Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ …«ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ» ΤΟΥ ATHENS INDYMEDIA: Ο PORCA MISERIA…

«Ανήρ πονηρός δράσσεται πράον λόγον.

Έχει γαρ αυτός τους λόγους ώσπερ δόλους», Μένανδρος.

«Με σκοπό την βελτίωση της παρουσίασης των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο Athens Indymedia και την στήριξη της ευθύνης των συλλογικοτήτων στην κοινοποίηση των δραστηριοτήτων τους και του λόγου τους, ενημερώνουμε τους δημοσιευτές για την μορφή των αναδημοσιεύσεων από κινηματικά μέσα που θεωρούμε ότι συνάδουν με αυτό τον σκοπό. Ενημερώσεις από πολιτικές δραστηριότητες, καλέσματα και ανακοινώσεις μπορούν να αναδημοσιεύονται στο Athens Indymedia μόνο αν έχουν σταλεί από τον αρχικό συντάκτη και δημοσιευτή. Οι κινηματικές αναδημοσιεύσεις στις στήλες Αναλύσεις, Βιβλιοθήκη, Έντυπα-Αφίσες-Προκηρύξεις και Συζητήσεις-Ερωτήσεις-Απόψεις πρέπει να είναι επιμελημένες από τον αναδημοσιευτή και να συνοδεύονται από εισαγωγικό σημείωμα».

Τα παραπάνω αναφέρονται στις 20-1-2019 εκ μέρους του Athens Indymedia και με τον τίτλο «Σχετικά με τις αναδημοσιεύσεις από κινηματικά μέσα».

Στις 18-3-2019 στην στήλη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ αναρτάται άρθρο με τον τίτλο ΚΡΕΑΤΟΦΑΦΟΙ, ΠΑΜΦΑΓΟΙ Ή ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ;

Το συγκεκριμένο κείμενο φέρει την υπογραφή «Ρομφαίος» και έχει αναρτηθεί μόλις μια ημέρα πριν, στις 17-3-2019, στο Anarchy press, γεγονός που γνωρίζει και σκοπίμως υποκρύπτει τόσο ο …άγνωστος «αναδημοσιευτής», όσο και η Σ.Ο. του Indymedia, η οποία έχει αναμφίβολα πλέον αποκτήσει αν μη τι άλλο εξειδίκευση στην λογοκρισία (βλ. Anarchy Press, 1-10-2019, «Αναλήψεις Ευθύνης, αλλά και κομματικής πειθαρχίας από την Σ.Ο. του Indymedia»), αλλά και εν τέλει στην κινηματική κακομοιριά.

Μα μήπως έγινε ένα ακόμα λάθος; Μήπως όλα οφείλονται σε μια κατάσταση που την χαρακτηρίζει η γνώστη ρήση «μπάτε σκύλοι αλέστε»;

Μα αυτήν ακριβώς την κατάσταση υποτίθεται ότι θα αντιμετώπιζαν, οι …αυστηρότεροι όροι δημοσίευσης, δηλαδή οι φανφάρες, που ανακοινώθηκαν δύο μόλις ημέρες πριν και μιλούσαν για «βελτίωση της παρουσίασης των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο Athens Indymedia και την στήριξη της ευθύνης των συλλογικοτήτων στην κοινοποίηση των δραστηριοτήτων τους και του λόγου τους».

Πρόκειται, λοιπόν, για μια επίδειξη φτηνής κουτοπονηριάς, η οποία σχετίζεται με τις κομματικές λογικές και επιδιώξεις της Σ.Ο. του Indymedia, μια πραγματικότητα, που όχι μόνο δεν μπορεί να κρυφτεί, αλλά μοιάζει σαν έναν ελέφαντα μέσα σ’ ένα δωμάτιο.

Και ενώ κάποιοι σφόδρα δύσπιστοι θα ήταν δυνατόν να θεωρήσουν ως υπερβολές αυτά τα οποία γράφουμε, εχθές 4/4//2019 νέο κρούσμα μπαγαποντιάς αποδεικνύει περίτρανα του λόγου το αληθές. Νέα ανάρτηση με τον τίτλο: «Ο ευρωτρομονόμος και η καούρα των εξουσιαστών για την καταστολή του διαδικτύου» «βρέθηκε» στη στήλη Αναλύσεις του διαβόητου Indymedia, με υποτιθέμενο αναδημοσιευτή τον Ελευθερόκοκκο.

Ας σημειωθεί ότι το άρθρο είχε, ήδη, δημοσιευθεί στο Anarchy press την 1η Απριλίου. Έχουμε επομένως μία επανάληψη, δεδομένου ότι ούτε στην πρώτη αναδημοσίευση ούτε και στην δεύτερη υπήρξε ανάρτηση στο Indymedia, από τους εμφανιζόμενους σαν αναδημοσιευτές. Το κάνουμε πιο ξεκάθαρο: Ούτε ο Ρομφαίος αλλά ούτε και ο Ελευθερόκοκκος καταδέχονται να δημοσιεύσουν κείμενά τους σε αυτό το κινηματικό μέσο. Το γεγονός ότι ο αναδημοσιευτής αποφεύγει με κάθε τρόπο την πηγή της αρχικής δημοσίευσης δεν οφείλεται σε αμέλεια αλλά σε κουτοπονηριά ή σε θολές και τυχοδιωκτικές σκοπιμότητες. Άλλωστε, μία επαλήθευση της αρχικής πηγής των δημοσιεύσεων είναι πανεύκολη μέσω της αναζήτησης στο διαδίκτυο του τίτλου του άρθρου, ή του υπογράφοντος το αναρτημένο κείμενο.

Όχι, δεν διεκδικούμε copyright, όπως δεν διεκδικήσαμε ποτέ. Απλά μας ενοχλεί η δυσοσμία.

Γιατί ασχολούμαστε;

Γιατί πολύ απλά «Ανδρός πονηρού φεύγε συνοδίαν αεί»…

Η συλλογικότητα του Anarchy press

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: