Η ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ Η «ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑ…

Από τις 30 Μαρτίου οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ διεκδικώντας το δικαίωμα της επιστροφής των προσφύγων στα εδάφη τα οποία εγκατέλειψαν το 1948 όταν συγκροτήθηκε το κράτος του Ισραήλ. Συνολικά 118 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από ισραηλινά πυρά στα σύνορα ανάμεσα στη λωρίδα της Γάζας και το ισραηλινό κράτος από την ημερομηνία αυτή, σύμφωνα με τις αρχές της Γάζας.

Μόνο στις 14 Μάη 62 παλαιστίνιοι δολοφονούνται από ισραηλινά πυρά στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς είναι παιδιά κάτω των 18 ετών, εκ των οποίων ένα κορίτσι, ενώ από τους 2700 τραυματισμούς οι 1.360 τραυματισμοί προήλθαν από πυρά.

Ας δούμε τώρα την ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα αιματηρά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας:

«Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση του στρατού του ισραηλινού κράτους κατά διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, περιλαμβάνει την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και παιδιών, καθώς και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών. H διεθνής κοινότητα, είδε με φρίκη και αποτροπιασμό τη χτεσινή ημέρα, που έχει γραφτεί ήδη με μελανά χρώματα στην παγκόσμια ιστορία και θα επιδεινώσει την σταθερότητα στην περιοχή. Ασφαλώς χρειάζονται πρωτοβουλίες από την πλευρά του ΟΗΕ και της ΕΕπαλαιστίνη1 και επικράτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Στηρίζουμε την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου θα συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ».

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών του οποίου προΐσταται ο Ν. Κοτζιάς:

«Καταγράφουμε με αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα. Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας. Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών».

Fadi-Abu-Selmi

Ο μαχητής Fadi-Abu-Selmi που εικονίζεται μαχόμενος στις προηγούμενες φωτογραφίες δολοφονήθηκε από ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή κατά τις ομαδικές δολοφονίες της 14ης Μαΐου.

Είναι φανερό ότι η περιβόητη «στρατηγική συμμαχία» με το ισραηλινό κράτος, έχει και τις ανάλογες αυξημένες υποχρεώσεις. Η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών ουσιαστικά εναρμονίζεται με την ανακοίνωση της πρέσβειρας του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπεν – Αμπά η οποία δήλωσε ότι: «Η Χαμάς, η τρομοκρατική οργάνωση που διοικεί την Λωρίδα της Γάζας, φέρει την ευθύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών

Υπενθυμίζουμε ότι στις 13 Απριλίου υπεγράφη στο Τέλ Αβίβ πρόγραμμα αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ που αφορά συνεκπαιδεύσεις αεροσκαφών, ελικοπτέρων και ειδικών δυνάμεων των δύο κρατών.

Αναμενόμενη, λοιπόν, η «διακριτικότητα» και βέβαια έπεται συνέχεια των «διευκολύνσεων» στους σφαγείς των παλαιστινίων…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: