Η διαστημική κυβέρνηση Τσίπρα και η κατάκτηση του γαλαξία…

Για τα αλλού —μη ελπίζεις—
δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες.
K.Π. Καβάφης, η Πόλις (1894)

ΕΛ.Δ.Ο. Δεν σας φαίνεται πολύ οικείο αυτό το λιπαρό αρκτικόλεξο;

Κάτι σαν τα πρώην ΕΛ.Δ.Α, τα πάλαι ποτέ κρατικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου ή κάποια ξεχασμένη ΔΕΚΟ, που υπάρχει μόνο για να καταβάλλει μισθούς στους –κατά κανόνα– αργόσχολους υπαλλήλους της ως τη συνταξιοδότηση; Μ’ άλλα λόγια τα «ρετιρέ» για όσους θυμούνται την ελληνική «μπελ επόκ».

Και όμως πρόκειται για κάτι εντελώς νέο: είναι ο νεοσύστατος Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ουάου!), μια επινόηση του σημερινού καθεστώτος, που υπάγεται –άγνωστο γιατί– στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, δηλαδή το τσιφλίκι του πρωθυπουργικού φίλου από τις σχολικές καταλήψεις της Καισαριανής, του κυρίου Παππά. ΕΛ.Δ.Ο. σε απλά ελληνικά, σημαίνει ακόμα μια ΔΕΚΟ, όχι όμως για τα γήινα, αλλά για τα ουράνια ζητήματα.

Ήταν εθνική ανάγκη –δεν το συζητάμε– η χρεοκοπημένη Ελλάδα που υπάρχει χάρη «στην καλωσύνη των ξένων» να αποκτήσει Διαστημικό Οργανισμό, διαστημόπλοια, κοσμοναύτες και να γίνει ο Τσίπρας ο άνθρωπος που άλλαξε, όχι απλώς την Ευρώπη, αλλά το ηλιακό σύστημα. Είναι, όμως, να κυλιόμαστε από τα γέλια με τον σκυλοκαυγά, που ξέσπασε με την παραίτηση του διάσημου επιστήμονα και ακαδημαϊκού Σταμάτη Κριμιζή, επίτιμου Διευθυντή Διαστημικών Προγραμμάτων της ΝΑΣΑ, από την προεδρία του ΕΛ.Δ.Ο.

Από τα όσα καταγγέλλει ο Κριμιζής, το πιο νόστιμο είναι η επιμονή του Παππά να έχει στεγάσει τον ΕΛ.Δ.Ο. σε ένα …διάδρομο απέναντι από το γραφείο του με την ίδια σπουδή, που θα τοποθετούσε και ένα εντυπωσιακό γιγάντιο ενυδρείο με τροπικά ψάρια, για να μένουν οι επισκέπτες του υπουργού με ανοιχτό το στόμα.

H Νέα Δημοκρατία βρήκε την ευκαιρία και κατηγόρησε την σοβιετική μνημονιακή κυβέρνηση ότι θέλει να εκτοξεύσει στο διάστημα έναν κοινό «κόπρο», το παιδί του μπαχαλόσκυλου Λουκάνικου κλείνοντας έτσι το μάτι στο αντιμνημονιακό παρελθόν της.

Το ΚΙΝ.ΑΛ, δηλαδή το reunion του ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε ότι σε θέσεις αστροναυτών διορίζονται αποτυχόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της συνιστώσας «Ρόζας», ενώ ο Βασίλης Λεβέντης, που προσεχώς θα χάσει και τον τελευταίο του βουλευτή, ζήτησε Οικουμενική κυβέρνηση για δείξουμε καλή εικόνα στους εξωγήινους και να μας χορηγήσουν αναπτυξιακά δάνεια.

Η κυβέρνηση υπεραμύνθηκε των επιλογών της υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα της Αριστεράς θα φτάσει σε όλο τον Γαλαξία.

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: