ΥΠΑΡΧΕΙ «ΖΩΗ» ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;;;

Από τις πρώτες ζέστες μαράθηκε απότομα ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν τα χορτάρια στα χωράφια. Σχεδόν όλος ο στρατός του Αλέξη Τσίπρα, όλες εκείνες οι μανταμ-σουσούδες, οι ψηλομύτες ιππότες των «φτωχών», οι σοφολογιότατοι, οι αριστεροί ευγενείς και οι παρατρεχάμενοι από το παλιό βασίλειο του ΠΑΣΟΚ, έχουν εξαφανιστεί από το Παλάτι. Ο στρατός που ξέρει ότι θα χάσει, δεν θα παρουσιαστεί ποτέ στο πεδίο της μάχης. Οι φαντάροι θα κάνουν «μαντραπήδα» για να επιστρέψουν στα χωριά τους και οι αξιωματικοί θα μπεκρουλιάζουν στις ταβέρνες.

Σχεδόν όλοι οι συριζαίοι αξιωματούχοι θυμήθηκαν ξαφνικά ότι είχαν αφήσει κάτι δουλειές στη μέση, ο ένας (Σεβαστάκης) την τέχνη, ο άλλος τη διδασκαλία, ο τρίτος να ποτίσει τα χωράφια του και μασούν κάτι περίεργα ότι «έκλεισε ένας κύκλος» κ.λπ.

Και μάλιστα κάνουν και κριτική.

Ναι, καλά το διαβάζετε. Αφού ούτως ή άλλως δεν θα επανεκλέγονταν, γιατί να ιδρώσουν; Διακοπές λοιπόν! Που είναι εκείνη η μπολσεβίκικη μονολιθικότητα, που είναι εκείνη η ζηλευτή ομοψυχία, όταν με μια φωνή ψήφιζαν «ναι σε όλα»;

Κάποιοι σαν τον Νίκο τον Μπελαβίλα μπόρεσαν και τα συνδύασαν: και διακοπές και αγώνας. Ό,τι καλύτερο μετά από μια κουραστική χρονιά γεμάτη συνεστιάσεις, αλλά και συνεδριάσεις της Ανάπλασης Αθήνας ΑΕ. Είναι άλλωστε αυτή η εταιρεία το θερμοκήπιο μιας πάρα πολύ όμορφης και πρακτικής ιδέας: να ξηλωθεί η κοίτη του Ιλισού στην Αθήνα, να καταργηθεί η Καλλιρόης, να ξηλωθούν οι γραμμές του τραμ και να γίνει νέα χάραξη του τραμ, μόνο και μόνο για ένα μίζερο πάρκο ενός χιλιομέτρου κατά μήκος ενός οχετού από στάσιμα νερά. Την αξίζει και με το παραπάνω, λοιπόν, την θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην υπέροχη Σάμο.

Οι μετακλητοί υπάλληλοι μάζεψαν τα χαρτιά τους και οι διοικητές των κρατικών οργανισμών (όλοι τους απόγονοι ανταρτών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ) κατάστρεψαν έγγραφα πριν εξαφανιστούν. Να στρωθούν και να μοιράσουν κανα σταυρωμένο «ψηφοφέλτιο νίκης» ούτε λόγος. Είναι πολυάσχολοι και «υπεράνω» βλέπετε.

Η high-society του ΣΥΡΙΖΑ, οι «ελίτ» που λέμε, δηλαδή αυτοί που θα επανεκλέγονταν εξ officio και οι πρωτοκλασάτοι δώσαν ανόρεχτα τη μάχη, βαριούνταν ανυπόφορα, αλλά έπρεπε να χειροκροτούν, να σέρνονται δεξιά και αριστερά σε συγκεντρώσεις μερικών δεκάδων ηλικιωμένων για να τους εξηγούν πόσο κακός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γιατί για κυβερνητικό έργο ούτε λόγος, πέντε χρόνια στην εξουσία και δεν είχαν τίποτα να παρουσιάσουν, εκτός από το τρίτο μνημόνιο, φορολεηλασία και μερικές «πρωτοβουλίες», που φυσικά ναυάγησαν στην πορεία.

Ναι, αυτό το «πράμα» που είδατε μπροστά σας ήταν ο στρατός που κίνησε από τις ένδοξες πλατείες του 2011 για να σώσει τον ελλαδικό χώρο και να αλλάξει την Ευρώπη…

Και τελικά μάς άλλαξε στην κυριολεξία τα «φώτα»…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.