ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ: (Β) ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ…

Στις 16-10-2018 σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα: «Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Κοτζιάς εκλήθη από τους δημοσιογράφους να διευκρινίσει τι ακριβώς συνέβη με τον κ. Καμμένο και ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε «δεν ξέρω» αρνούμενος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για το λεκτικό επεισόδιο».

Την επομένη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος δηλώνει: «Αυτό που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές, καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση, προχωρά σταθερά και θα φτάσει στον προορισμό του. Από κει και πέρα, όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στη διαδρομή μπορεί να κατέβει από το τρένο. Αυτό δεν θα επηρεάσει ουδόλως την ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει ως κεντρικό της στόχο αυτή τη στιγμή, την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, την τόνωση της ανάκαμψης και την υποστήριξη των κοινωνικών στρωμάτων, που δυσανάλογα επιβαρύνθηκαν την περίοδο της κρίσης».

Ο Τζανακόπουλος, μάλιστα, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει «φαντασιόπληκτες διαρροές» όλα όσα ήδη άρχιζαν να δημοσιοποιούνται σχετικά με τον «ομηρικό» καυγά εντός του υπουργικού συμβουλίου ανάμεσα σε Κοτζιά και Καμμένο. Στη συνέχεια εξηγεί και τους λόγους αποκεφαλισμού του Κοτζιά: «Ο πρωθυπουργός δεν παρακαλάει κανέναν. Δεν έχει φοβηθεί αυτός ο πρωθυπουργός ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις. Τις προκαλεί ο ίδιος όταν θεωρεί ότι είναι καλό για την χώρα. Ο πρωθυπουργός χθες έθεσε ένα σαφές πολιτικό ζήτημα ότι η κυβέρνηση πρέπει να πορευθεί με ενότητα ως την λήξη της τετραετίας. Ο κ. Καμμένος διατηρεί την διαφωνία του, αλλά δεν συμπλέει με τη ΝΔ. Ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμπλεύσει με τη ΝΔ και να αποσταθεροποιηθεί η χώρα».

Ο ατρόμητος πρωθυπουργός, που δεν εκβιάζεται, η νεράιδα και το παλικάρι, η κατσίκα και ο ταραμάς…

Ο Κοτζιάς σηκώνει το γάντι και αναγκαστικά παραιτείται στέλνοντας πολυσέλιδη επιστολή στον Τσίπρα με την ένδειξη «απόρρητο». Με άλλα λόγια ο Κοτζιάς δέχεται μέσω του Τζανακόπουλου μια μεγαλοπρεπή ροχάλα, η οποία προστίθεται στην απόλυτη κάλυψη του Καμμένου, όχι μόνο από τον ίδιο τον Τσίπρα, αλλά και από το σύνολο των συμμετεχόντων κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Και ω! του θαύματος, πριν δηλαδή τα κοράκια λαλήσουν τρεις φορές, ο μέγας παράγων της διεθνούς διπλωματίας Ν. Κοτζιάς έπαψε να μη ξέρει, φρέσκαρε την μνήμη του και άρχισε να δίνει συνεντεύξεις στις 23-10-2018 στο ΚΡΗΤΗ TV, όπου μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Π. Καμμένος «άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω παραπολιτικών διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια, είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους κοκ. Ουδείς απάντησε πλην εμού, ούτε ο πρωθυπουργός».

Οι «διαρροές», πλέον, δεν έχουν τέλος στα ΜΜΕ, στα οποία ο «χορός» ακόμη καλά κρατεί. Σύμφωνα μ’ αυτές, στο υπουργικό συμβούλιο ακούστηκαν «βαριά λόγια» του Κοτζιά (μας εκθέτεις, κάνεις ζημιά στα εθνικά θέματα κ.λπ), ο οποίος θέτει επίσης θέμα μυστικών κονδυλίων και υπονοούμενα για το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με τις «διαρροές», ο Καμμένος «άναψε» και κατηγόρησε τον Κοτζιά ότι έδωσε 19 εκατ. ευρώ σε ξένα ΜΜΕ για να βρίζουν τον ίδιο για τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε εμπλοκή του Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει δώσει εκατομμύρια ευρώ για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, αφήνοντας υπονοούμενα και για τον πρώην ΥΠΕΞ, ότι δηλαδή ο Σόρος έχει μπει στο υπουργείο και «αλωνίζει».

Τις αναφορές του Νίκου Κοτζιά στον Σόρος έσπευσε να διαψεύσει και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 και δηλώνοντας: «Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, τον αγαπάμε. Δεν θα με βάλετε σε αυτή τη διένεξη. Τον αγαπάω, τον σέβομαι. Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα. Υπήρχε πολιτική διαφωνία και υπάρχει με τους ΑΝ.ΕΛΛ. σε σχέση με την ΠΓΔΜ. Εμείς είμαστε περήφανοι για τη συμφωνία». Με σοβαρά προβλήματα ακοής λοιπόν και ο Σπίρτζης, αλλά όλα και όλα τον αγαπάει τον Κοτζιά, αφού είναι λέει πνευματικός άνθρωπος… Ο Σπίρτζης μάλιστα λίγη ώρα αργότερα επανέρχεται μέσω Twitter διευκρινίζοντας ότι «Όταν κάποιος λέει «δεν άκουσα», ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει οτιδήποτε. Απλά, δεν άκουσε». Η ξεφτίλα και η κακομοιριά σε όλο της το μεγαλείο.

Στις 18-10-2018 το βράδυ ο Καμμένος, προφανώς σε συνεννόηση με τους Τσιπρο-Παππάδες, δηλώνει στο δελτίο ειδήσεων του Star ότι «επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και βλέπω να στήνονται ολόκληρα σενάρια, να ξεκαθαρίσουμε ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι η κυβέρνηση πήρε 50 εκατομμύρια από τον Σόρος. Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία εκδόσεων βίζα, που δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνηση». Πρόκειται, λοιπόν, για μια απλή παρεξήγηση. Προς τι τότε το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

Ο πράγματι αξεπέραστος κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν πρόκειται να δοθούν τα πρακτικά του επίμαχου υπουργικού συμβουλίου στην δημοσιότητα, έβαλε τα πράγματα στην θέση τους θυμίζοντας σ’ όλους τους αδαείς ότι οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου είναι κλειστές και απόρρητες και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μεταφέρει διαλόγους, ωστόσο ανέφερε ότι υπήρξε πολιτική διαφωνία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, τόνισε με έμφαση ότι στο υπουργικό ο Πρωθυπουργός έθεσε τα σαφή όρια της κυβέρνησης και τα δικά του, ώστε να διασφαλίσει ότι κανείς δεν πρόκειται να συμπλεύσει με τη ΝΔ και την άκρα δεξιά.

Όσο για την επιστολή παραίτησης Κοτζιά, μας διαβεβαίωσε ότι μόνο ο πρωθυπουργός γνωρίζει το περιεχόμενο της επιστολής Κοτζιά όμως, επειδή ο πρωθυπουργός σέβεται απόλυτα τον κ. Κοτζιά, ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας και ήταν πρωταγωνιστής στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν πρόκειται να μας την αποκαλύψει όσο και να σκάμε.

Στις 19-10-2018 ψηφίζεται στο σκοπιανό κοινοβούλιο η Συμφωνία από 80 βουλευτές, ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες τα διεθνή μέσα μιλούν για «αδιανόητο» παρασκήνιο, για χρηματισμούς βουλευτών, για υποσχέσεις παύσης διώξεων ή υποσχέσεις, σε άλλες περιπτώσεις, μη δίωξης σε υποθέσεις «διαφθοράς»…

Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνεται και επισήμως ότι ο υπουργός Αμύνης Π. Καμμένος θα επισκεφθεί την Μόσχα το διήμερο 29 και 30 Οκτωβρίου για να συναντήσει τον ομόλογό του προφανώς εκτός των άλλων και για να πάρει τα συχαρίκια για την «παραίτηση» Κοτζιά…

Συμπέρασμα. Ο αδελφός Καμμένος προγράφει τον Κοτζιά, στέλνει μηνύματα σε Κουντουράδες και Κουίκ, που ετοιμάζονται κατά συνείδηση (;) να υπερψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών ότι δεν σκοπεύει να κρατήσει το στόμα του κλειστό για την διείσδυση του Σόρος στο όλο σκηνικό, σφραγίζει την συμφωνία με τον Τσίπρα απαιτώντας την κεφαλή του πρώην υπουργού Εξωτερικών επί πίνακι και ετοιμάζεται μετά τις ΗΠΑ να επισκεφθεί την Μόσχα. Ο αδελφός Τσίπρας κερδίζει τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστεί για την επικείμενη εκλογική δοκιμασία γεμίζοντας την φαρέτρα του (αναστολή της μείωσης των συντάξεων, κοινωνικά επιδόματα, προφυλακίσεις για «διαφθορά» κ.λ.π.).

Δημοσιεύθηκε από Λ.

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: