Συντάξεις. Μια λογική και βιώσιμη πρόταση

Ωραία τα λέτε για τις συντάξεις, θα μας πείτε. Και τι θα πρότεινε (όχι ένας αναρχικός), αλλά ένας μετριοπαθής λογικός άνθρωπος;

Μα φυσικά αυξήσεις. Γενναίες Α-Υ-Ξ-Η-Σ-Ε-Ι-Σ ως 30%. Όσο για τα επιχειρήματα του τύπου «που θα βρεθούν τα λεφτά», σάς παραπέμπουμε στον υφυπουργό Εργασίας Πετρόπουλο, που δήλωσε μέσα στην γενική τούρλα ότι ο ΕΦΚΑ έχει μεγάλα πλεονάσματα και άρα μπορεί να μην προχωρήσει σε περικοπές.

Μια στιγμή. Πως προκύπτουν αυτά τα πλεονάσματα; Μα φυσικά από το ότι ο ΕΦΚΑ, που απονέμει τις κύριες συντάξεις, δεν απονέμει παρά ελάχιστες, κωλυσιεργώντας εις βάρος των ασφαλισμένων του, οι οποίοι περιμένουν 2 χρόνια και βάλε με τα ψίχουλα της «προσωρινής σύνταξης». Αν παραταθεί περισσότερο αυτή η αναμονή, π.χ. στα πέντε χρόνια, μπορεί να χορηγηθούν μεγάλες αυξήσεις χωρίς τον κίνδυνο χρεωκοπίας του ΕΦΚΑ.

Θα τις δει και κανένας; Οι συνταξιούχοι θα κάνουν όνειρα για το μέλλον τους, η κυβέρνηση θα κατατροπώσει την αντιπολίτευση, η ελπίδα θα έρθει και τα πουλιά θα κελαηδήσουν ξανά στην όμορφη χώρα μας!!!

Δημοσιεύθηκε από Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: