ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ή ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…

Τέλη Μαΐου του 2018 και ο λαοπρόβλητος κομμουνιστής ηγέτης Τσίπρας σε ομιλία του στον ΣΕΒ συνδέει την αναγκαιότητα για σταθερότητα στη μεταμνημονιακή εποχή με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών: «Η πολιτική σταθερότητα σήμερα είναι κρίσιμος παράγοντας για την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη της οικονομίας. Οι εκλογές, επομένως, το λέω και από αυτό εδώ το βήμα θα γίνουν στην ώρα τους. Με τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης. Και να μην έχει κανείς την οποιαδήποτε αμφιβολία περί αυτού».

Το μήνυμα, λοιπόν, που μεταφέρθηκε και μέσα στο άντρο των «κακών» καπιταλιστών είναι συγκεκριμένο. Μόνο που ο Τσίπρας είναι απλά ο ταχυδρόμος, ο κομιστής. Οι πραγματικοί αποστολείς είναι οι «άλλοι», οι εκπρόσωποι «της συντηρητικής ευρωπαϊκής νομενκλατούρας», η ΕΚΤ και οι αμερικανοί φίλοι. Όλοι τους πίνουν νερό εδώ και καιρό στ’ όνομα του καθεστώτος Τσίπρα, τον θεωρούν για την ώρα αναντικατάστατο, τον βολικότερο και προθυμότερο υπάλληλό τους, όπως αποδείχθηκε άλλωστε όχι μόνο στα οικονομικά ζητήματα, αλλά και με την Συμφωνία των Πρεσπών, με τις εκδουλεύσεις όσον αφορά την βάση της Σούδας και το προσφυγικό.

Ιούλιος μήνας του 2018. Ενός ακόμη σωτηρίου έτους της βασιλείας στον ελλαδικό χώρο του εθνοσωτήριου καθεστώτος Τσίπρα-Καμμένου.

Ιούλιος μήνας 2018 και η λέξη «αποστασία», 53 χρόνια μετά, επιστρέφει στα χείλη των κάθε λογής μπιστικών του αριστεροδεξιού καθεστώτος, που ανήσυχοι, τουλάχιστον έτσι παρουσιάζονται, για μια «εκτροπή» και αποσταθεροποίηση, βγάζουν και πάλι από τα θηκάρια τα ξίφη για να πολεμήσουν την διαπλοκή και την διαφθορά. Με κομμένη την ανάσα οι λουόμενοι στις παραλίες έχοντας κολλημένα τα ραδιοφωνάκια στ’ αυτιά τους παρακολουθούν με αγωνία τις συνταρακτικές εξελίξεις που σημάδεψαν οι ανεξαρτητοποιήσεις των Δ. Καμμένου και Γ. Λαζαρίδη, βουλευτών των ΑΝΕΛ, που διαφώνησαν με την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και με την περαιτέρω στήριξη της κυβέρνησης Τσίπρα…

Φυσικά αστειευόμαστε.

Για το μόνο που δεν νοιάζεται ο κόσμος σήμερα, είναι αν θα απομακρυνθούν και άλλοι βουλευτές από τους ΑΝΕΛ ή γιατί ο σοφός πρόεδρος της Βουλής στρίβοντας το μουστάκι του ανακάλυψε δάκτυλο βασιλικών και ακροδεξιών ομάδων, που επιχείρησαν να εισβάλλουν στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κατσίκη για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση Τσίπρα.

Προφανώς με την ίδια ανία παρακολουθούν οι περισσότεροι τους επικούς λόγους του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος αφού διαβεβαίωσε ότι κανένα άλλο κόμμα δεν έχει υποστεί τέτοια επίθεση από τα ΜΜΕ, υποσχέθηκε ότι: «Εμείς τους νταβατζήδες, από τους οποίους ανετράπη η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, θα τους στείλουμε και στα σπίτια τους και στα σίδερα».

Στην συνέχεια, με πολεμικές ιαχές «έδειξε» έναν βασικό στόχο της «κάθαρσης», τον έλληνα «Εσκομπάρ με 2,5 τόνους τουρκική ηρωΐνη και με την εισαγγελέα να έχει ασκήσει ποινική δίωξη για το αδίκημα αυτό που κάποιος προϊστάμενος στον Πειραιά ακόμα την περιεργάζεται αντί να την στείλει στον ανακριτή και ο οποίος κατέχει το 80% των εφημερίδων και των ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους «Τούρκους ιδιοκτήτες του Σκάϊ» που «ακολουθούν την πολιτική του Ερντογάν και βεβαίως ο κύριος εχθρός είμαστε εμείς. Οι άλλοι όλοι κάπου φοβούνται ή κάπου συμβιβάζονται». Απτόητος δε και αποφασισμένος να μετατρέψει τους ΑΝΕΛ σε ένα νέο Κούγκι, σχεδόν παραληρώντας, συμπλήρωσε:

«Εμείς συνεχίζουμε την πορεία μας και τρώμε απανωτές μαχαιριές. Χτυπάτε. Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά. Όσο περισσότερο χτυπάτε, τόσο πιο βαθιά μπαίνουν στον τοίχο».

Αν καταλάβαμε καλά ο έλληνας Εσκομπάρ, που θέλει να ρίξει το καθεστώς Τσίπρα με χρήματα από τούρκικη πρέζα είναι ο Μαρινάκης, ενώ ο Σκάι έχει αγοραστεί από τους τούρκους που ακολουθούν την πολιτική Ερντογάν και οι αποστάτες βουλευτές έχουν εξαγοραστεί ή εκβιάζονται από αυτά το σκοτεινά κέντρα της ακατανόμαστης μαφίας.

Και ποιοι έχουν απομείνει να στηρίζουν το λαοπρόβλητο καθεστώς Τσίπρα; Ο Γιουνγκέρ, η Μέρκελ, η ΕΚΤ, ο Μακρόν και οι αμερικανοί φίλοι. Και τότε γιατί κλαίγεται ο Καμμένος; Μήπως δεν νιώθει σίγουρος για κάποια από τα ανταλλάγματα που περιμένει να λάβει το καθεστώς Τσίπρα; Πολύ απλά γιατί δεν μπορεί να φανταστεί ούτε ο ίδιος, ούτε ο αδερφός Τσίπρας ότι υπάρχει περίπτωση να απομακρυνθούν κάποια ωραία ημέρα των ημερών από την εξουσία. Έστω και για λίγο.

Είναι τόσο αδίστακτοι στην προπαγάνδα, που πράγματι οι μεθοδεύσεις τους είναι τουλάχιστον ασύγκριτες μ’ ό,τι έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν. Η παράταση από εδώ και πέρα της παραμονής τους στην εξουσία είναι κρίσιμη και θα κάνουν τα πάντα για τον σκοπό αυτό. Τα εκδοτικά, άλλα και επιχειρηματικά συμφέροντα, που τους στηρίζουν όχι μόνο δεν είναι αμελητέα, αλλά αποτελούν μια σταθερή εγγύηση προς αυτή την κατεύθυνση. Η διαγραφή Μίχαλου, προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, από την ΝΔ, είναι ενδεικτική.

Η αντεπίθεση, λοιπόν, έχει ετοιμαστεί ήδη και περιλαμβάνει τους εξής στόχους:

α) επαναφορά της σταυροφορίας κατά της διαπλοκής με διώξεις και προφυλακίσεις λόγου χάρη ενός σημαντικού επιχειρηματία ή ενός τραπεζίτη ή ακόμη και ενός πολιτικού, β) «δωράκια», όπως μειώσεις συντελεστών φόρων για τις επιχειρήσεις και σχέδιο για αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ από το 2019, που θα ικανοποιούν τους μικροϊδιοκτήτες, χορήγηση 13ης σύνταξης για τα Χριστούγεννα, επιδόματα, ρυθμίσεις στα εργατικά δάνεια ή και εξάλειψή τους (αφορούν 80.000 περιπτώσεις) και τέλος αναστολή της περικοπής των συντάξεων που είναι ψηφισμένες για την 1η Ιανουαρίου 2019.

Η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής είναι σαφώς το σινιάλο για την πολιτική διευθέτηση στο περιβόητο ζήτημα της «δεδηλωμένης», σε περίπτωση που το φθινόπωρο χρειαστεί να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να αντικατασταθεί ο κυβερνητικός εταίρος. Το Ποτάμι θα «δώσει» νέο «αίμα» τόσο στον Συριζα όσο και στην ΝΔ, όταν θα έρθει η στιγμή. Αλλά αυτό δεν είναι αποστασία… Μιλάμε, άλλωστε, για ένα κόμμα που κατασκευάστηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Όχι για να ενσωματωθεί σε έναν πολιτικό σχηματισμό, όπως το Κίνημα Αλλαγής, αλλά για να εφοδιάσει με εφεδρείες βασικά τα κόμματα εξουσίας, όπως το Συριζα και τη ΝΔ.

Εν ολίγοις, το καθεστώς Τσίπρα δεν πέφτει μέχρι νεωτέρας.

Όσο για την καλοκαιρινή περίοδο… Το Βυζάντιο θα ωχριά μπροστά σε εκείνα που θα συμφωνηθούν ή θα επιχειρηθούν να συμφωνηθούν πίσω από «κλειστές πόρτες».

Φυσικά τα «αφανή τοις φανεροίς τεκμαίρου» και όπως λέει και μια βυζαντινή παροιμία «Ανόητος νεοσσός εκών, δείκνυσι την εαυτού νεοσσιάν» (το ανόητο πουλάκι με την θέλησή του δείχνει την φωλιά του)…

Δημοσιεύθηκε από Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: