5ος θάνατος παιδιού στα κέντρα κράτησης μεταναστών στις ΗΠΑ

Ένα αγόρι 16 χρονών από τη Γουατεμάλα έχασε τη ζωή του στις φυλακές των ΗΠΑ τη Δευτέρα 20 Μαΐου. Το αγόρι είχε συλληφθεί στην προσπάθειά του να περάσει τα σύνορα. Παρέμεινε έξι ημέρες σε φυλακή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλη εγκατάσταση, παρά το γεγονός ότι ήταν άρρωστο με γρίπη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γουατεμάλας, δήλωσε οτι έφηβος ήταν από Baja Verapaz, βόρεια της Πόλης της Γουατεμάλας, και επιδίωκε να επανενωθεί με την οικογένειά του στις ΗΠΑ.

Το αγόρι, που αναγνωρίστηκε ως ο Carlos Hernandez Gregorio Vasquez, ήταν το πέμπτο παιδί που πέθανε από τον Δεκέμβριο μετά από κράτηση από τους συνοριακούς πράκτορες των ΗΠΑ.

Ο Carlos συνελήφθη στις 13η Μαΐου στο Τέξας, μετά τη διέλευση των συνόρων. Οδηγήθηκε σε μια πρώην αποθήκη όπου εκατοντάδες ενήλικες και  παιδιά κοιμούνται στοιβαγμένοι.Ο Κάρλος ανέφερε ότι δεν αισθανόταν καλά και είχε διαγνωστεί με τη γρίπη.

Την περασμένη εβδομάδα ένα παιδί 2 χρονών πέθανε αφού πιάστηκε με την μητέρα του να περνάει τα σύνορα. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε για αρκετές εβδομάδες πριν πεθάνει. Ο Juan de León Gutiérrez , ένας 16χρονος από τη Γουατεμάλα έχασε τη ζωή του στις φυλακές των ΗΠΑ στις 30 Απριλίου. Δύο άλλοι πρόσφυγες από τη Γουατεμάλα, ο επτά ετών Jakelin CAAL και ο 8 ετών Felipe Alonzo-Gomez, πέθαναν το Δεκέμβριο ενώ κρατούνταν σε φυλακές των ΗΠΑ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: