Η ομορφιά θα νικήσει

Νύχτα στην πόλη του Σαντιάγο στην Χιλή. Ο στρατός περιπολεί στους δρόμους και επιβάλει οι άνθρωποι να μείνουν στα σπίτια τους, περιπολεί την επιβαλλόμενη νυχτερινή ησυχία σε μια πόλη που βρίσκεται σε εξέγερση. Οι δρόμοι άδειοι, αλλά όλα τα διαμερίσματα στις πολυκατοικίες έχουν φως, πολλοί κάθονται στα παράθυρα, φυλακισμένοι στα ίδια τους τα σπίτια. Την ησυχία σπάει μια γυναικεία φωνή. Τραγουδάει μια άρια από όπερα. Η φωνή της κάνει γκελ στους άδειους δρόμους, χτυπάει στους τοίχους των πολυκατοικιών και για λίγο πιστεύεις ότι διαχέεται σε όλη την πόλη.

Βγαίνουν και άλλοι άνθρωποι στα μπαλκόνια να ακούσουν αυτή την εξεγερτική γυναικεία φωνή. Κανείς δεν ξέρει από πιο μπαλκόνι ακούγεται αυτή η φωνή αφού το τραγούδι της έχει διαχυθεί παντού. Οι άδειοι δρόμοι και πεζοδρόμια μετατρέπονται σε σκηνή όπερας και ο κόσμος παρακολουθεί αυτή την εξεγερτική παράσταση απ’ τα διαμερίσματά του που ξάφνου μεταμορφώθηκαν σε πλατεία και εξώστες όπερας. Η παράσταση είναι όμορφη, σπάζοντας την ασχήμια της εξουσιαστικής επιβολής που έχει αναγκάσει τους ανθρώπους να βρίσκονται σε υποχρεωτική  ησυχία στα σπίτια τους. Αυτό το εξεγερτικό δρώμενο σπάει τους τοίχους των απομονωμένων διαμερισμάτων και προσφέρει μια συλλογική- κοινοτική εμπειρία. Στο τέλος της άριας ο κόσμος ξεσπάει σε χειροκροτήματα, γεμάτα υποσχέσεις ότι στο τέλος η ομορφιά θα νικήσει!

Σ.τ.σ: Την επόμενη μέρα σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν στο Σαντιάγο ενάντια στην επιβολή της κυβέρνησης Πινιέρα.

Ελευθερόκοκκος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: