κόσμο σχετικά με τα φάρμακα της εταιρείας. Να πειστούμε ότι το Roundup μπορούμε να το πιούμε σφηνάκι!

Από την μια, λοιπόν, υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Ασάνζ, που σαπίζει το κορμί του και φυλακίζεται η σκέψη του επειδή έβγαλε στην φόρα αλήθειες και εγκλήματα και από την άλλη μοιράζονται την ίδια ιδιότητα του δημοσιογράφου τιποτένια ανθρωπάρια, μεγαλωμένοι στα πούπουλα και με τα σάλια μόνιμα να τρέχουν στα παπούτσια των αφεντικών τους.

Τζούλιαν, δεν είσαι συνάδελφος με τέτοια υποκείμενα, γιατί αυτοί είναι Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι!

Ε.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: