Σπατάλες και κραιπάλες…

Θα θυμάστε, που ο πρωθυπουργός κάποια στιγμή πήγε «εντελώς αυθόρμητα» στο πυρπολημένο Μάτι και μάλιστα κατά την διάρκεια απεργίας της ΕΣΗΕΑ, για να φανεί ότι δεν κάνει στημένες επισκέψεις με κάμερες. Εκεί με το γνώριμο καφενειακό ύφος του είχε το θράσος να παρουσιάσει, σε μια επιλεγμένη ομήγυρη κατοίκων και πυροπληκτών, σαν δική του μια δωρεά της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης για ανέγερση νοσοκομείου. Μια πυρόπληκτη τού παραπονέθηκε για το επίδομα των 2.000 ευρώ που δεν καταβλήθηκε και με την μπολσεβικική γαϊδουριά του, την προσέβαλε με το γνωστό «τί να το δώσω, αφού θα το σπαταλήσεις»…

Βεβαίως, είναι τώρα η εποχή που σχεδόν 1.5 εκατομμύρια νοικοκυριά (περίπου 4.000.000 ψυχές, η μισή Ελλάδα) «σπαταλάνε» σε χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα ψώνια το «κοινωνικό μέρισμα» (κατά μέσον όρο 450 ευρώ) από την υπερφορολόγηση και την καταλήστευσή τους.

Ποιά είναι η διαφορά; Μα ότι οι πυρόπληκτοι όσα επιδόματα και να πάρουν από την κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ των ποτών να την ψηφίσουν. Ενώ οι άλλοι σου κάνουν τεμενάδες ακόμα και με τα μισά!

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: