ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 194ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο σε σημεία όπου διατίθεται ο ημερήσιος και περιοδικός τύπος.

Ακολουθεί το προλογικό σημείωμα, του Κύκλου Σύνταξης, για αυτήν την έκδοση:

Κάθε εξουσία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ομνύουν στο όνομα της δημοκρατίας, δύσκολα μπορεί να κρύψει –κάτω από ορισμένες συνθήκες– το γεγονός ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να υιοθετήσει ορισμένες πρακτικές, που απροκάλυπτα ασκούνται συστηματικά από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Κάθε απόχρωσης και προέλευσης εξουσιαστές, βέβαια, προτιμούν να κρατούνται τα προσχήματα, γενικώς και ειδικώς, διότι πολύ απλά μ’ αυτόν τον τρόπο δεν προκαλούν, δημιουργούν αυταπάτες, βρίσκουν περισσότερους πρόθυμους συνένοχους, διαχέοντας λειτουργικότερα τις εξουσιαστικές λογικές στον κοινωνικό χώρο.

Φυσικά, αν το καλοσκεφτούμε, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε μια συνέπεια εκ μέρους τους, αφού δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη την βαριά πράγματι κληρονομιά που κουβαλούν, η οποία εκτός των άλλων περιλαμβάνει την βαριά πράγματι ιστορία τους από εγκλήματα, πολέμους, σφαγές, την ανυπολόγιστη καταστροφή τού περιβάλλοντος, την καθυπόταξη τεράστιων πληθυσμών, την δυστυχία και την εξαθλίωση εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μάς κάνει, λοιπόν, εντύπωση η έκπληξη πολλών ανθρώπων μπροστά στις απροκάλυπτες εκδηλώσεις διαφόρων εξουσιαστών, που εμφανίζονται κυριολεκτικά καρφωμένοι στα κρατικά αξιώματα. Μήπως πιστεύει, έστω και ένας νοήμων άνθρωπος ότι θα απομακρύνονταν ή θα παραχωρούσαν την θέση τους σε όσους από το συνάφι τους θα ήταν διατεθειμένοι να περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους; Αστεία πράγματα.

Ληστεύουν απροκάλυπτα τον κοινωνικό μόχθο, καταστέλλουν με αγριότητα αν χρειασθεί κάθε ξεσηκωμό, βυθίζουν στην ανέχεια τους πιο φτωχούς και μετά τους υπόσχονται επιδόματα, χαράσσουν νέα σύνορα, ενώ προ ολίγου εμπέδωναν κάθε είδους εθνικισμούς. Εμφανίζονται ως ακραιφνείς δημοκράτες την ίδια ώρα που λογοκρίνουν ό,τι δεν τους είναι αρεστό ακολουθώντας τα βήματα κάθε τυπικού ολοκληρωτισμού.

Και πότε εξαγριώνονται περισσότερο; Όταν δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν την εξουσία τους και ο «κυρίαρχος λαός» αποφασίζει το αντίθετο. Το σημερινό καθεστώς στέκεται μάλλον εμβρόντητο στο ενδεχόμενο να δώσει την θέση του στους επόμενους εξουσιαστές, από τους οποίους φυσικά δεν διαφέρει σε τίποτα. Το σημερινό καθεστώς δεν είναι άλλο από εκείνο που πριν τέσσερα χρόνια έτρεφε τις κινηματικές και όχι μόνο φαντασιώσεις και τις οποίες συνέτριψε επιμελώς μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015. Το σημερινό καθεστώς Τσίπρα είναι βέβαιο ότι εγκαταλείπει την εξουσία γιατί το μεγαλύτερο μέρος των μέχρι πρότινος ψηφοφόρων του το θεωρεί χειρότερο από την ΝΔ του Μητσοτάκη. Το σημερινό καθεστώς θα αναδιπλωθεί για να επιστρέψει με τους όρους και τις συνθήκες που θα επιβληθούν από τα μεγάλα αφεντικά. Μην ξεχνάμε την χρησιμότητά του.

Ες αύριον τα νεότερα…

Ιούνιος 2019

anarchy.gr

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: