Η ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΞΩΤΙΚΑ ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Stern, «Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν κοστίζει στον Γερμανό φορολογούμενο ούτε μια δεκάρα. Πολλοί δεν το καταλαβαίνουν, επειδή πιστεύουν ότι γεμίσαμε βαγόνια τρένων με ευρώ και τα στείλαμε από το Βερολίνο στην Αθήνα. Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Από τον γερμανικό προϋπολογισμό δεν εισέρρευσε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στο περίπλοκο σύστημα διάσωσης. Η Γερμανία βοήθησε την Αθήνα με δύο τρόπους: αρχικά, το Πιστωτικό Ίδρυμα για την Ανοικοδόμηση (Kreditanstalt fur Wiederaufbau/KfW) χορήγησε περίπου 15 δισ. ευρώ δάνειο, αργότερα η Γερμανία έδωσε σχεδόν 22 δισ. ευρώ στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας/EΜΣ (ESM). Επρόκειτο για εγγύηση ώστε ο ΕSM να πάρει δάνεια από τις παγκόσμιες αγορές και τα οποία χορήγησε στη συνέχεια στην Ελλάδα, υπό όρους φυσικά».

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, επίσης, εξηγεί ότι «με τη μείωση του χρέους, συμβαίνουν τα εξής: τα δάνεια, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν διάρκεια κατά μέσο όρο 32,5 χρόνια, παρατείνονται κατά μερικά χρόνια, ενώ οι τόκοι καθίστανται αργότερα απαιτητοί. Δεν διαγράφονται τα χρέη της Ελλάδος, ούτε καν μερικώς. Αυτό σημαίνει ότι ο ESM και το KfW θα περιμένουν περισσότερο διάστημα για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Αυτό είναι όλο. Ο Γερμανός φορολογούμενος δεν θα νοιώσει τίποτα […] Είναι μια συζήτηση για πλασματικούς αριθμούς, μια συζήτηση που εξυπηρετεί προκαταλήψεις και δημιουργεί σύγχυση στο κεφάλι».

Προφανώς τα παραπάνω λόγια περισσεύουν για την περιβόητη «ελάφρυνση του χρέους». «Πλεονάσματα», «πλασματικοί αριθμοί» και «σύγχυση στο κεφάλι». Το αριστερό καθεστώς γνωρίζει καλά την συνταγή. Και προχωρά ακάθεκτο. Η αντιστροφή της πραγματικότητας δεν αποτελεί εξαίρεση, είναι βασική προϋπόθεση για την εγκαθίδρυση και μόνιμη εγκατάσταση των καθεστώτων «έκτακτης ανάγκης».

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, σε συνέντευξη του στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro (28-4-2018), δήλωσε μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο του Eurogroup, που θα λάβει χώρα στη Σόφια, αναμένεται να συζητηθεί η περίοδος μετά τη λήξη του προγράμματος, καθώς επίσης και το ελληνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, ενώ επισημαίνει ότι το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους είναι αυτό που απασχολεί τους εταίρους και τεχνικές λύσεις, όπως η σύνδεση της αποπληρωμής με το ρυθμό ανάπτυξης, κάτι που αποκαλείται «γαλλικός μηχανισμός», βρίσκονται για πρώτη φορά στο τραπέζι.

Ο γάλλος υπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι «έχουμε αρχίσει να συζητάμε το “πλαίσιο” εποπτείας μετά το ελληνικό πρόγραμμα, σε συνδυασμό με το ζήτημα του χρέους, πιστεύουμε ότι αυτό το πλαίσιο πρέπει να είναι σαφές, συνολικό και αξιόπιστο για τις αγορές. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό τις επόμενες εβδομάδες».

Κατά τα άλλα, οι ιθαγενείς πρέπει να ακούν τις σωστές λέξεις δηλαδή «επίσκεψη» και όχι «σκληρή εποπτεία» και «αξιολόγηση», «ελάφρυνση του χρέους» και όχι «τη διαγραφή του ούτε καν μερικώς», «θεσμοί» και όχι «τρόικα»…

Είναι οι ίδιοι αριστεροί, που κάποτε διαγκωνίζονταν στην καταγγελία της λογοκρισίας του χουντικού καθεστώτος.

Και που ’σαι ακόμα… Έρχονται και εκλογές…

Δημοσιεύθηκε από Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: