Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΣΟΓΚΙ, Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΤΟΥ ΡΙΑΝΤ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ…

Τα γεγονότα λίγο πολύ γνωστά. Ο σαουδαραβικής καταγωγής αρθρογράφος της Ουάσιγκτον Ποστ και μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ δολοφονείται μέσα στο προξενείο του Σαουδαραβικού κράτους στην Κωνσταντινούπολη, ενώ στην συνέχεια κομματιάζεται στην κυριολεξία για να εξαφανιστούν με μεγαλύτερη ευκολία τα μέλη της σωρού του. Την επιχείρηση την φέρουν εις πέρας 15 μέλη των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας μαζί με έναν ιατροδικαστή-χειρούργο, που μεταβαίνουν προγραμματισμένα στην Τουρκία για τον σκοπό αυτό.

Στις 24 Οκτωβρίου ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν χαρακτηρίζει την υπόθεση «αποτρόπαιο έγκλημα, που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί» και πρόσθεσε ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν. «Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία συνεργάζονται για να επιτευχθούν αποτελέσματα», συμπλήρωσε, μιλώντας στο συνέδριο Future Investment Initiative, το αποκαλούμενο και «Νταβός της ερήμου», που πραγματοποιήθηκε με αρκετές απουσίες έπειτα από τη δολοφονία του δημοσιογράφου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Οι τουρκικές αρχές ασφαλείας κατονόμασαν μέλη της ασφάλειας του πρίγκιπα ως συμμέτοχους στην δολοφονία, στενός σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι τα χέρια του πρίγκιπα Μοχάμεντ είναι βαμμένα με αίμα στην υπόθεση Κασόγκι, δήλωση που αποτελεί την πιο σκληρή από συνεργάτη του Τούρκου προέδρου, ενώ και ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο πρίγκιπας διάδοχος έχει την απόλυτη ευθύνη για την επιχείρηση που οδήγησε στη δολοφονία Κασόγκι.

Η παγκόσμια μαφία των κρατών, λοιπόν, που ονομάζεται διεθνής κοινότητα δηλώνει δήθεν έκπληκτη και σοκαρισμένη για την αγριότητα της δολοφονίας. Την ίδια στιγμή που δεκάδες κράτη έχουν εξοπλίσει και εξοπλίζουν την Σαουδική Αραβία για να συνεχίσει απερίσπαστη τον πόλεμο στην Υεμένη, που μαίνεται για τέταρτη χρονικά και έχει σπείρει τον θάνατο, την δυστυχία και την εξαθλίωση σε περισσότερα από 22 εκατομμύρια ανθρώπους, μιλούν τώρα για απονομή δικαιοσύνης και τιμωρία των ενόχων της δολοφονίας του Κασόγκι. Οι ΗΠΑ, το γαλλικό και το βρετανικό κράτος, το γερμανικό, το καναδικό μέχρι και το ελλαδικό κράτος έχουν προχωρήσει σε πωλήσεις όπλων εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Μόνο το 2017 το Ριάντ ξόδεψε 224 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2018 υπολογίζεται ότι θα δαπανήσει 210 δισεκατομμύρια ευρώ.

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: