Το πόσιμο νερό στις ΗΠΑ συνδέεται με 100.000 περιπτώσεις καρκίνου

Οι προσμείξεις στο νερό της βρύσης συνδέονται με 100.000 περιπτώσεις καρκίνου, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη. Το μεγαλύτερο μέρος του κινδύνου για καρκίνο προέρχεται από το φυσικώς απαντώμενο αρσενικό, τα υποπροϊόντα των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του νερού και των ραδιενεργών μολυντών, σύμφωνα με την ανάλυση, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Heylion. «Θέλουμε οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν ότι το νερό που πληροί τις νομικές προδιαγραφές μπορεί να εξακολουθεί να προκαλεί κινδύνους για την υγεία με βάση τις τελευταίες έρευνες», δήλωσε ο Sydney Evans, επικεφαλής της μελέτης.

Ο αριθμός των περιπτώσεων καρκίνου από μόλυνση του νερού είναι μικρός σε σύγκριση με τον συνολικό αριθμό περιπτώσεων καρκίνου στις ΗΠΑ. Το 2018, η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου ανέφερε περίπου 1,7 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου. Επίσης, η Olga Naidenko, αντιπρόεδρος των επιστημονικών ερευνών ομάδας εργασίας για το περιβάλλον, τόνισε ότι η μόλυνση του νερού είναι υπεύθυνη για ένα υψηλό ποσοστό των περιπτώσεων καρκίνου που έχουν περιβαλλοντικές αιτίες.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα προφίλ ποιότητας των υδάτων, σε περισσότερα από 48.000 συστήματα ύδρευσης και διαπίστωσαν ότι οι ΗΠΑ παρ’ όλο έχουν καταφέρει να εξαλείψουν σε μεγάλο βαθμό τους βιολογικούς μολυσματικούς παράγοντες, όπως το βακτήριο E.coli, οι οποίοι είναι πιο συχνοί στις αναπτυσσόμενες χώρες, η αντιμετώπιση σε άλλες επικίνδυνες μολυσματικές ουσίες παραμένει προβληματική. Τα προβλήματα σε μικρές αγροτικές κοινότητες έχουν τεκμηριωθεί, αλλά η μελέτη σημειώνει, ότι οι μολυντές στο νερό σε μεγάλες κοινότητες συμβάλλουν, επίσης, σε σημαντικό ποσοστό του συνολικού κινδύνου καρκίνου που σχετίζεται με το πόσιμο νερό.

E.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: