ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 192ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από την Παρασκευή 29η Μαρτίου 2019, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο σε σημεία όπου διατίθεται ο ημερήσιος και περιοδικός τύπος.

                                                                

Ακολουθεί το προλογικό σημείωμα, του Κύκλου Σύνταξης, για αυτήν την έκδοση:

Ο Καμύ υποστήριζε ότι κάθε φορά που άκουγε έναν πολιτικό λόγο ή διάβαζε αυτούς, που διοικούν αισθανόταν τρόμο, γιατί δεν άκουγε τίποτα που να ηχεί ανθρώπινα, πάντα τις ίδιες λέξεις, που λένε τα ίδια ψέματα.

Σύμφωνα με τον Στάλιν «είναι αρκετό να ξέρουν οι άνθρωποι ότι έγιναν εκλογές. Οι άνθρωποι, που ψηφίζουν δεν αποφασίζουν τίποτα. Οι άνθρωποι που καταμετρούν τις ψήφους αποφασίζουν τα πάντα». Κτήνος μεν, ειλικρινέστατος δε.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι διαθέτουν κομματιασμένες μνήμες και είναι έτοιμοι να εμπλακούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στις πλαστές αντιθέσεις των εξουσιαστών, με αποτέλεσμα να παραμένουν αδρανείς ακόμα και όταν νομίζουν ότι δραστηριοποιούνται με ενεργητικό τρόπο με αφορμή μικρά ή μεγάλα ζητήματα που τους αφορούν είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Η λεγόμενη κρίση συνεχίζει να αφήνει στο διάβα της καταστροφικά σημάδια, που ιστορικά τουλάχιστον προέκυπταν μόνο ως αποτέλεσμα μιας εμπόλεμης κατάστασης. Και ενώ δίχως καμμία αμφιβολία υπεύθυνο είναι και το σύνολο των ντόπιων εξουσιαστών ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης στήνεται για μιαν ακόμη φορά εκ μέρους το ίδιο σκηνικό μιας δήθεν πόλωσης μεταξύ τους. Μια «πόλωση» που για μιαν ακόμη φορά ελλείψει άλλης συνταγής έρχεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων, να κατοχυρώσει τις ανύπαρκτες διαφορές μεταξύ τους, να διευθετήσει μιαν ακόμη μεταβίβαση της εξουσίας από τον ένα χέρι στο άλλο.

Η μόνη διαφορά από το παρελθόν είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση η κομμουνιστική διαχείριση και μάλιστα με κινηματικό πρόσημο έρχεται να πιστοποιήσει την ανεξάντλητη ικανότητά της να προσφέρει στο κοινό εξουσιαστικό ταμείο τα δέοντα και μάλιστα με το παραπάνω. Η εξάρτησή της μάλιστα από τον λεγόμενο ξένο παράγοντα είναι τέτοιας έκτασης όση και η αποφασιστικότητα της να υπηρετήσει τα μεγάλα αφεντικά στα ακόμα πιο δύσκολα, στα ακόμα πιο μεγάλα. Στην πολιτική πράγματι δεν υπάρχουν ενδοιασμοί, όμως τα μαθήματα ωμότητας που δίνονται από το καθεστώς Τσίπρα δεν είναι απλώς αξιοσημείωτα, αλλά κάτι παραπάνω.

Η κοινωνική αποσύνθεση και η ανασύνθεση στο κοινωνικό πεδίο, που επαγγέλλονται τα πολιτικά αηδόνια, εξελίσσεται με όρους κυριολεκτικά υποδούλωσης σε μια μελλοντική «ομαλότητα», η οποία θα αφανίσει μνήμες, αγωνιστικότητα και παραδόσεις του κοινωνικού χώρου στον οποίο θα επιβληθεί. Σ’ αυτήν ακριβώς την διαδικασία καλούνται να συμμετέχουν οι πρόθυμοι ψηφοφόροι, αυτή ακριβώς την διαδικασία καλούνται να κατοχυρώσουν και να αναγνωρίσουν με την θέλησή τους. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, οι εξουσιαστές είναι έτοιμοι σε κάθε περίπτωση να συγκυβερνήσουν, όπως άλλωστε έχουν κάνει στο παρελθόν στις καίριες στιγμές για το συνάφι τους. Γι’ αυτόν τον λόγο –και άλλους χιλιάδες ακόμη– δεν έχουμε παρά να βαδίσουμε σταθερά στον δρόμο της εκλογικής απεργίας. Και προπάντων με ειλικρίνεια και χωρίς αστερίσκους. Και ο νοών νοείτω…

Απρίλιος 2019

anarchy.gr

ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό
ΠΕΡΙ ΗΤΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ….
Μικρά και Μεγάλα
«Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης» και ο ταλαίπωρος Κωλοβρέχτης
Βιβλιοδιαδρομές: PACO IGNACIO TAIBO II, Μεξικό 1968
Κένυα: Η εξέγερση των Kikuyu 1952-1956
ΠΟΝΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ…ΕΞ ΥΠΝΟΥ
Ἡ δικαιοσύνη στὴν ἄμεση δημοκρατία τῶν Ἀθηναίων

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: