ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Συσπείρωσης Αναρχικών για τις εκλογές της 26ης Μαΐου

Μη τους ανέχεσαι, μη τους φοβάσαι, μη γονατίζεις!

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Οι εκλογές είναι μια συνεχής και συστηματική απάτη. Δεν μιλάμε, βέβαια, μόνο για τους απατεώνες οι οποίοι κυβερνούν τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια. Αναφερόμαστε σε όλο το εξουσιαστικό συνάφι, το οποίο για δεκαετίες τώρα έχει στήσει μία φάμπρικα εξαπατήσεων. Υπόσχονται πολλά και διάφορα, πριν από την κάθε εκλογική διαδικασία, αλλά στο τέλος κάνουν αυτό που εξυπηρετεί μόνον εκείνους που εξουσιάζουν και κατευθύνουν τις ζωές των ανθρώπων κατά πως τους βολεύει.

Κάθε, πέντε, τέσσερα τρία, δύο χρόνια και, εν τέλει, όποτε θελήσουν να ανανεώσουν τις απατεωνιές τους καλούν τον κόσμο σε ψηφοφορίες. Η ιστορία τραβά σχοινί-κορδόνι και οι απατηλές ελπίδες καλλιεργούνται συνεχώς εδώ και 175 χρόνια. Ο καλός και ελπιδοφόρος υποψήφιος αποδεικνύεται χείριστος και στην θέση του προβάλλεται ένας άλλος δήθεν χαρισματικός που είναι, κι αυτός, άχαρος και λαοπλάνος και ούτω καθ’ εξής. Κι ενώ οι ελπίδες συνεχίζουν να ανανεώνονται, οι καταστάσεις για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού συγκριτικά και στην ουσία, χειροτερεύουν. Εκείνο, που σίγουρα ισχυροποιείται είναι τα δεσμά της εξουσίας. Επειδή, αυτοί, για τους οποίους φροντίζουν και εργάζονται οι διάφοροι βουλευτές, κομματάρχες, δήμαρχοι και κοινοτάρχες είναι οι κρατούντες, με τις ευλογίες των οποίων ανακηρύσσονται, ενώ οι αφελείς, αυτοί που θαμπώνονται με τα ψίχουλα που τους παρέχουν (καθώς λησμονούν τα πολλά που έχουν χάσει) και τα κορόϊδα, χρησιμοποιούνται σαν άλλοθι για τα εγκλήματα που πρόκειται να διαπράξουν οι «εκλεκτοί».

Οι κάθε φορά εκλεγμένοι, διορθώνουν ένα πρόβλημα και κατασκευάζουν ή αφήνουν να επιδεινωθούν δεκαπλάσια προβλήματα (άλλωστε το σύστημα τούς ευνοεί σε αυτό τους το «έργο»), γι’ αυτό και πάντα αυτά πολλαπλασιάζονται και υποτίθεται πως θα λυθούν από τους επερχόμενους. Και η ιστορία συνεχίζεται…

Όσο για τις παραταξιακές, κομματικές, ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, αυτές φαίνεται πόσο υποτυπώδεις και πλαστές είναι, αφού στα δημοτικά συμβούλια οι διαμάχες αφορούν λεπτομέρειες και όχι ζητήματα ουσίας. Όμως, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι (πλειοψηφίας και μειοψηφίας) διαχειρίζονται τεράστια κονδύλια τα οποία αποδίδουν, με την ανάθεση έργων σε αυτούς που τους προέκριναν και σε όσους θα τους προκρίνουν στο μέλλον.

Στις δημοτικές και περιφερειακές το μελιστάλαχτο ψέμμα και η απόλυτη εξαπάτηση φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη. Η κομματική τους ταυτότητα παραμερίζεται μόνο για τα μάτια του κόσμου. Στην πραγματικότητα αποτελούν την προμετωπίδα των κομμάτων και αποτελούν την καθ’ εαυτή βάση στήριξης του εξουσιαστικού κι εκμεταλλευτικού συστήματος.

Σε αυτήν την εκλογική διαδικασία σε καλούν, επίσης, να ψηφίσεις και για το Ευρωκοινοβούλιο. Όμως από τότε που το ελλαδικό κράτος συνδέθηκε με την Ευρώπη, οι εξουσιαστές, οι κάθε είδους εκμεταλλευτές και οι πολιτικοί τους υπάλληλοι από την μία άκρη του πολιτικού και ιδεολογικού φάσματος μέχρι την άλλη, απέκτησαν μία θέση στο πάνθεον της ευρωπαϊκής κυριαρχίας. Από αυτή την θέση τους, φόρτωσαν με μνημόνια το σύνολο του ελλαδικού πληθυσμού εξουθενώνοντας και οδηγώντας στην απελπισία και την καταστροφή το μεγαλύτερο κομμάτι του, επέβαλαν με τις οδηγίες τους μια σειρά από ανελεύθερα μέτρα και μετέτρεψαν τον ελλαδικό χώρο σε προτεκτοράτο τους.

Από τότε που ξεκίνησε το δράμα της ένταξης στην ΕΟΚ μέχρι σήμερα επί Ε.Ε., τα ψέμματα και οι απάτες υπήρξαν συνεχείς, ενώ έκρυβαν ότι κάθε ευρωβουλευτής δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από ένα τσιράκι της ευρωπαϊκής κυριαρχίας, ότι είναι ένας παχυλά αμοιβόμενος αχαμνοξύστης, που το μόνο που κάνει είναι να συνυπογράφει τις αποφάσεις αυτών που έχουν το κύριο λόγο.

Αν, τώρα, προσέξουμε τις αντιπαραθέσεις τους, που οφείλονται στην προσπάθειά τους να κινήσουν το ενδιαφέρον και να προσελκύσουν ψηφοφόρους, βλέπουμε ότι με αυτές βγάζουν στη φόρα κάποιες από τις βρωμιές τους. Αλλά, με αυτόν τον ξεδιάντροπο τρόπο αποκαλύπτουν και αποδεικνύουν ότι είναι ίδιοι και κάνουν τα ίδια παρά την παραλλαγή τους.

Σπεύδουν όλοι (κόμματα και αποκόμματα), να βολευτούν στις θεσούλες τού ευρωκοινοβουλίου, γιατί εκεί βρίσκονται στο απυρόβλητο, αφού μπορούν να κρύβονται ή να καλύπτονται πίσω από το παραμύθι της στήριξης του ευρωπαϊκού οράματος, το οποίο έχει προκαλέσει άπειρα δεινά στους ανθρώπους. Αδίστακτοι τοκογλύφοι, εγκληματίες πολέμου, άρπαγες του ιδρώτα των ανθρώπων και της γης των προτεκτοράτων τους, αυτοί είναι οι υλοποιητές του «οράματος». Αυτούς ακολουθούν οι ευρωβουλευτές και σ’ αυτούς λογοδοτούν

Γι’ αυτά και άπειρα ακόμη συμβάντα, όποιος ψηφίζει στρέφεται τόσον εναντίον του εαυτού του, όσον και κατά των άλλων ανθρώπων. Αυτοί που προσέρχονται στις κάλπες είναι οι ασυνείδητοι, οι ευκολόπιστοι, τα κομματόσκυλα, οι τυχοδιώκτες, αυτοί που περιμένουν να γλύψουν κάποιο κόκκαλο από το φαγοπότι των εξουσιαστών, να βολέψουν κάποιο δικό τους και έτσι να γίνουν έρμαια του «ευεργέτη» τους εφ’ όρου ζωής.

Για μιαν ακόμη φορά, τα τελευταία χρόνια, αλλά πιο ξεκάθαρα, αποδείχθηκε πως ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ. Μάλιστα οι αριστεροί και οι κομμουνιστές είναι οι πλέον πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της κυριαρχίας και των εγχώριων εξουσιαστών. Όποτε διαχειρίζεται τις εξουσιαστικές υποθέσεις ο συρφετός των αυτοαποκαλούμενων προοδευτικών (αριστερών, κομμουνιστών, σοσιαλιστών κ.λπ.) τότε συσσωρεύονται τα χειρότερα δεινά πάνω στις πλάτες των ανθρώπων.

Επομένως, δεν υπάρχει μικρό και μεγάλο κακό. Να φτύσουμε, λοιπόν, την πολιτική διαδικασία επειδή πάνω σε αυτήν στερεώνεται η υλική και πνευματική εξαθλίωση, η απάτη και η κακομοιριά, η υποτέλεια, ο φόβος για το αύριο, η δειλία μπροστά στο σήμερα και η αμνησία για το χθες. Μπορούμε και πρέπει να καταβαραθρώσουμε την πολιτική για να έχουμε αυτοσεβασμό.

Με την ψήφο δεν λες τη γνώμη σου, όπως σε καλεί τραγουδιστά ο κάθε χλεχλές. Επειδή κανένας δεν μπορεί να πει και να κάνει αυτά τα οποία ΕΣΥ θέλεις και μπορείς. Αλλά ακόμα κι αν ακουστεί δυνατά η φωνή σου που κραυγάζει ΟΧΙ, αυτοί το κάνουν ΝΑΙ. Επειδή έχουν την ΕΞΟΥΣΙΑ και διότι είναι αδίστακτοι.

Πολλοί ισχυρίζονται πως με την μη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία θα ενισχυθεί η λεγόμενη συντηρητική πλευρά. Το ίδιο λένε και όσοι υποστηρίζουν την λεγόμενη συντηρητική παράταξη. Λόγια φτηνά της καραβάνας για να πείσουν αφελείς και ευκολόπιστους. Στην πραγματικότητα όποιος και αν βγει θα εφαρμόσει το συνολικό σχέδιο των κυρίαρχων, κάτι που έχει αποδειχθεί περίτρανα ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια.

Τις τελευταίες δεκαετίες η μη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες έχει γιγαντωθεί ξεπερνώντας ορισμένες φορές το 50% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Γι’ αυτό οι κομματικοί υπηρέτες του συστήματος τρέμουν και καλούν σε συμμετοχή.

Με το κοινοβουλευτικό σύστημα και τις εκλογικές διαδικασίες οι άνθρωποι οδηγούνται στην πλήρη υποδούλωση και αποκτήνωση. Επειδή αυτό το σύστημα είναι η συνέχεια των προηγούμενων απολυταρχικών συστημάτων, στολισμένο με φκιασίδια που εξαπατούν.

Με την εκλογική απεργία ανοίγονται οι ορίζοντες για την πνευματική ελευθερία η οποία είναι καθοριστικός συντελεστής για την καθολική ελευθερία, την απελευθέρωση από τις εξαρτήσεις και τα δεινά της κάθε μορφής εκμετάλλευσης και εξουσίας.

Εκλογική απεργία, λοιπόν, και πάλι!

Για να συνδεθούμε ξανά πάνω στις ιδέες της ελευθερίας, της αλληλοβοήθειας, της αμοιβαιότητας και της ανθρωπιάς. Για να γίνει η ανθρωπότητα ένας επίγειος παράδεισος.

Επειδή, μέσα από τις ανεξούσιες κοινοτικές συμβιώσεις

θα γιγαντωθεί η πανανθρώπινη ελευθερία και ευδαιμονία.

Εκλογική απεργία για να ταράσσεται η εξουσία!

Τώρα και πάντα!

Συσπείρωση Αναρχικών

21-5-2019

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: