Το Κράτος σκοτώνει και σακατεύει

Ο απολογισμός της καταστολής του γαλλικού κράτους στα Κίτρινα Γιλέκα

Όλα τα Κράτη του κόσμου όταν χρειαστεί να διαφυλαχθούν βάζουν μπρος τους κατασταλτικούς τους μηχανισμούς, ώστε πάση θυσία να διαλυθεί ο,τιδήποτε μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ύπαρξή τους. Έτσι, λοιπόν, τα σκυλιά του Μακρόν κάνουν ό,τι χειρότερο μπορούν ώστε να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του αφεντικού τους. Για το λόγο αυτό άλλωστε ανταμείφθηκαν με μισθολογικό δωράκι καθώς και με αύξηση του μισθού τους.

Ο γαλλικός κρατικός μηχανισμός, από τις 17 Νοεμβρίου, όπου άρχισαν οι πρώτες διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων, μέχρι τις 5 Ιανουαρίου ευθύνεται για 4 ακρωτηριάσεις χεριών από χειροβομβίδες (GLI F4), 15 τυφλώσεις από πλαστικές σφαίρες (40 LBD), μία κώφωση από κρότου λάμψης και μια νεκρή 80 ετών από χειροβομβίδα αερίου.

Η νεκρή λέγεται ZINEB REDOUANE και σκοτώθηκε στις 1 Δεκέμβρη στην Μασσαλία, όταν κτυπήθηκε στο πρόσωπο από μια χημική χειροβομβίδα. Η ZINEB REDOUANE δέχτηκε την χειροβομβίδα στο πρόσωπο την στιγμή που πήγε να κλείσει το παράθυρο του σπιτιού της. Μάλιστα, σχεδόν καθημερινά, στους τοίχους του σπιτιού της βάφεται με σπρέι το όνομα της, αλλά ο δήμος καθημερινά το σβήνει προσπαθώντας έτσι να σβηστεί από την μνήμη της πόλης αυτή η κρατική δολοφονία.

Ποιο αναλυτικά για την νεκρή και τους τραυματίες στην ιστοσελίδα: https://desarmons.net/index.php/2019/01/04/recensement-provisoire-des-blesses-graves-des-manifestations-du-mois-de-decembre-2018/

Ανρύ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: