Η «ΑΠΟΔΡΑΣΗ» ΤΟΥ «ΕΧΕΜΥΘΟΥ» ΓΑΛΛΟΕΛΒΕΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΟΣΒΑΛΝΤ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ «ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ»…

Ο γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλωντ Όσβαλντ συλλαμβάνεται τον Απρίλιο του 2015 στο Άμπου Ντάμπι μετά από ένταλμα των ελληνικών αρχών, καθώς σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι δικαστικές αρχές μαζί με τον συνεργάτη του Φάνη Λυγινό, βοήθησαν στη μεταφορά και απόκρυψη του «μαύρου» χρήματος που διακινήθηκε για δωροδοκίες Ελλήνων αξιωματούχων, τόσο στην υπόθεση της Siemens, όσο και σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Άμυνας. Τον Μάρτιο του 2015, ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ κρίνεται προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη. Και μια λεπτομέρεια. Κατά την διαδικασία της απολογίας του δεσμεύεται να προσκομίσει κατάλογο με πελάτες ελβετικών τραπεζών που εμπλέκονται στο ξέπλυμα χρήματος, αλλά και στοιχεία λογαριασμών οι οποίοι είχαν «υποδεχθεί» μαύρο χρήμα από τα εξοπλιστικά. Η υπόσχεσή του αυτή, βέβαια, μένει στα λόγια αφού κατά τα άλλα δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για πρόσωπα που εμπλέκονται.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τον δικηγόρο του εκκρεμεί η δίκη της Siemens, η δίκη των υποβρυχίων, η δίκη της Ericsson, η δίκη των εξοπλιστικών Wegmann (σ.σ. της γερμανικής εταιρείας που εμπλέκεται στην υπόθεση των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού) και μία ακόμα υπόθεση»: «Ο πελάτης μου είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2015, κρατήθηκε στον Κορυδαλλό προσωρινά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 και από τότε μέχρι χθες ήταν υπό το καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης σε ένα διαμέρισμα».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, J.-Cl. Oswald. Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛΑΣ, μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη».

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κάποιος ότι ο Όσβαλντ αφέθηκε να «αποδράσει», ακριβώς γιατί με συνέπεια μέχρι τώρα δεν άνοιξε το στόμα του. Άλλο τόσο δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει και ο πλέον αδαής ότι εάν ο γαλλοελβετός τραπεζίτης άνοιγε έστω και λίγο το στόμα του, για να «χασμουρηθεί» βρε αδερφέ, προφανώς το κοινοβουλευτικό σύστημα μάλλον θα έφθανε στα όρια της διάλυσης. Αλλά είμαστε για τέτοια τώρα και μάλιστα με τους κομμουνιστές μπροστάρηδες σε μια συμμαχική κυβέρνηση που ορκίζεται στο όνομα της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας;

Ούτε για αστείο. Κατά τ’ άλλα η «κάθαρση» συνεχίζεται μέχρι τελικής πτώσεως…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: