Η ΝΟΒΑΡΤΙΣ, Ο «ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ» ΚΑΙ Ο «ΔΕΙΛΟΣ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ…

«Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη. Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κ. Σαμαράς στη μήνυσή του και να μην ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».

Μ’ αυτό το απόσπασμα της σχετικής δήλωσης της Κουμουνδούρου αποτυπώνεται η «αντίδραση» του Σύριζα στην απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον εμπλεκόμενο, σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή, «Ρασπούτιν»-Παπαγγελόπουλο, όχι όμως και για τον ίδιο τον Τσίπρα για ηθική αυτουργία.

Ο διπλά «δειλός» Μητσοτάκης, απλά καταρχήν δεν είναι ηλίθιος, ώστε να συσπειρώσει το συριζαίικο συνάφι, που ήδη ψιλομαλλιοτραβιέται εν όψει Συνεδρίου και συγκρότησης των μετεκλογικών εσωκομματικών συσχετισμών. Άλλωστε τον συμφέρει μια χαρά να έχει απέναντί του τον Τσίπρα, τον οποίο έχει ήδη υποχρεώσει σε δυο εκλογικές ήττες. Τα πράγματα όμως είναι όπως συνήθως περισσότερο «μπερδεμένα».

Ο Παπαγγελόπουλος παρέμεινε αμετακίνητος στην θέση παρ’ ότι η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ άλλαξε τρείς υπουργούς δικαιοσύνης, τον Παρασκευόπουλο, τον Κοντονή και τέλος τον Καλογήρου. Ο «Ρασπούτιν», όμως, όπως είναι γνωστό, είχε διατελέσει εκτός από εισαγγελέας, υπεύθυνος για την «τρομοκρατία» και επικεφαλής της ΕΥΠ. Μ’ άλλα λόγια ένας πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ μ’ ότι αυτό συνεπαγέται, βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό δίωξη. Δεν χρειάζεται ούτε πολύ μυαλό ούτε ειδικές γνώσεις για να αντιληφθεί κάποιος ότι όσο και να το «παράκανε» ο Παπαγγελόπουλος με τις διώξεις των πολιτικών αντιπάλων, ο συμβιβασμός θα έρθει με τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιηθούν τα εμπλεκόμενα μέλη. Ένας τέως επικεφαλής της ΕΥΠ δίχως αμφιβολία έχει τον «τρόπο» του δηλαδή τις «ειδικές γνώσεις» να εκβιάσει κάθε πολιτική πλευρά εάν το θελήσει και μάλιστα δίχως να βγει ο ίδιος στην σέντρα και αυτό το γνωρίζουν καλά οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Στον συμβιβασμό αυτό φυσικά θα ληφθεί υπ’ όψιν και μάλιστα σοβαρά η πολιτική ισχύς εκείνων που απαιτούν να αποκαλυφθεί η «σκευωρία» Παπαγγελόπουλου και να στιγματισθεί ο τελευταίος ως τέτοιος, δηλαδή «σκευωρός». Κατ’ επέκτασιν θα στιγματισθεί και ο ίδιος ο Τσίπρας.

Άλλωστε, στην παραδοχή ότι ο Τσίπρας γνώριζε απόλυτα τους χειρισμούς τού πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου είτε σε μια κρίση ειλικρίνειας (πράγμα απίθανο), είτε λόγω αστοχίας και περιορισμένης ικανότητας να αποφύγει μια ακόμη γκάφα. «Ο Παπαγγελόπουλος είναι δυνατόν να τα έκανε αυτά χωρίς να είναι ενήμερος ο Τσίπρας;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όταν οι δημοσιογράφοι στην συγκεκριμένη εκπομπή του ΣΚΑΪ απάντησαν «όχι», η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ εκστόμισε ένα μεγαλοπρεπές «άρα;».

Άρα πάρε την Φωτίου στο γάμο σου Τσίπρα να σου πει και του χρόνου…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: