«ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ»…

«Η μαϊμού που ανεβαίνει στον κοκοφοίνικα πρέπει να έχει καθαρό κώλο». (Αφρικανική παροιμία)

Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, ο πρώτος λόγος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «εφήρμοσε Μνημόνια με νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Ο επώδυνος συμβιβασμός έφερε και άλλους συμβιβασμούς», πρόσθεσε σχολιάζοντας πως «δεν υπήρξε κόμμα που να γλίτωσε από τα Μνημόνια. Η ΝΔ έχασε και ανασυγκροτήθηκε και το ΠΑΣΟΚ εξαερώθηκε». Ξεχνά, βέβαια, ο Φίλης ότι ο Συριζα γιγαντώθηκε ακριβώς πάνω στα συντρίμμια μιας κοινωνίας, και ότι αποτέλεσε την μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση με τις ευλογίες των «θεσμών», επειδή όχι μόνο υποκλίθηκε εις τας υποδείξεις, αλλά αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη εγγύηση όσον αφορά την αφομοίωση των κοινωνικών αντιδράσεων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο news247, ο Π. Σκουρλέτης εκτίμησε και αυτός ως βασικότερη αιτία της ήττας του κόμματός του «το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υλοποιήσει μια πολιτική που δεν ήταν δικιά του, αλλά αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού», αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να πιστεύει (;) ότι «διαφορετικά εκφράζονται οι πολίτες όταν εκλέγουν κυβέρνηση και όταν στέλνουν αντιπροσώπους στην Ευρωβουλή, βλέποντας μάλιστα ορατό να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη».

Σαν παραζαλισμένα κοτόπουλα μοιάζουν οι συριζαίοι, ανίκανοι, όπως φαίνεται, να δεχθούν, έστω και την πιθανότητα να χάσουν την εξουσία, συναγωνιζόμενοι στις ασυναρτησίες, θεωρώντας ακόμη ότι απευθύνονται σε λοβοτομημένους ανθρώπους. Μα, αφού ο Σύριζα εφάρμοσε και κατά την ομολογία των στελεχών του «μνημόνια με νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση», γιατί να φοβηθεί κάποιος την έλευση του Μητσοτάκη και του προγράμματός του, που δεν θα διαφέρει σε τίποτε, παρά μόνο σε διανθίσεις του ίδιου οικονομικού ρεπερτορίου, αυστηρά ορισμένου από τους «θεσμούς» και τις «αγορές»;

Τελικά, εκείνο ακριβώς που δεν μπορούν να χωνέψουν οι νεόπλουτοι στην εξουσία είναι το γεγονός ότι αδυνατούν με κάποιο τρόπο να βασιλεύουν αιώνια ή τέλος πάντων να μην διακοπεί τώρα η δυνατότητα τους να εξουσιάζουν, καθώς είναι έτοιμοι να χωθούν με τα μούτρα στο ταψί με το «ψητό».

Δηλαδή μ’ άλλα λόγια «του παπά και το μουλάρι, του παπά και το λινάρι»…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: