ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ, ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ…

«Σωματικός και ψυχολογικός βιασμός με… smart phone. Μετά τον πρώτο βιασμό και την βιντεοσκόπησή του ακολούθησε φρικιαστικό… bullying, στο 16χρονο ασυνόδευτο παιδί από το Πακιστάν, προκειμένου να ακολουθήσουν οι επόμενοι από τους υπόλοιπους δράστες. Οι λεπτομέρειες του ομαδικού βιασμού που περιγράφονται στη δικογραφία των αστυνομικών αρχών σοκάρουν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη. Αρχικά, οι τέσσερις 17χρονοι δράστες, ομοεθνείς του θύματος, απομόνωσαν τον 16χρονο και τον ακινητοποίησαν σε απόμερο σημείο του hot spot της Μόριας, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Στη συνέχεια τον χτύπησαν και τον απείλησαν με λοστούς προκειμένου να τον εξουδετερώσουν. Οι δύο τον κρατούσαν, ένας προέβαινε στις αρρωστημένες ενέργειες και ο τέταρτος ήταν ο «οπερατέρ» καταγραφής τους» 29-9-2016, Thetoc, Π. Σπυρόπουλος).

«Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ως ανεξάρτητη και αμερόληπτη ιατρική και ανθρωπιστική οργάνωση, δεν λαμβάνουμε καμία χρηματοδότηση από το ελληνικό κράτος και την ΕΕ. Αξίζει να επισημανθεί ότι στις περιπτώσεις που προχωράμε σε επίσημες καταγγελίες των βλαβερών συνεπειών των πολιτικών, που επηρεάζουν άμεσα την υγεία και την αξιοπρέπεια των ασθενών μας, βασιζόμαστε αποκλειστικά σε συγκεκριμένα ιατρικά στοιχεία, που προέρχονται από τη δράση μας. Από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2018, έχουμε περιθάλψει στην κλινική μας, που βρίσκεται έξω από τον καταυλισμό της Μόριας, συνολικά 23 ασθενείς που ανέφεραν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένου και βιασμού, μέσα ή γύρω από τον καταυλισμό. Από τους ασθενείς αυτούς, 14 ήταν ενήλικες και 9 ανήλικοι, εκ των οποίων κάποιοι ηλικίας μόλις 5 ετών […] Για όλα τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης που είδαν οι ομάδες μας, έχει ενημερωθεί η αστυνομία. Η ευθύνη διενέργειας ιατροδικαστικής εξέτασης και διερεύνησης των αναφορών σεξουαλικής βίας, καθώς και η προστασία των θυμάτων ανήκει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές και συγκεκριμένα στην αστυνομία και τον εισαγγελέα […] Οι ομάδες μας βλέπουν σχεδόν σε καθημερινή βάση περιστατικά σεξουαλικής βίας και επιθέσεων, απόπειρες αυτοκτονίας, αυτοτραυματισμούς και σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων» (17-10-2018).

«Οι βιασμοί των μικρών παιδιών γίνονταν μια φορά το εξάμηνο», 21-11-2019 Θοδωρής Δρίτσας, πρώην υπουργός Ναυτιλίας της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Σύμφωνα με τον Guardian (13-9-2018), «Η Μόρια μπορεί να είναι ο χειρότερος προσφυγικός καταυλισμός του κόσμου».

Χιλιάδες απροστάτευτες γυναίκες, ασυνόδευτα παιδιά εκ των οποίων ένας απροσδιόριστος αριθμός έχει καταχωρηθεί «λανθασμένα» ως ενήλικες, επιζώντες βασανιστηρίων, αλλά και σεξουαλικής κακοποίησης στην χώρα καταγωγής τους, παιδική πορνεία, λεχώνες, οι οποίες στέλνονται πίσω στις σκηνές ύστερα από τρεις ή τέσσερις ημέρες μετά την γέννα με καισαρική, νέες γυναίκες που αναγκάζονται να φορούν πάνες τις νυκτερινές ώρες για να μην χρειασθεί να πάνε τουαλέτα, άγριες συμπλοκές συχνά μεταξύ ανηλίκων με νεκρούς και βαριά τραυματίες, που ξεσπούν ανά πάσα στιγμή, απόπειρες αυτοκτονίας ανηλίκων, νεκρά μωρά από αφυδάτωση, νεκρή μάνα και ανήλικο παιδί μετά από την πρόσφατη πυρκαγιά, ομαδικοί βιασμοί ανηλίκων, «εξαφανίσεις» ασυνόδευτων παιδιών, αποχετεύσεις που δεν λειτουργούν, βρώμικα νερά που καταλήγουν στις σκηνές ή στα στρώματα μικρών παιδιών, εκατοντάδες παιδιά που νοσούν λόγων άθλιων συνθηκών, που δεν συναντώνται ούτε στον χειρότερο καταυλισμό προσφύγων στην Αφρική.

Η πλειοψηφία των προσφύγων και μεταναστών κραυγάζει με κάθε τρόπο ότι δεν νιώθει ασφαλής ούτε για μια στιγμή, ενώ την ώρα που γράφονται αυτές οι λιγοστές γραμμές ο πληθυσμός αυτού του εφιαλτικού καταυλισμού έχει φθάσει τους 18.000 ανθρώπους.

Και όμως, ο Δρίτσας και κάθε αποχαυνωμένο αριστερό απολειφάδι, σε μια αδιανόητη επίδειξη κυνισμού και απανθρωπιάς εξαφανίζει την πραγματικότητα γιγαντώνοντας τον εφιάλτη των δεκάδων βιασμών ανηλίκων που δυστυχώς δεν εκπροσωπούν παρά μόνο ένα μέρος της συνολικότερης δίχως τέλος φρίκης για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Γιατί, ιδού τι είναι αυτό, που κατά βάθος μάς λέει ο Δρίτσας που εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο το αριστερό συνάφι του:

«Φυσικά και γνωρίζαμε πολύ καλά τον εφιάλτη γιατί εμείς τον φτιάξαμε, εμείς θρέψαμε το θεριό, εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε για να μην υπάρχει τίποτα χειρότερο σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν αποτύχαμε, λοιπόν, αντίθετα, αυτό ακριβώς ήταν το ζητούμενο, αυτός ήταν ο στόχος να φαίνεται για όσους το θυμούνται, βέβαια, ακόμα παιδική χαρά το Νταχάου της Ειδομένης, ένα «επίτευγμα» που σύμφωνα με τον τότε αρμόδιο υπουργό Γ. Μουζάλα ήταν επιλογή της πρώτης φορά αριστερά κυβέρνησης, ώστε να αποθαρρύνονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες».

Ο Δρίτσας, λοιπόν, ουσιαστικά όχι μόνο δεν αποποιείται των ευθυνών για το «τέρας» της Μόριας, τον χειρότερο καταυλισμό του κόσμου, για την αγριότητα που βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, για τους δεκάδες βιασμούς ανήλικους, που δήθεν δεν γνωρίζει, αλλά αντίθετα επειδή, ακριβώς, λέει εξόφθαλμα ψέματα, στην πραγματικότητα ομολογεί και αναλαμβάνει την ευθύνη της ενοχής.

Όχι μόνο για αυτά που έγιναν, αλλά και για όσα αποτρόπαια πρόκειται να συνεχιστούν να γίνονται.

Ο μεγάλος «ανθρωπιστής» Δρίτσας, φυσικά, έχει την απόλυτη στήριξη και κατανόηση όλων των ευαίσθητων αριστερών «αντι»-ρατσιστών του Συριζα, αλλά και των ποικιλώνυμων κινηματιών που σίτιζε και συνεχίζει να σιτίζει, όλων αυτών των απόλυτα συνενόχων, οι οποίοι σιώπησαν δεόντως, για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτή ακριβώς ήταν η συμφωνημένη πολιτική του καθεστώτος Τσίπρα είτε αφορούσε την Ειδομένη είτε την Μόρια.

Σύμφωνα με τον Guardian, «Η Μόρια δημιουργήθηκε για να αποτύχει. Μια θεωρία είναι ότι η έλλειψη σχεδίου είναι η ίδια μια στρατηγική. Διατηρώντας κακές συνθήκες στη Μόρια, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες προειδοποιούν τους φίλους και την οικογένειά τους στις χώρες προέλευσης να μην έρθουν στην Ελλάδα».

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο και δεν ακούστηκε έστω μια χλιαρή διαμαρτυρία έστω ενός στελέχους του πάλαι ποτέ καθεστώτος Τσίπρα για την δήλωση Δρίτσα.

Δοξάστε τους για μιαν ακόμη φορά. Το αξίζουν…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: