ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! Τώρα και Πάντα!

Καλώς ήλθες στην νέα κακότεχνη προετοιμασία μίας ακόμη παράστασης που θα παιχθεί στις 7 Ιουλίου!

Έτσι κι αλλοιώς γνωρίζεις ότι αυτή δεν είναι η πρώτη και ότι δεν θα είναι η τελευταία. Όπως, επίσης, γνωρίζεις ότι όλα αυτά που γίνονται σε αφορούν, αλλά όχι με τον τρόπο που θέλουν οι σκηνοθέτες και οι ηθοποιοί. Από την στάση που πρόκειται να κρατήσεις απέναντι σ’ αυτές τις παραστάσεις θα εξαρτηθεί κατά πόσον αυτές θα συνεχίζονται.

Εάν αναλογισθείς ότι αυτοί που σε άγουν και σε φέρουν, σύμφωνα με τις ορέξεις και τα συμφέροντα της εξουσίας είναι όλοι αυτοί που ψηφίζεις, τότε θα καταλάβεις ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά ΕΣΥ! Επειδή κάθε φορά ΕΣΥ τους διαλέγεις! Απορρίπτεις αυτούς που σου ρήμαξαν την ζωή εχθές και επιδοκιμάζεις με την ψήφο σου αυτούς που θα συνεχίσουν να στην ρημάζουν σήμερα και αύριο.

Για να μην πάμε μακρυά, αρκεί να σκεφθούμε τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Από τον Καραμανλή του «ανήκομεν εις την Δύσιν», τον φαφλατά Ανδρέα Παπανδρέου, τον εγκάθετο των Γερμανικών συμφερόντων Σημίτη, τον «Ολυμπιονίκη» Κωστάκη Καραμανλή και τον Γιωργάκη Παπανδρέου τον εισαγωγέα του ΔΝΤ, τον Σαμαρά, έως τον Βενιζέλο και την Φώφη, όλοι τους παραμένουν προσκολλημένοι στο άρμα της κυριαρχίας, Ευρωπαϊκής και Υπερατλαντικής, της οποίας τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Γι’ αυτό και αδιαφορούν για την τύχη μεγάλων πληθυσμιακών στρωμάτων. Γι’ αυτό επιμένουν να κρατούν τον κόσμο πίσω από το άρμα της ΕΕ.

Όμως, η πλέον αποκαλυπτική ήταν η τελευταία δεκαετία με τα μνημόνια που τα εισήγαγαν και τα συνέχισαν ΟΛΟΙ. Από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Σύριζα και το ΚΚΕ (που έκανε πλάτες στους υπόλοιπους και προστάτευε την Βουλή και τους σταυλιζόμενους σ’ αυτήν, από την οργή των διαδηλωτών) και τα παρακατιανά από-κόμματα, που έβαζαν πλάτες για την εκπλήρωση των εκάστοτε εξουσιαστικών σχεδίων. Ποιόν από όλους να πρωτοθυμηθείς; Τον ψευτόμαγκα Μεϊμαράκη, τον Λαφαζάνη και τα παρεάκια του, την Κωνσταντοπούλου, τον Κατακαημένο, τον Μπαρουφάκη ή τον γελωτοποιό Λεβέντη; Όλοι τους έδωσαν και πήραν ή θα πάρουν στο μέλλον. Γιατί νομίζεις ότι τα κάθε είδους αριστερά, κομμουνιστικά και δεξιόστροφα σούργελα κατεβαίνουν στις εκλογές, ενώ γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να μπουν στην βουλή; Είναι πολύ απλό. Χτίζουν το μέλλον τους. Περιμένουν την ώρα που οι κυρίαρχοι θα τους κουνήσουν το δάκτυλο για να υπακούσουν στις προσταγές τους. Άλλωστε, τί ήταν ο Σύριζα; Ένα απόκομμα του 2-3% που όμως έγινε κυβέρνηση, υπόγραψε επί πλέον μνημόνια, υποθήκευσε τα πάντα για έναν αιώνα, έκλεισε συμφωνία με τα Σκόπια, έκανε υποκλίσεις στον Ερντογάν για συνεργασίες σε βάρος των κορόϊδων και άραξε στα κότερα των γηραιών κυριών της οικονομικής εξουσίας. Το τσούρμο των YES MEN (Μάλιστα κύριοι) σε καλεί να τους ψηφίσεις και πάλι.

Τα προγράμματα που σου δείχνουν είναι στην ίδια κατεύθυνση με κάποιες ασήμαντες παραλλαγές, ώστε να ξεγελούν τους αδαείς και να προσελκύουν τους συμφεροντολόγους. Αλλά, ούτως ή άλλως, δεν θα μπουν σε εφαρμογή εάν δεν εγκριθούν από τους ιθύνοντες της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Σου τάζουν θέσεις εργασίας ενώ προηγουμένως τις έχουν πάρει, υπόσχονται μείωση φορολογίας αφού την αύξησαν. Για σκέψου λίγο και θα δεις ότι τίποτα δεν δίνουν. Μόνο παίρνουν. Από το 100% των φόρων που επέβαλαν υπόσχονται να το μειώσουν στο 10%. Αφού τσάκισαν τον κόσμο με τους φόρους αντί να τους καταργήσουν προσποιούνται τους καλούς και σε καλούν να πληρώσεις μέχρι και 120 δόσεις. Είναι ανελέητοι.

Μήπως σκέφθηκε κανείς τί εννοούν αριστεροί και δεξιοί όταν μιλούν για επενδύσεις και θέσεις εργασίας; Ο επενδυτής αποσκοπεί στο κέρδος επομένως και στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκμετάλλευση, οι δε θέσεις εργασίας είναι οι θέσεις υποταγής στην κάθε εξουσία προκειμένου να εξασφαλισθεί η επιβίωση. Μετά από τόσα χρόνια ανεργίας ποιός θα τολμήσει να σηκώσει κεφάλι. Έτσι σκέπτονται και έτσι οργανώνουν τα σχέδια τους, έτσι σκέπτονταν και έτσι έπρατταν ανέκαθεν.

Όμως ο πανικός τους παραμένει. Η μη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες συνεχίζεται…

Στις τελευταίες εκλογές για το κηφηνοβούλιο αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν ξεπέρασαν τα τέσσερα εκατομμύρια από τα δέκα των εγγεγραμμένων. Όμως, στα επίσημα χαρτιά τους μιλούν με ποσοστά προσπαθώντας να αποκρύψουν την πραγματικότητα. Αλλά ξέρουν!

Η απαξίωση βαθαίνει, το τελευταίο αποκούμπι των αφελών ήταν ο Σύριζα, αλλά κι εδώ ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακες! Κάποιοι, ακόμα, κλωθογυρίζουν από δω κι από κει, παραζαλισμένοι από το μπλέξιμό τους στα γρανάζια της εξουσιαστικής ψευδολογίας και απάτης. Όμως η τάση για αύξηση της μη συμμετοχής συνεχίζεται.

Περιδεείς, μπροστά στην ολοένα αυξανόμενη άρνηση συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες επιστρατεύουν παλαιά και νέα μέσα. Τα νέα μέσα είναι η κατάρτιση ψηφοδελτίων με κάθε καρυδιάς καρύδι. Ηθοποιοί, συγγραφείς, ασυμμάζευτοι και συμμαζεμένοι πρώην υποψήφιοι και υποψήφιες ακροδεξιών σχηματισμών φιγουράρουν σε δημοκρατικές λίστες (κατά το πρότυπο Σύριζα-Ανέλ), όλοι στη μάχη για να μαζευτούν κουκιά. Σε καλούν να ψηφίσεις το ΤΙΠΟΤΑ για να κάνουν τα ΠΑΝΤΑ εναντίον σου. Βέβαια, με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά ότι ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ και ότι απλώς διαφέρουν στη μορφή και το όνομα.

Σε καλούν να πεις την γνώμη σου. Όμως η γνώμη σου θα πιάσει τόπο αν την συζητήσεις μέ άλλους ανθρώπους, παρά να την κάνεις ένα σταυρωμένο χαρτί και να την ρίξεις μέσα σε ένα κουτί (που έχει το χαρακτηριστικό όνομα ΚΑΛΠΗ).

Και με το που λες την γνώμη σου τόσα χρόνια τί έγινε και τί άλλαξε; Ξεχνάς τί έγινε με το δημοψήφισμα πριν από τέσσερα χρόνια; Μια θολούρα, ένα μπέρδεμα και όσοι ψήφισαν ΟΧΙ νόμισαν πως επί τέλους θα δουν μία άσπρη μέρα. Αλλά δεν χιόνισε! Το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ και κανείς από τους συνδαιτυμόνες στο μεγάλο εξουσιαστικό φαγοπότι δεν μπήκε μπροστά στην απερίγραπτη παραβίαση της «λαϊκής θέλησης». Και γιατί να κινητοποιηθούν αφού η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ήταν προς το συμφέρον της ευρωπαϊκής κυριαρχίας, της οποίας αποτελούν εξαρτήματα; Άλλωστε, στην δημοκρατία όλοι έχουν γνώμη αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η εξουσία.

Σου λένε με στόμφο ότι αυτοί που δεν ψηφίζουν δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για αυτά που αφορούν τους ανθρώπους, επειδή αφού δεν ψηφίζουν έχουν παραιτηθεί από τις κοινές υποθέσεις. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμμα, επειδή συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Αυτοί που δεν ψηφίζουν δεν έχουν πετάξει την αξιοπρέπειά τους και την επιλογή τους να σκέφτονται ελεύθερα και δημιουργικά. Αντιμετωπίζουν χωρίς υποχρεώσεις και ενοχές τους εξουσιαστές και τους τσανακογλύφτες τους. Αντίθετα, αυτοί που ψηφίζουν είναι που δεν έχουν τίποτε να πουν, τίποτε να σκεφτούν και να πράξουν. Τα δίνουν όλα με μία κίνηση στους εξουσιαστές κι εκμεταλλευτές τους και σφίγγουν ακόμη περισσότερο τις αόρατες αλυσίδες που τους έχουν φορεθεί από τους κρατούντες και τα πολιτικά τσανάκια τους.

Με την ψήφο τους επικυρώνουν ακόμη μία φορά την εγκατάλειψή τους στην εκμετάλλευση και συνεχίζουν να ενισχύουν την εξουσία.

Γι’ αυτούς, αλλά και για πολλούς ακόμη λόγους, ο δρόμος αποδέσμευσης από τα εξουσιαστικά δεσμά και όσα αυτά συνεπάγονται περνά και μέσα από την ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Σκέψου, αποφάσισε, ενέργησε σωστά.

Ο δρόμος για ένα ανεξούσιο κόσμο είναι μπροστά σου. Αρκεί να ξεκαθαρίσει ο νους από τις εξουσιαστικές απάτες και τις αυταπάτες.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

25 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: