ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ «ΚΑΡΑΤΙΑ»

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση με την πρόσκληση-παράκληση να την δημοσιεύσουμε ολόκληρη και μάλιστα αποκλειστικά αφήνοντας στην άκρη, έστω πρόσκαιρα, τις παλιές έχθρες και αντιπαλότητες για να αποφευχθούν οι ανυπολόγιστες συνέπειες για το εργατικό και λαϊκό κίνημα μιας από τις μεγαλύτερες μεταπολιτευτικές προβοκάτσιες. Με κάθε συναίσθηση της ευθύνης παραμερίζοντας πικρίες του παρελθόντος, προχωρούμε στην δημοσίευσή της εκτός των άλλων και ως μια ελάχιστη συμβολή στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, που φουντώνει και πάλι.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

Για μιαν ακόμη φορά οι σκοτεινοί κύκλοι της ανωμαλίας, οι ασφαλίτικοι μηχανισμοί, οι χαφιέδες τους και οι εκφραστές της πιο μαύρης αντίδρασης επέλεξαν να δράσουν για να καταπνίξουν την αντιπολεμική πάλη του λαού, να συκοφαντήσουν το λαϊκό κίνημα και κυρίως το ΚΚΕ, που παραμένει το μοναδικό κόμμα του ελληνικού προλεταριάτου.

Για μιαν ακόμη φορά χρησιμοποίησαν τους κουκουλοφόρους προβοκάτορες που παρείσφρησαν στις τάξεις των ειρηνικών διαδηλωτών του ΠΑΜΕ με στόχο να διαλύσουν την μεγαλειώδη αντιαμερικανική διαδήλωση, που βρισκόταν σε εξέλιξη την ημέρα της επίσκεψης του αμερικανού φονιά των λαών υπουργού εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Οι άθλιοι προβοκάτορες ξαφνικά άρχισαν να πετούν κόκκινες μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν, να κάνουν κωλοδάκτυλα στο άγαλμα (πράξη εντελώς αντίθετα στα κομμουνιστικά ιδεώδη και ήθη και λίγο ακατανόητη), ενώ οι πιο οργανωμένοι από αυτούς τους χαφιέδες φορώντας ομοιόμορφες μάσκες και κρατώντας στειλιάρια επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό να αμαυρώσουν και τελικά να διαλύσουν την πορεία.

Ο πιο δειλός μάλιστα απ’ αυτούς και ο πιο επικίνδυνος (παρ’ ολίγον να γίνει ο νέος Ρουπακιάς) επιχείρησε πισώπλατο δολοφονικό κτύπημα στον αυχένα ενός αστυνομικού έχοντας την πρόθεση να χρεώσει στο κόμμα αυτή την άνανδρη ενέργεια και πιθανόν την δολοφονία ενός παιδιού της εργατικής τάξης, που έτυχε να βρεθεί στις τάξεις των ΜΑΤ.

Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

Η διείσδυση στις γραμμές του κόμματος, όμως, όχι μόνο έχει γίνει αντιληπτή, αλλά θα αντιμετωπιστεί, όπως η ένδοξη ιστορία του ΚΚΕ επιβάλλει. Το ΚΚΕ είναι ένα νόμιμο κόμμα, έχει αναγνωριστεί από τον Καραμανλή και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις από το 1974, το 1989 συγκυβέρνησε με την δεξιά, ο Χαρίλαος δοκίμασε τότε τα ντολμαδάκια της Μαρίκας και τα βρήκε πεντανόστιμα, το ΚΚΕ περιφρούρησε την νομιμότητα και την τάξη σε κάθε κινητοποίηση μέχρι τώρα. Δεν πατάμε πεπονόφλουδες κύριοι προβοκάτορες, κύριοι χαφιέδες των σκοτεινών μηχανισμών, με στέρεα μπολσεβίκικη γραμμή και ατσαλένια οργάνωση θα προχωρήσουμε.

Το κόμμα και οι συνδικαλιστικές του παρατάξεις στον στρατό, στα σώματα ασφαλείας και στην ΕΥΠ επαγρυπνούν, γνωρίζουν και θα αποκαλύψουν το σκοτεινό σχέδιο «καρατιά» και τους ύπουλους χαφιέδες, που κινούν τα νήματα.

Η επαναστατική κινητοποίηση των μαζών κάτω από την άγρυπνη καθοδήγηση του ΚΚΕ δεν θα σταματήσει. Λογαριάζουν, χωρίς τον ξενοδόχο, τους εργαζόμενους, που απαιτούν η χώρα μας να μη μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή εμπλέκοντας το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους. Το ΚΚΕ θα ξεσκεπάσει το επικίνδυνο πλησίασμα του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου που βρίσκεται στα σκαριά.

Ο λαός μας να μην τσιμπήσει στα δολώματα, γιατί οι πολυδιαφημισμένες επενδύσεις αμερικανικών μονοπωλίων στην Ελλάδα αποβλέπουν στη δική τους κερδοφορία και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τα συμφέροντα των εργαζομένων ούτε με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ας  οργανώσουμε παντού την αντεπίθεσή μας, κανένα μέτρο πείνας ή φασισμού δεν πρέπει να περνά αναπάντητο.

Όλο το Κόμμα, σαν ένας άνθρωπος, με μια θέληση και απόφαση, με τον ηγέτη μας τον σύντροφο Κουτσούμπα να μας φωτίζει, θα σηκώσει και πάλι την οργανωτική και μαζική δουλειά, ώστε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, που του φορτώνουν ιστορικές ευθύνες.

Το γραφείο τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

Both comments and trackbacks are currently closed.