Την Μακεδονία την πούλησαν!

Ο …μπούλης!!!

Είμαστε ψύχραιμοι άνθρωποι και δεν μας αρέσουν τα συνωμοσιολογικά σενάρια.

Πως προκύπτει τότε ο τίτλος; Κατ’ αρχάς από την παραδοχή του αντιπροέδρου στο τρελοκομείο που λέγεται ΑΝΕΛ, του ξακουστού Σγουρίδη: Βάλαμε το «Μακεδονικό» στη «ζυγαριά» για το χρέος, κοινώς το πουλήσαμε για να μας δώσουν oι «ευρωπαίοι» το «κάτι τις» μας για να έχουμε να λέμε στους ανόητους. Ορίστε, νά το το ξεπούλημα! Ο αντιπρόεδρος των Ψεκασμένων το είπε, όχι εμείς! Μετά τον μικρό σάλο, ο αντιπρόεδρος υποχρεώθηκε να «παρερμηνεύσει» τις ίδιες του τις δηλώσεις. Τα είπαμε μεν, αλλά όχι στην κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά σε «πηγαδάκι» βουλευτών.

Μα οι ΑΝΕΛ έχουν με το ζόρι 8 βουλευτές! Αρκούν ίσα-ίσα για ένα πηγαδάκι βουλευτών.

Μετά από αυτό, ο πρόεδρος των Φρενοβλαβών Ελλήνων επέβαλε σιωπητήριο και την επόμενη μέρα κατέβηκε φουριόζος στη βουλή για συνέντευξη.

Εν τέλει και η παραδοχή του Σγουρίδη, δεν έχει ιδιαίτερη αξία. Οι διεθνείς σχέσεις, για όποιον διατηρεί μια επαφή με την πραγματικότητα, δεν περιλαμβάνουν τέτοιου είδους «δοσοληψίες». Όχι μόνο διότι οι ισχυροί διεθνείς παίκτες είναι αν μη τι άλλο, στυγνοί επαγγελματίες αλλά γιατί το κρατικό χρέος διακρατείται από τους ισχυρότερους παίκτες του πλανήτη, που έχουν σε αρκετές περιπτώσεις και αντιτιθέμενα συμφέροντα, όπως το ΔΝΤ με την ΕΕ. Έτσι, τα διάφορα φαιδρά που είχαν ακουστεί, όπως «αναβολή για ένα εξάμηνο στη μείωση των συντάξεων με αντάλλαγμα το όνομα», είναι επιεικώς γελοία.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, αφού τους έλληνες πολιτικούς μπορείς να τους αγοράσεις π.χ. με καλαμπόκι, γιατί να σπαταλήσεις το κινόα σου που λέει ο λόγος; Αλλά ακόμα και κάποιο αφανές υλικό αντάλλαγμα να υπήρχε, πιστεύετε ότι θα το έδιναν ως πληροφορία στους βουλευτές των ΑΝΕΛ;

Έτσι ήρθε και η πολυπόθητη απόφαση του Γιούρογκρουπ για το ελληνικό κρατικό χρέος. Συνοπτικά, λοιπόν, οι Δανειστές «κλώτσησαν το τενεκεδάκι» δίνοντας δεκαετή παράταση στο ⅓ του χρέους και παραπέμπουν για «οριστική αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους» το σωτήριον έτος … 2032. Το μαξιλάρι του Τσίπρα γέμισε με νέα δανεικά, από τα οποία θα πρέπει να επιστρέψει τα περισσότερα στο ΔΝΤ για την αποπληρωμή των πρώτων δανείων και να κρατήσει για στοκ τα υπόλοιπα, καθώς κάθε σκέψη για έξοδο στη «ζούγκλα» των αγορών μοιάζει να είναι απαγορευτική για τα επόμενα χρόνια.

Για τα υποζύγια η ζωή θα συνεχίζεται ως το 2060 με εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα, που δεν τα έχει πιάσει ποτέ καμία οικονομία σε όλη την αρχαία, νεότερη και σύγχρονη ιστορία. Υπομονή αδέρφια, μόλις 42 χρονάκια απέμειναν…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: