ΑΝΑΛΗΨEΙΣ «ΕΥΘΥΝΗΣ», ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Σ.Ο. ΤΟΥ ATHENS INDYMEDIA

Ο τραυματίας από την βόμβα στο κρεοπωλείο στην Κυψέλη

Στις 26/10/2017 και ώρα 1:01 ξεκινούν στην στήλη Συζητήσεις του Athens Indymedia αναρτήσεις σχετικά με την ανάληψη ευθύνης, που έχει «ανέβει» την προηγούμενη ημέρα στο Ιndymedia και στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου της 21ης Οκτώβρη επιτεθήκαμε με σφυριά στο κρεοπωλείο «ο Γιάννης» στην οδό Καλλιδρομίου 51 στα Εξάρχεια, σπάζοντας την τζαμαρία του πτωματοπωλείου και προκαλώντας φθορές στο φορτηγό μεταφοράς (σκίσιμο λάστιχων και σπάσιμο τζαμιών). Η πράξη μας αυτή είναι μία μικρή ανταπόδοση στη βία στην οποία συμμετέχει έμπρακτα κάθε κρεοπώλης. Ποσώς μας ενδιαφέρει αν ο ιδιοκτήτης είναι μικρός ή μεγάλος επιχειρηματίας ή αν «ζει από αυτό» εφόσον οι επιλογές του βασίζονται στην αντικειμενοποίηση και την εκμετάλλευση άλλων αισθανόμενων όντων. Το ίδιο μίσος τρέφουμε και για όσους επιλέγουν να εργαστούν σε τέτοιους χώρους με τη γελοία δικαιολογία «δεν είχα άλλη επιλογή». Ας θυμηθούμε ότι στην εποχή τους εργάτες θεωρούνταν και όσοι στελέχωναν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.»

Οι δεκάδες αναρτήσεις συνεχίζονται μέχρι και τις 16/11/2017, οι περισσότερες εκ των οποίων, όχι μόνο προχωρούν σε σφοδρή πολεμική τόσον όσον αφορά την «ενέργεια» όσο και το κείμενο ανάληψής της.

Σύμφωνα με την πολιτική δημοσίευσης του Indymedia προβλέπεται σχετικά με τις δημοσιεύσεις, που κρύβονται ή κόβονται (ή λογοκρίνονται, διαλέγετε και παίρνετε):

«*σχόλια κάτω από δημοσιεύσεις

σχετικά με αναλήψεις ευθύνης

Οι αναλήψεις ευθύνης αφορούν πράξεις ανθρώπων που στα πλαίσια του ταξικού-κοινωνικού πολέμου έρχονται σε άμεση σύγκρουση με το κράτος και την εξουσία. Ο σχολιασμός κάτω από τέτοιες δημοσιεύσεις σύμφωνα με την εμπειρία που έχει αποκομισθεί μέχρι σήμερα δεν έχουν σχέση με την ανάπτυξη του κοινωνικού διαλόγου, αλλά κυρίως διανθίζεται γύρω από σενάρια και συνομωσιολογίες. Δεν προωθούν ουσιαστικά κανένα διάλογο και πολιτική σκέψη παρά μόνο την εκ του ασφαλούς και στείρα κριτική στις πράξεις ανθρώπων που επιλέγουν να δράσουν από το να σχολιάζουν. Το Indymedia δεν σκοπεύει να κρίνει και κυρίως να υποκαταστήσει κανενός είδους δράση, συνεπώς ο σχολιασμός κάτω από τέτοιες δημοσιεύσεις εκτός από περιττός κρίνεται σε πολλές περιπτώσεις και επικίνδυνος».

Το να αντιπαρατεθεί κάποιος από αναρχικής σκοπιάς με την παραπάνω κομματικού περιεχομένου «πολιτική δημοσίευσης» σίγουρα δεν ενέχει, έστω και στο ελάχιστο, κάποια δυσκολία.

Γιατί; Μα εξ αιτίας αυτής ακριβώς της απροσχημάτιστης, εδώ και καιρό κομματίλας, που αναδύθηκε αργά, αλλά σταθερά μέσα στο χρόνο, πανθομολογούμενης μεν χαρακτηριζόμενης δε ως «αναπόφευκτο κακό». Μόνο που ο χαρακτηρισμός μιας κατάστασης ως «αναπόφευκτο κακό» σημαίνει τον συμβιβασμό μ’ αυτήν, την έτσι ή αλλιώς αποδοχή της και τελικά την εμπέδωσή της, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται.

Έτσι οι περισσότεροι κουνούν με νόημα το κεφάλι και προσπερνούν μια παρακμιακή κατάσταση θεωρώντας ότι τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά. «Τί θέλετε και ασχολείστε», θα πουν. «Πρόκειται για σημεία των ζοφερών καιρών, δεν βγαίνει και τίποτα» ή θα αποφανθούν ότι «αυτά είναι εσωτερικά θέματα», δηλαδή τα εν οίκω μη εν δήμω.

Όμως, αυτή η στάση δεν συμβάλλει, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα στο παρελθόν, κατά την γνώμη μας σε καμμία περίπτωση τουλάχιστον στην κατεύθυνση αποδέσμευσης  αγωνιστών και γενικότερα καταστάσεων από τις εξουσιαστικές λογικές, που κυριαρχούν στον κινηματικό καμβά.

Τί μάς λέει εν προκειμένω η κομματική γραμμή; Όσοι «δρουν» μπορούν να κάνουν και να γράφουν ο,τιδήποτε θέλουν εφ’ όσον αποτελούν ή συγκαταλέγονται στο «επαναστατικό ιερατείο». Όποιοι έχουν αντιρρήσεις και έχουν εναποθέσει την δυνατότητά τους να τις δημοσιοποιούν σ’ ένα κινηματικό όργανο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η επαναστατική λογοκρισία καραδοκεί.

Τελεία και παύλα.

Όσο για τις «πολιτικές δημοσίευσης», αυτές ερμηνεύονται κατά το δοκούν από εκείνους που κρατούν στην ίδια μασχάλη και το καρπούζι και το μαχαίρι και δεν διστάζουν να καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερες αθλιότηττες.

Στις 31-12-2018 τραυματίζεται σοβαρά από έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού με γκαζάκια, που είχε τοποθετηθεί έξω από κρεοπωλείο, στην συμβολή των οδών Σύρου και Κυψέλης, στην Κυψέλη, ένας κάτοικος της περιοχής, αλβανικής υπηκοότητας, περίπου 30 ετών. Ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός είχε αφεθεί στην είσοδο του κρεοπωλείου, το οποίο υπέστη από την έκρηξη ζημιές στην πρόσοψη, ενώ επίσης προκαλούνται φθορές σε ένα σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο. Η τοποθέτηση του ωρολογιακού μηχανισμού έγινε σ’ ένα σημείο απ’ όπου μπορούσε να διέλθει οποιοσδήποτε, ενώ δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Τα ξημερώματα της 7-1-2019 «ανεβαίνει» στο Indymedia η ανάληψη ευθύνης για το συγκεκριμένο «κατόρθωμα», την πατρότητα του οποίου διεκδικούν με περηφάνεια  οι «Μαυροπράσινοι Μηδενιστές», οι οποίοι μεταξύ άλλων γράφουν:

«Μάθαμε από τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης ότι τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνθρωπος. Σίγουρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας, αλλά σίγουρα δεν θα απολογηθούμε για την έκβαση της δράσης μας. Είμαστε σε πόλεμο και ο πόλεμος έχει απώλειες. Οι στόχοι μας είναι συγκεκριμένοι. Χτυπάμε τον εχθρό με κάθε μέσο».

Πρόκειται για «ψυχοπαθείς», έχουν «σάπια μυαλά» πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι, όπως κατηγορούν όλους τους υπόλοιπους, πάσχουν από νοητική καθυστέρηση; Και αν είναι έτσι, αφού ορισμένοι το γνωρίζουν, γιατί δεν καταγγέλλουν την εξ ίσου επικίνδυνη κινηματική κάλυψη που τους προσφέρθηκε; Γιατί δεν καλούνται όλοι βάσει αυτής της γνώσης ή εκτίμησης να τοποθετηθούν και να πάρουν τις ευθύνες τους προτού οι συνέπειες καταστούν οριστικά και αμετάκλητα ολέθριες;

Η ερμηνεία αυτή δεν είναι απλά αποπροσανατολιστική, αλλά και βολική για ορισμένους, γιατί καλύπτει συνειδητά μια ευρύτερη ζοφερή κινηματική πραγματικότητα.

Όχι, βέβαια, δεν είναι έτσι.

Γνώριζαν πολύ καλά ότι υπήρχε σοβαρότατο ενδεχόμενο να τραυματιστεί άσχημα ένας περίοικος, άνδρας, γυναίκα, παιδί ή ηλικιωμένος ή ακόμα και να χάσει την ζωή του. Και όχι μόνο δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά είναι προφανές από το συνολικότερο κείμενο ευθύνης ότι το επεδίωξαν. Επομένως για αυτόν ακριβώς τον λόγο στην πραγματικότητα θεωρούν την «ενέργειά» τους απολύτως επιτυχημένη και για αυτόν ακριβώς τον λόγο εμφανίζονται περήφανοι για την πραγματοποίησή της.

Χτυπούν, λοιπόν, τον «εχθρό» με κάθε μέσο. Ποιος είναι ο «εχθρός»; Ο οποιοσδήποτε ΤΥΧΑΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ. Περιττό να εξηγήσουμε, γιατί αυτή η λογική ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στην κρατική καταστολή. Και όμως, παρ’ όλα αυτά είναι χρήσιμοι για το κίνημα. Και πρέπει να προστατευθούν, με κάθε τρόπο, με κάθε τεχνική, απροσχημάτιστα από τα αυτοαποκαλούμενα εναπομείναντα (κομματικά) «στελέχη» του Athens Indymedia.

Η ΣΟ του Athens Indymedia κατεβάζει την επομένη της δημοσίευσής της, προσωρινά όπως αποδεικνύεται στην συνέχεια, την προκήρυξη των «Μαυροπράσινων Μηδενιστών». Χωρίς να εξηγήσει το παραμικρό. Λογοκρίνοντας στην ουσία ακόμα και τον εαυτό της. Εξαφανίζοντας τους λόγους για τους οποίους ανέβασε την προκήρυξη, αποκρύπτοντας τους λόγους που την κατέβασε. Η κομματική παράνοια όμως δεν έχει τελειωμό.

Στις 18-1-2019 η προκήρυξη ξαναναβαίνει και συγκεκριμένα στις 2:49 μμ. στην στήλη Τοπικά Νέα. Γιατί ξανανέβηκε; Θέλετε να μάθετε; Απαιτείται να έχετε πρόσβαση στα άχραντα κομματικά μυστήρια; Θα αστειεύεστε μάλλον!

Εν τω μεταξύ, στις 7-1-2019, ανάρτηση με τον τίτλο Για τους Πράσινους Μηδενιστές, καταλήγει στα Κρυμμένα, η οποία και έχει ως εξής:

«Σε αυτή την ανάληψη ευθύνης (https://athens.indymedia.org/post/1594543/) κάποιοι ‘’πράσινοι μηδενιστές’’ αναφέρουν:

‘’Μάθαμε από τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης ότι τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνθρωπος. Σίγουρα δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας αλλά σίγουρα δεν θα απολογηθούμε για την έκβαση της δράσης μας. Είμαστε σε πόλεμο και ο πόλεμος έχει απώλειες.»

  • από πότε ομάδα του α/α χώρου δεν ενδιαφέρεται για το αν θα υπάρχουν θύματα στις δράσεις της ;
  • μήπως δεν είναι στον α/α χώρο και απλά προσπαθούν να τον στοχοποιήσουν ;
  • για ποιον λόγο εγκρίθηκε αυτή η ανάληψη από το indymedia νομιμοποιώντας αυτή την ενέργεια και αποδίδοντάς την στον α/α χώρο;
  • μήπως ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν οι διαχειριστές του indymedia;

Αιτιολόγηση μη δημοσίευσης:

4.1 Σχολιασμός ανάληψης ευθύνης ή συγκεκριμένης δράσης πολιτικής αντιβίας.

  1. Παραβίαση κανόνων δημοσίευσης.

Επίσης στις 7-1-2019 καταλήγει στα κρυμμένα ανάρτηση με τίτλο Προς Μαυροπράσινους μηδενιστές:

«Διάβασα την ανάληψη ευθύνης και μου έκαναν εντύπωση κάποια θέματα και καταγράφω προσωπικές σκέψεις και παρατηρήσεις. Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι δεν είστε αναρχικοί. Ο ολοκληρωτισμός της σκέψης σας δεν ταιριάζει σε αναρχικό. Αυτοπροσδιοριστείτε κάπως αλλιώς για να μην μπερδευόμαστε. Πάμε να διαβάσουμε ένα αναρχικό κείμενο και πέφτουμε πάνω σε μαύρο φασισμό. Η δεύτερη σκέψη είναι ότι τυφλά χτυπήματα με παράπλευρες απώλειες κάνουν ακροδεξιοί επειδή θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους από τους άλλους που είμαστε σκουλήκια. Διαβάστε λίγο Μαλατέστα και Φάμπρι. Θα σας λυθούν πολλές απορίες και ελπίζω να γίνετε αναρχικοί μια μέρα. Και μια τελευταία σκέψη είναι ότι αναρχισμός σημαίνει αγάπη προς το συνάνθρωπο πρώτα απ’ όλα».

Αιτιολόγηση μη δημοσίευσης:

4.1 Σχολιασμός ανάληψης ευθύνης ή συγκεκριμένης δράσης πολιτικής αντιβίας.

Γιατί στην προκειμένη περίπτωση τα σχόλια εξαφανίζονται, ενώ στην περίπτωση του Οκτωβρίου του 2017 η αντιμετώπιση ήταν διαφορετική;

Ακολούθως έχουμε την προκήρυξη των σκουληκιών της Εικονοκλαστικής Σέχτας, που δημοσιεύθηκε σε ισπανικό ιστότοπο (γιατί άραγε;) και ευθέως ομολογεί ότι επιδιώκουν νεκρό περαστικό. Έχει  καμμία διαφορά; Ναι ή όχι; Και αν όχι γιατί δεν αναπαράγεται και αυτή; Τα στόματα θα ανοίξουν, όταν θα έχουμε έναν ακόμη νεκρό περαστικό, όπως στην περίπτωση του 15χρονου Αφγανού, που διαμελίστηκε από «τυφλή» βόμβα στις 27 Μαρτίου 2010 στα Πατήσια, λίγο πριν από την 5η Μάη, εάν η μνήμη μας δεν μας απατά; Είναι, πλέον, στην διακριτική ευχέρεια των μυστικών υπηρεσιών, ντόπιων ή ξένων να προχωρήσουν σε τόπο και χρόνο της αρεσκείας τους σε οποιαδήποτε προβοκάτσια αυτού του είδους με ανυπολόγιστες συνέπειες; Τόσοι και τόσοι κρατούμενοι, για ένοπλο αγώνα, δεν γνωρίζουν ένα μήνα αργότερα τίποτα για το «έγκλημα», αδιαφορούν ή σιωπηλά συναινούν;

Σιωπή, λοιπόν, και μην διαταράσσετε την κινηματική ηρεμία, το επαναστατικό κόμμα επιβάλλει την κομματική πειθαρχία του και τα σκυλιά δεμένα…

Συσπείρωση Αναρχικών

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: