Προσοχή! Οι εικόνες παραπληροφορούν!

Ένα σχόλιο σχετικά με το δολοφονικό λυντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις λέει η γνωστή κινέζικη παροιμία. Πράγματι, μπορεί κάποιος να λέει, να εξηγεί, να αναλύει αλλά η εικόνα είναι αυτή που μένει. Η εικόνα μπορεί να δώσει έμφαση στα λεγόμενα, να εξηγήσει καλύτερα τα λεγόμενα αλλά επίσης μπορεί και να παραπληροφορήσει.

Η γνωστή δημοσιογραφική ιστοσελίδα Zougla του Μάκη Τριανταφυλόπουλου αναφέρεται στην είδηση της σύλληψης μιας σπείρας που λήστευε κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα με εικόνα το σπασμένο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος  όπου ο Ζακ Κωστόπουλος μετά από λυντσάρισμα έχασε την ζωή του. Η μεγάλη εικόνα με την σπασμένη τζαμαρία του εν λόγω κοσμηματοπωλείου συνοδεύεται από μικρές εικόνες όπλων, χρημάτων κλπ.

Είναι προφανές το κλίμα που θέλει να δημιουργήσει η είδηση με το παραπάνω πλασάρισμά της.  Άλλη η υπόθεση της δολοφονίας του Κωστόπουλου και άλλη η υπόθεση της λεγόμενης σπείρας των κοσμηματοπωλείων.  Παρ’ όλα αυτά η συγκεκριμένη ιστοσελίδα με πλάγιο και ύπουλο τρόπο θέλει να περάσει την σώνει και καλά, σύνδεση αυτών των δύο ξεχωριστών υποθέσεων, για τους δικούς της λόγους αλλά όχι αυτούς που σχετίζονται με την αλήθεια.

Όσο και να θέλουμε δεν μπορούμε να μην ξαναπούμε το σύνθημα, δεν γίνεται να το ξεχάσουμε, τα κλασσικά πράγματα ταιριάζουν σε όλες τις εποχές και ας φαίνεται τετριμμένο: Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι.

Ελευθερόκοκκος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: