Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ…

«Άγγελε και Δημήτρη, απαιτούμε όλοι το τέλος του Γολγοθά σας»

Μαντέψτε τίνος ήταν αυτό το μήνυμα.

Της Άντζελας Δημητρίου ή του παρουσιαστή του Survivor;

Όχι, ήταν το βαρυσήμαντο πασχαλινό μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η ανάλαφρη σαχλαμάρα –το σήμα κατατεθέν του Αλέξη– συμπυκνώνεται υπέροχα σε αυτές τις δέκα ακριβώς λέξεις: Το τέλος του Γολγοθά είναι, βεβαίως, η κορυφή, η σταύρωση και μετά, κατά τας γραφάς, η ανάσταση, όπως ξέρουμε από τα θρησκευτικά.

Αλλά ακόμα και αν έλειπε η συγκεκριμένη σαχλαμάρα και αυτή η ανυπόφορη οικειότητα, τί ακριβώς απαιτεί ο Τσίπρας και μάλιστα εκπροσωπώντας όλους (;). Διαδηλωτής είναι; Ας το έλεγε τουλάχιστον ανοιχτά, «προσευχόμαστε να τους λυπηθεί ο Ερντογάν». Βεβαία, όπως ήδη ακούγεται ανοιχτά, οι δύο βαθμοφόροι πήραν «άνωθεν» εντολή να παραδοθούν στην τουρκικό περίπολο μαζί με τον οπλισμό τους (οποία ταπείνωση…) δήθεν για να μην προκληθεί «συνοριακό επεισόδιο»…

Φυσικά ο Τσίπρας δεν απαιτεί τίποτε, επειδή ούτε σε θέση είναι να απαιτεί ούτε έχει τις ικανότητες να βρεθεί σ’ αυτήν την θέση. Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών θα πραγματοποιηθεί όταν το τουρκικό κράτος το αποφασίσει δηλαδή όταν τα όποια ανταλλάγματα, που θα του δοθούν, θα το ικανοποιούν. Όσο για την πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση, η «ανταλλαγή» δεν είναι μόνο δεδομένη αλλά και επιθυμητή. Για έναν απλό λόγο. Όταν έρθει η στιγμή αυτή τα πολιτικά οφέλη θα είναι σημαντικά. Επομένως καμμία βιασύνη δεν είναι πολιτικά ωφέλιμη.

Και ο νοών νοείτο.

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: