Πετροπόλεμος και ταραχές από ασυνόδευτα προσφυγοπούλα στη Μόρια

Ταραχές σημειώθηκαν από ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες στο κέντρο κράτησης προσφύγων της Μόρια στη Μυτιλήνη. Οι ανήλικοι εκτόξευσαν πέτρες σε αστυνομικούς, ενώ υπήρχαν συγκρούσεις και μεταξύ προσφύγων. Μετά την καταστολή της αστυνομίας οι ανήλικοι περιορίστηκαν σε συγκεκριμένο χώρο αφού έγινε επιχείρηση εκκένωσης της πτέρυγας τους. Οι ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες, εξεγέρθηκαν με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες Φιλίπ Λεκλέρκ, ώστε να γίνουν γνωστές σε όλο τον κόσμο οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στο κολαστήριο της Μόρια.

Περισσότεροι από 9.000 πρόσφυγες είναι στριμωγμένοι πίσω από τα σύρματα της Μόρια εκ των οποίων πολλοί είναι ανήλικοι και χωρίς κάποιον δικό τους άνθρωπο. Ο εγκλωβισμός των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σ’ ένα εχθρικό και φρικτό περιβάλλον, μαζί με ενήλικες, είναι η απόδειξη, ότι κανένα κράτος δεν ενδιαφέρεται για την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Όσο το πρόβλημα δεν φαίνεται και δεν φτάνει στα μάτια και στα αυτιά των υπολοίπων υπηκόων, τότε όλα βαίνουν καλώς. Οι συμφωνίες και τα ανταλλάγματα μεταξύ κυριάρχων δεν έχουν νόμισμα, αλλά ανθρώπινα κεφάλια και αριθμούς. Αυτό είναι και τίποτα άλλο, όλοι οι πρόσφυγες, μια παράπλευρη απώλεια μια πολεμικής επιχείρησης, που χρησιμοποιείται σε δεύτερο βαθμό ως μονάδα πίεσης, ανταλλαγμάτων  και κέρδους από  την κυριαρχία. Έτσι  τίποτα δεν πάει χαμένο  για τους κυρίαρχους και όλα αξιοποιούνται. Εν τω μεταξύ 3.000 ασυνόδευτα προσφυγοπούλα αναζητούνται στον ελλαδικό χώρο και 30.000 σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο.

Είναι χιλιοειπωμένο, αλλά θα το επαναλάβουμε: Τα κράτη και οι κυρίαρχοι δεν θα σταματήσουν να είναι και να συμπεριφέρονται εχθρικά απέναντι στον άνθρωπο και στη φύση, αφού όλα τα παραπάνω χρησιμοποιούνται για μονάδες κέρδους και εδραίωσής τους. Δεν γίνονται καλύτερα, μόνο ανατρέπονται.

Ελευθερόκοκκος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: