ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΟΚΚΑΛΗ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ «ΔΙΑΠΛΟΚΗ»…

Πεινασμένοι για την εξουσία, αδίστακτοι στα νταλαβέρια με τους «παλαιούς» και «νέους» ολιγάρχες, ασυμβίβαστοι στις απαιτήσεις και στο μέγεθος τής πλεονεξίας τους να καταβροχθίσουν γρήγορα την πίττα ολάκερη, κομμουνιστές μέχρι το μεδούλι, σταλινικοί μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο. Δοξάστε τους….

Τσίπρας: «επιθυμία της διαπλοκής είναι να με πάρει στην αγκαλιά της» (14-9-2015).

Δημήτρης Κοντομηνάς, επιχειρηματίας και καναλάρχης, με αφορμή το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, σε δημόσια ομιλία του σε συγκέντρωση στελεχών του Alpha εξηγώντας πως «βοήθησε» τον Αλέξη Τσίπρα: «Εγώ τους βοήθησα γιατί είναι νέοι άνθρωποι και πίστευα ότι θα βοηθήσουν τη χώρα», ενώ παρεμβαίνοντας σε ψυχαγωγική εκπομπή του Alpha, εξηγεί στον «αέρα» πως κάποιοι προσφέρθηκαν να πάρουν τον «πολιτικό» έλεγχο του σταθμού. «Ήρθε ο άνθρωπός του και μου λέει: “Θα μου δώσετε το 51%”. Λέω: “Τι άλλο θέλεις;”. Λέει: “Θέλω τέσσερις εκπομπές την εβδομάδα πολιτικές, να τις έχω εγώ”. Λέω: “Αλλο τίποτα θέλεις;”. “Θέλω να ελέγχω και το πολιτικό κομμάτι των ειδήσεων”. Λέω: “Τίποτε άλλο να στήσουμε;”. Λέω: “Πήγαινε στο καλό, αγόρι μου, το κανάλι δεν πουλιέται”».

Τσίπρας: «Δεν είμαστε το ίδιο. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά και να μας πείτε και καμιά αλήθεια. Το σύστημα της διαπλοκής επέλεξε με ψεύδη και συκοφαντίες να λερώσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και αυτό είναι ύβρις. Και μετά έρχεται η Νέμεση. Να δούμε ποιο είναι το καθεστώς της διαφθοράς που κρατά τη χώρα δέσμια 27 χρόνια;» 10-10-2016

Σταύρος Ψυχάρης καρφώνει Τσίπρα (απόσπασμα από το περιβόητο άρθρο για τις μυστικές συναντήσεις και την γάτα των Ιμαλαϊων):

«Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2014, πίσω από τις ημίκλειστες γρίλιες του παραθύρου ενός κομματικού γραφείου, ένας ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα της ευρωζώνης, που είχε μόλις κατορθώσει να κερδίσει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία για τη δημοκρατική… «κατάληψη» της εξουσίας, συζητούσε προβληματισμένος με έναν από τους εξ απορρήτων συνομιλητές του.

– «Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα».

– «Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;».

– «Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ…».

– «Τι του δώσατε;».

– «Του είπα πως όταν κερδίσουμε την εξουσία θα του χαρίσω τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησής του και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;».

Νίκος Παππάς: «Ο αγώνας της κυβέρνησης απέναντι στο σύστημα διαπλοκής έχει δικαιωθεί απόλυτα από την πορεία των πραγμάτων» (8-2-2017).

Μαρινάκης, υποστηρίζοντας ότι έχει βοηθήσει την κυβέρνηση: «Με τον Τσίπρα έχω συναντηθεί πολλές φορές».

Τσίπρας: «Η Ελλάδα του χθες, της χρεοκοπίας, της διαπλοκής, της διαφθοράς, τελείωσε. Η Ελλάδα του σήμερα και του αύριο είναι το ζήτημα, που στέκεται ξανά στα πόδια της, που είναι ξανά περήφανη, που μπορεί να κοιτάξει με αισιοδοξία, που βρίσκει ξανά τη χαμένη της αξιοπρέπεια, που βρίσκει ξανά τη χαμένη της δύναμη και γίνεται μια ισχυρή οικονομική και γεωπολιτική δύναμη στον ευρωπαϊκό χώρο και μαζί με τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση, βάζει τάξη στα του οίκου της και κόβει τους δεσμούς με τα συστήματα του παρελθόντος, τη διαπλοκή, τη διαφθορά, την ασυδοσία ενός πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που περιφρονούσε για χρόνια τις ανάγκες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Πάρτε το, λοιπόν, απόφαση, κύριε Μητσοτάκη και σας παρακαλώ να το μεταφέρετε αυτό και στους φίλους σας τους «Φρουζήδες» και τους άλλους επιφανείς επιχειρηματικούς παράγοντες που νομίζουν ότι η χώρα τούς ανήκει. Δεν τους ανήκει η Ελλάδα. Η Ελλάδα ανήκει στον ελληνικό λαό που κυρίαρχα αποφασίζει». (5-7-2018 δευτερολογία στην βουλή σε συζήτηση για την οικονομία).

27-3-2019, ανακοινώνεται από τον Συριζα η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη για τα ευρωψηφοδέλτια. Κάποτε Ίντρακομ και Σήμενς έπαιρναν ως καρτέλ όλες τις εργολαβίες, κάποτε ο Κόκκαλης «καταγγέλλονταν» από τον Συριζα ως εθνικός προμηθευτής, όταν είχαν στηθεί τα μεγάλα κόλπα στον ΟΤΕ μέσω της Ιντρακόμ, στον ΟΠΑΠ μέσω της Ιντραλότ, στις κατασκευές μέσω της Ιντρακάτ και στο υπουργείο Οικονομικών μέσω της Ιντρασόφτ, ενώ η «οικογένεια» διαθέτει και Εταιρεία οπλικών συστημάτων.

Δημοσιεύθηκε από Παρεμπιπτόντως

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: