ΔΝΤ: ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ…

Το ΔΝΤ ακονίζει για μιαν ακόμη φορά τα μαχαίρια του και παραγγέλνει να έρθουν μια ώρα αρχύτερα οι «καλύτερες μέρες».

Τί ζητάει;

Οι εκπρόσωποι του διεθνούς οργανισμού ζητούν την εφαρμογή όλων των μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί το 2019, εκτιμώντας ότι η δυναμική της ελληνικής οικονομίας δεν είναι ικανοποιητική και πως χρειάζεται πρόσθετη δημοσιονομική εξυγίανση με ταυτόχρονη εφαρμογή της προγραμματισμένης, για τις αρχές του 2019, μείωσης των παλαιών κύριων συντάξεων και της προγραμματισμένης για το 2020 μείωσης του αφορολόγητου ορίου για το ετήσιο εισόδημα.

Για παράδειγμα, εάν ένας συνταξιούχος λαμβάνει σύνταξη 1.250 ευρώ, με την μείωση του αφορολογήτου και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς θα λαμβάνει (από τον Δεκέμβριο του 2018) 971 ευρώ, δηλαδή 3.350 ευρώ λιγότερα, ενώ για τους μισθωτούς η αύξηση του αφορολογήτου μεταφράζεται σε 650 ευρώ φόρο κατά μέσο όρο. Συνολικά 1.000.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για πρώτη φορά.

Τα παραμύθια, λοιπόν, περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια τού περιούσιου αριστερού καθεστώτος και οι φιέστες που ετοιμάζουν οι προπαγανδιστές του δεν απέχουν απλά από την πραγματικότητα όσο η γη από το φεγγάρι, αλλά την βιάζουν κατάφωρα, αφού όχι μόνο δεν πρόκειται να βελτιωθεί, έστω υποτυπωδώς, η κατάσταση ειδικά για τους πιο αδύναμους, αλλά θα επιδεινωθεί και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο.

Εκείνο που παζαρεύει το καθεστώς Τσίπρα είναι απλά μια ακόμη υπόσχεση για την «ελάφρυνση» του χρέους και την μετάθεση της επιβολής των νέων σκληρών μέτρων, σε περίπτωση που δεν οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο του 2018. Κατά τα άλλα η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση, μαζί με τους «θεσμούς» (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισιόν) προβάρει τον επιπλέον βρόγχο, που θα φορέσει στον λαιμό των «εριφίων» που «τάισε» …δήθεν μεγαλόψυχα με τα γνωστά χριστουγεννιάτικα επιδόματα, σε μια επίδειξη πλεονάζουσας αριστερής ευαισθησίας…

Δημοσιεύθηκε από Παρεμπιπτόντως

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: