Καλή χρονιά, απ’ τα παλιά…

Καθὼς ἀρχίζει ἡ νέα σχολική περίοδος καλὸ εἶναι νὰ θυμηθοῦμε τὴν δυναμικὴ παρουσία καὶ δράση τῶν μαθητῶν κατὰ τὰ πρῶτα χρόνια τῆς δεκαετίας τοῦ 1990.

Γι’ αὐτό, δημοσιεύουμε μία προκήρυξη ποὺ κυκλοφόρησε ἐκείνη τὴν ἐποχὴ καὶ ποὺ διατυπώνει ἀλήθειες ποὺ ἰσχὐουν ἕως σήμερα.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ – ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ

Μετά την απεργία των καθηγητών το καλοκαίρι και τις ξεφουσκωμένες πια κινητοποιήσεις των κρατικών οργάνων (ΓΣΕΕ-ΕΦΕΕ), το κράτος πίστεψε ότι θα τα βρει εύκολα με τους μαθητές.

Με απειλές, προκατασκευασμένες «συζητήσεις» στην τηλεόραση, με …μια μερίδα από σπασίματα και ναρκωτικά στα σχολεία από τις τρομολάγνες φυλλάδες και να …τα «ΚΑΛΑ παιδιά» ξανά πίσω στα μαθήματά τους!!

Ξέχασαν κάτι: ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ «ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ»!!

ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΛΛΑ… ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

Είμαστε αυτοί που παρακολουθήσαμε την αγωνία των δικών μας για το μεροκάματα, το σκύψιμό τους για το ρουσφέτι ή τη θέση, την εξα­θλίωσή τους και τους καυγάδες τους μέσα από τις καλά κλεισμένες «παραδοσιακές» οικογένειες, τη μιζέρια και την απόγνωση των «με­γάλων» κάθε είδους και τον εξευτελισμό τους πίσω από ψηφοδέλτια και Κοινοβούλια, είδαμε καθαρά τα μάτια του φαντάρου που έφευγε για το Ιράκ, το πρεζόνι που παραπατούσε δυο βήματα από το σπίτι μας, τον κατάδικο, όρθιο, γαντζωμένο στα κάγκελα της φυλακής του, την προστυχιά της «ηθικής» και της «αξιοπρέπειας»…

Είμαστε εμείς που φάγαμε στη μούρη προσβολές και τιμωρίες από καθηγητές, που αρνηθήκαμε το χαφιέδικο «point-system», τον εξευτελισμό των δικαιολογημένων ή αδικαιολόγητων απουσιών, τον κα­τακερματισμό της προσωπικότητάς μας με το να βαθμολογούν την προσπάθειά μας στο σχολείο, που αρνηθήκαμε τους εκπροσώπους και τα συγκεντρωτικά προεδρεία.

Είμαστε εμείς, που τα ΜΑΤ έκφρασαν πάνω την πλάτη μας τον ΤΡΟΜΟ της κοινωνίας των «μεγάλων», που κλειδωμένοι στα σπίτια μάς περίμεναν να γυρίσουμε με αγωνία ή έτρεχαν στα νοσοκομεία να μας βρουν.

Γι’ αυτό ο ΑΓΩΝΑΣ μας δεν έχει όρια, ούτε μπορεί να γυρίσει πίσω.

Τα σχολεία γίνονται κέντρα ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ και η φωνή μας θα σαρώ­σει ΟΛΟΥΣ όσους θέλουν να μας καλοπιάσουν χειραγωγόντας μας.

Εμπρός για ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ και ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, με ΑΝΑ­ΚΛΗΤΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ που δεν αποφασίζουν για μας αλλά μόνο εκτελούν.

ΑΓΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΙΑΛΑΓΗ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ – ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ μαθητές

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: