ΣΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΜΠΕΡΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ…

«Δεν μπορώ να σε μαλώσω, δεν μπορώ να σου θυμώσω
Όσα σφάλματα κι αν κάνεις όλα σου τα συγχωρώ
Λέω πως δεν πάει άλλο, είσαι βάσανο μεγάλο
Και το τέλος πριν να βάλω, ξέρεις και με ηρεμείς».

«Όταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης, το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος, πήρε την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο είμαστε απολύτως σίγουροι ότι ήταν αχρείαστο, διότι προέκυψε μετά τη Βαρουφακιάδα», αποκάλυψε εσχάτως η Ντόρα Μπακογιάννη προσθέτοντας: «Τότε ο κ. Μεϊμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση, θα το κάνουμε».

Και γιατί στράβωσε η κολεγιά;

«Η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν, πρώτον, να τον κοροϊδέψει και να κάνει εκλογές, γιατί του είχε πει ότι δεν θα κάνει εκλογές και δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ. Έτσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού», τόνισε η Μπακογιάννη διαβεβαιώνοντας ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας «δεν είχε πάει σε εκλογές, θα μπορούσε να είχε γίνει μία συζήτηση».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι θέμα μεγάλου συνασπισμού σήμερα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει. «Σήμερα τέτοια συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό δεν υπάρχει. Ναι, τότε θα μπορούσε να προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο. Εγώ από την αρχή πίστευα ότι αυτό έπρεπε να γίνει και γι’ αυτό ψήφισα το πρώτο μνημόνιο και γι’ αυτό διαγράφηκα από το κόμμα μου. Έλεγα κανένας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, το έλεγα, το φώναζα και τελικά το πλήρωσα με τη διαγραφή μου», υπογράμμισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Αχ, Ντορίτα, Ντορίτα… Σας κορόδεψε μωρέ το Τσιπράκι; Και εσείς την πατήσατε επειδή ήσασταν άβγαλτα μαθητούδια; Και το θυμήθηκες τώρα Ντορίτα, Ντοριτάκι;

Μήπως, όμως, το θεματάκι του λεγόμενου μεγάλου συνασπισμού υπάρχει και παρα-υπάρχει; Μήπως απλώς οι όροι του παιχνιδιού έχουν αλλάξει ευλόγως, βέβαια, καθώς το καθεστώς Τσίπρα μακροημέρευσε υπό τις ευλογίες των Δανειστών, του ΔΝΤ, των ΗΠΑ και πάει λέγοντας; Μήπως το «φρεσκάρισμα της μνήμης» των προεκλογικών ημερών που διανύουμε και το οποίο μοιάζει πλέον με επιδημία, μετά και από τις «αποκαλύψεις» Μαρινάκη, σηματοδοτεί όχι τόσο το ξεκαθάρισμα των ενδοεξουσιαστικών λογαριασμών αλλά κυρίως βάζει και πάλι στο τραπέζι τους όρους συνδιαχείρισης της «επόμενης ημέρας»;

Μάλλον παρασοβαρέψαμε! Και όσο περνάει ο καιρός τόσο νιώθουμε την έλλειψη αυτής της μεγάλης φυσιογνωμίας της βουλευτού Μεγαλοοικονόμου, που μας διασκέδαζε με εκείνα και με τα άλλα της, τα τραγούδια της για τον Αλέξη που είναι «ομόνοια και καταπέλτης». Αλλά, κατά πως φαίνεται την έβαλαν στον γύψο αυτοί οι κομματικοί του Συριζα.

Και απομείναμε με την Νοτοπούλου την υποψήφια δήμαρχο του Συριζα, που παραπονιέται ότι την κατηγορούν επειδή είναι, λέει, νέα και γυναίκα, δηλώνοντας επί πλέον με κατηγορηματικό τρόπο ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε την πόλη πίσω στους Ψωμιάδηδες, τους Παπαγεωργόπουλους και το συναφτό σύστημα».

Αυτό το «συναφτό» πρέπει να είναι πράγματι κάτι τρομακτικά δεξιό, τι λέμε τώρα φασιστικό και αντικομμουνιστικό. Το «συναφτό» σύστημα για όσους δεν το γνωρίζετε, ούτε εμείς το γνωρίζαμε να πούμε την αμαρτία μας, είναι η μετεξέλιξη της διαπλεκόμενης σχέσης οριζόντιας και καθέτου που διέπει το παλαιό καθεστώς γι’ αυτό και το λένε «συναφτό» και όχι «συρραφτό» το οποίο είναι κάτι τελείως διαφορετικό, παρ’ ότι είναι δυνατόν να τέμνονται ορισμένες παράλληλες συνιστώσες τους…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: