Πράξη 8η για τα Κίτρινα Γιλέκα στην Γαλλία

Για 8η φορά τα Κίτρινα Γιλέκα διαδήλωσαν το Σάββατο σε πολλές περιοχές της Γαλλίας. Οι διαδηλώσεις αυτές για μια ακόμα φορά χαρακτηρίστηκαν από την δυναμική τους, τον συγκρουσιακό τους και σε κάποιες περιπτώσεις των εξεγερσιακό τους χαρακτήρα.

Saint Nazaire:

Οι διαδηλωτές αρχικά απέκλεισαν κυκλικό κόμβο και στην συνέχεια συγκρούστηκαν με την αστυνομία που επιχείρησε να τους διαλύσει. Στην πόλη του Saint Nazaire οι διαδηλωτές έσπασαν τράπεζες, πετροβόλησαν το τοπικό αστυνομικό τμήμα ενώ έβαλαν φωτιά στην είσοδο του κτηρίου της νομαρχίας.

Ρουέν:

Περίπου 6.000 ήταν ο κόσμος που κατέβηκε στην διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ρουέν. Οι αστυνομικοί έπνιξαν με χημικά την διαδήλωση και οι διαδηλωτές έστησαν φλεγόμενα οδοφράγματα. Κάηκε ένα βανάκι της αστυνομίας ενώ σπάστηκαν αρκετές τράπεζες. Παρά την διάλυση της διαδήλωσης από την αστυνομία οι συγκρούσεις κράτησαν μέχρι το βράδυ.

Καέν:

Περίπου 4.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στην διαδήλωση. Στο Καέν σημειώθηκαν  σημαντικές συγκρούσεις εξεγερσιακού χαρακτήρα, που κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ. Η πόλη πνίχτηκε στην κυριολεξία από τα χημικά. Στήθηκαν πολλά φλεγόμενα οδοφράγματα, σπάστηκαν τράπεζες και μεγάλα καταστήματα.

Λάον:

Στο Λάον χιλιάδες διαδηλωτές απέκλεισαν κόμβο και στη συνέχεια διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης.

Μπορντώ:

Σχεδόν 5.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στην πόλη του Μπορντώ. Η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τις διαδηλώσεις με κανόνια νερού και χημικά. Το βράδυ κάηκαν 13 αυτοκίνητα.

 

Τουλούζη:

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου. Η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και χημικά για να τους διαλύσει. Οι συμπλοκές διήρκεσαν μέχρι αργά το βράδυ.

Τουρ:

Στην Τουρ υπήρξε μαζική διαδήλωση χιλιάδων διαδηλωτών χωρίς να υπάρξουν συγκρούσεις.

Μονπελιέ:

Μαζικές ήταν οι διαδηλώσεις και στο Μονπελιέ. Υπήρξαν συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση χημικών.

 

Ρεν:

Στην πόλη Ρεν οι διαδηλωτές έσπασαν την πόρτα του δημαρχείου και εισέβαλαν στο κτήριο. Στήθηκαν οδοφράγματα και υπήρξαν συγκρούσεις με τους αστυνομικούς.

 

Παρίσι:

Στην πρωτεύουσα έγιναν σκληρές συγκρούσεις. Στήθηκαν οδοφράγματα στην Λεωφ. Ηλυσίων και κάηκαν αρκετά αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για οδοφράγματα. Φλεγόμενα οδοφράγματα υπήρξαν κοντά στην εκκλησία του Saint Germain και έξω από το γαλλικό κοινοβούλιο όπου οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο χώρο του κοινοβουλίου.

Αρκετοί διαδηλωτές οδηγώντας μια μικρή μπουλντόζα έσπασαν την πόρτα του υπουργείου  που βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα ο κυβερνητικό εκπρόσωπος. Οι διαδηλωτές προξένησαν σημαντικές ζημιές στο προαύλιο χώρο του υπουργείου ενώ πολλοί χρησιμοποίησαν εκρηκτικά. Ο υπουργός κατάφερε να διαφύγει από το κτήριο έντρομος με την βοήθεια της προσωπικής του ασφάλειας.

Με το ίδιο όχημα σπάστηκαν πολλές τράπεζες!

Τέλος δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο περιστατικό με τον μποξερ, ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνικά και κατάφερε σχεδόν μόνος του να απωθήσει τους αστυνομικούς  που δεν μπορούσαν να τον κάνουν καλά.

Ραντεβού την άλλη βδομάδα στην πράξη 9!

Ανρύ

Ακολουθούν μερικά βίντεο από τα γεγονότα:

Παρίσι

Ρουέν

Καέν

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: