Τα Κίτρινα Γιλέκα για 7η φορά στους δρόμους της Γαλλίας

Για έβδομη φορά τα λεγόμενα Κίτρινα Γιλέκα στους δρόμους και τις πλατείες της Γαλλίας. Διαδηλώσεις έγιναν στο Παρίσι, την Λυών, την Τουλούζη, το Μπορντώ, τη Ναντή, την Ρουέν και σε πολλές άλλες πόλεις.

Στην Ρουέν συνέβησαν οι πιο σημαντικές συγκρούσεις. Χιλιάδες κόσμου κατέβηκε να διαδηλώσει. Στήθηκαν φλεγόμενα οδοφράγματα έξω από το δικαστικό μέγαρο και πυρπολήθηκε η είσοδος από την τράπεζα της Γαλλίας. Από τις συγκρούσεις, μεταξύ άλλων, τραυματίστηκαν και δύο διαδηλωτές από έκρηξη χειροβομβίδας που πετάχτηκε από τους αστυνομικούς.

Στο Μπορντώ  το Δημαρχείο πολιορκείται ενώ αύρες έχουν κατέβει στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές που βρίσκονται πίσω από φλεγόμενα οδοφράγματα.

Στην Τουλούζη οι διαδηλωτές από το πρωί συγκρούονται με τους αστυνομικούς φτιάχνοντας οδοφράγματα ενώ προσπάθησαν να εισέλθουν στο Καπιτώλιο κλωτσώντας την κεντρική του πόρτα αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Στο Μονπελιέ οι διαδηλωτές εκτός από πορεία στους δρόμους της πόλης έκλεισαν και το σιδηροδρομικό σταθμό εμποδίζοντας την κυκλοφορία των τρένων.

Στο Παρίσι υπήρξε συγκέντρωση στην λεωφόρο των Ιλισίων αλλά διαλύθηκε από την αστυνομία με χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων. Σημειώθηκαν συγκρούσεις. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό BFM  αποδοκιμάζοντας τον τρόπο κάλυψης των γεγονότων, ενώ δεκάδες αμάξια πυρπολήθηκαν έξω από την εφημερίδα Le Parisien.

Στην Βρετάνη υπήρξε μοτοπορεία.

Στην Νάντη, ένας διαδηλωτής πυροβολήθηκε από αστυνομικό με πλαστική σφαίρα στο κεφάλι και αμέσως μετά ξυλοκοπήθηκε. Μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Ο Μακρόν τα έχει βρει σκούρα… τα Κίτρινα Γιλέκα δεν έχουν σπίτι και παραμένουν στους δρόμους και τις πλατείες!

Άντε και καλή χρονιά να έχουμε γεμάτη τέτοιες ειδήσεις!

Ανρύ

Μερικά βίντεο ενδεικτικά αυτών των κινητοποιήσεων:

Μπάτσος σημαδεύει διαδηλωτή με flass ball

Τουλούζη

Ρουέν

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: