ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 188ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από το Σάββατο 1η  Δεκεμβρίου 2018, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο σε σημεία όπου διατίθεται ο ημερήσιος και περιοδικός τύπος.

Ακολουθεί το προλογικό σημείωμα, του Κύκλου Σύνταξης, για αυτήν την έκδοση:

Οι κάθε λογής κυρίαρχοι, σχεδόν δίχως εξαίρεση, σταθεροποιώντας βήμα βήμα την εξουσία τους, ιδιαίτερα σε περιόδους «κρίσεων», θεωρούν ότι τίποτε δεν μπορεί να τους απειλήσει, τίποτα δεν είναι δυνατόν να διαταράξει το καθεστώς, που έχει επιβληθεί γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Η πεποίθησή τους αυτή πηγάζει, κυρίως, από την αλαζονεία κάθε εξουσιαστή, αλλά και την κοινή ψυχολογία όσων επιβάλλονται με σκληρότητα. Θεωρούν μάλιστα ότι το σοκ το οποίο υπέστη λόγου χάρη το κοινωνικό σώμα από την βιαιότητα της μεταβολής των συνθηκών επιβολής είναι τέτοιας έντασης και τέτοιας διάρκειας ώστε δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν πρόωρα ανεξέλεγκτες αντιδράσεις. Φυσικά όσο δεν ανακύπτουν τέτοιες καταστάσεις τόσο η αλαζονεία και ο κυνισμός τους μεγαλώνουν. Αυτό, βέβαια, που αποφεύγουν τουλάχιστον φανερά να εκτιμήσουν είναι το γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση τόσο βαθέων μεταβολών δεν υπάρχει αυτό που λέμε μέτρο σύγκρισης, ώστε να είναι αξιόπιστες οποιεσδήποτε προβλέψεις.

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα περισσότερο σημαντικό κατά την γνώμη μας. Η κομμουνιστική διαχείριση, που σφραγίζει την λεγόμενη μνημονιακή εποχή, μπορεί να προσφέρει μέχρι στιγμής την πολυπόθητη πολιτική σταθερότητα, όμως, επειδή ακριβώς έχουν εξαντληθεί οι αφομοιωτικές της δυνατότητες, οι κίνδυνοι σε περίπτωση κοινωνικής ανάφλεξης είναι τεράστιοι. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η πρόσδεσή της με τις κινηματικές συνιστώσες μεγαλώνει, αφού αυτές θα αποτελέσουν την μόνη ασφαλιστική δικλείδα σε περίπτωση κάποιας στραβής. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και η εκλογική στήριξη του καθεστώτος Τσίπρα από τις όμορες ιδεολογικά και πολιτικά κινηματικές δυνάμεις θα είναι πράγματι ανεπανάληπτη. Αυτή ακριβώς η εκλογική στήριξη, φυσικά, θα ενδυναμώσει συνολικά το μπλοκ κυριαρχίας .

Είναι ενδεικτικό ότι κατά την διάρκεια της δημοσκοπικής ανόδου του Συριζα, έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, το πρόταγμα κορυφαίων στελεχών του αφορούσε την ακαταλληλότητα του «παλαιού» και διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού να ανταποκριθεί στις ανάγκες της «κρίσης» για εθνική και κοινωνική ανασυγκρότηση. Μόνο που απ’ ότι φαίνεται τα εθνικά ζητήματα (Συμφωνία Πρεσπών) που διαχειρίζεται το καθεστώς Τσίπρα και οι κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλούν οδηγούν σε άγνωστα πεδία αντιπαράθεσης τουλάχιστον όσον αφορά τις πρόσφατες εμπειρίες του συνόλου των διαχειριστών των εξουσιαστικών υποθέσεων. Και κάτι ακόμη. Η δράση και ο λόγος των αναρχικών ή έστω των αντιεξουσιαστών μεταπολιτευτικά ήταν ταυτισμένος στην αντίληψη των περισσότερων ανθρώπων είτε συμφωνούσαν μ’ αυτές είτε όχι με την ειλικρινή και συνεπή εναντίωση σε κάθε μορφής εξουσία. Αυτό ακριβώς εκτός των άλλων προσπαθούν να αλλοιώσουν οι κάθε λογής και προέλευσης αναρχιστές. Προφανώς και δεν θα τα καταφέρουν. Ακριβώς γιατί πλέον οι μάσκες έχουν πέσει, οριστικά και αμετάκλητα…

Δεκέμβριος 2018

anarchy.gr

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: