Δια λιθοβολισμού

Για κάποιο λόγο μας τράβηξε την προσοχή αυτή η επόμενη είδηση.

O ακραία συντηρητικός statesman Brett Michael Kavanaugh προαλείφετο από τον Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του μέλους του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου των ΗΠΑ (ο πρόεδρος των ΗΠΑ διορίζει τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εγκρίνεται ο διορισμός τους από την Γερουσία). Και χρησιμοποιούμε αόριστο, διότι ο διορισμός πάγωσε προσωρινά, επειδή ο Καβάνο κατηγορήθηκε για αρκετούς βιασμούς, ανάμεσά τους και της συμμαθήτριάς του από το γυμνάσιο Christine Blasey Ford καθηγήτριας ψυχολογίας στο Stanford University.

Ο Don Boys, πάστορας και πρώην μέλος της βουλής των αντιπροσώπων (Ιντιάνα) υπερασπίστηκε τον Καβάνο μέσα από τον πολιτισμό της Παλαιάς Διαθήκης και συγκεκριμένα από το Δευτερονόμιο.

Δεν φώναξες; Δεν υπάρχει βιασμός.

Μετά από μια μικρή έρευνα βρήκαμε τον στίχο (22-24).

Εάν κόρην παρθένον μνηστευμένην την συναντήση ένας ανήρ εντός της πόλεως και κοιμηθή μαζή της, θα οδηγήσετε και τους δύο εις την πύλην της πόλεως, όπου το δικαστήριον της γερουσίας, και θα καταδικάσετε αυτούς στον δια λιθοβολισμού θάνατον. Την μεν κόρην διότι, καίτοι ευρισκομένη εις την πόλιν, δεν εφώναξε, τον δε άνδρα διότι διέφθειρε την μνηστήν του πλησίον. Έτσι θα βγάλετε εκ μέσου του ισραηλιτικού λαού τον πονηρόν.

Δικηγορίστικος ο συλλογισμός του πάστορα, πράγματι δεν μιλά για βιασμό το Δευτερονόμιον. Έλα, όμως, που είτε πρόκειται είτε δεν πρόκειται για βιασμό, η Βίβλος είναι άτεγκτη. Θα πρέπει ο Brett να λιθοβολιστεί μαζί με την Christine έξω από την Ουάσινγκτον DC.

Παράδεισος είμαστε στην Ελλάδα!

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: