Ο ΘΕΟΣΤΑΛΤΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΙ Η ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ…

Στις 9 Δεκεμβρίου 2015, στο προσωπικό του ιστολόγιο ο άνθρωπος του Θεού μητροπολίτης Αμβρόσιος μεταξύ άλλων θεοσεβούμενων λόγων της αληθείας και της αγάπης προς τον συνάνθρωπον έγραφε για τους ομοφυλόφιλους:

«Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζουν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτυλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζωνται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι! Σας υπενθυμίζω, λοιπόν, τα λόγια του Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας: «άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος!» Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία! Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! Η Εκκλησία μας προσεύχεται γι’ αυτούς ως εξής: «Εκλείποιεν αμαρτωλοί από της γης και άνομοι, ώστε μη υπάρχειν αυτούς» (Ψαλμός 103). Δηλαδή. Ας εξαφανισθούν από την γη όλοι οι αμαρτωλοί και όλοι οι άνομοι, ώστε να μην υπάρχουν! Στον αγύριστο να πάνε όλοι αυτοί οι καταραμένοι!».

Στις 15 Μαρτίου ο Αμβρόσιος αθωώνεται πανηγυρικά σε δίκη στην οποία παραπέμφθηκε ύστερα από μήνυση την οποία υπέβαλλαν 9 εκπρόσωποι της LGBT κοινότητας για ρητορική μίσους και υποκίνηση σε βία με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Στην απολογία του, μεταξύ άλλων, εξήγησε τις αξιοσέβαστες θέσεις του. «Δεν είναι δημιουργήματα του Θεού, δεν έφτιαξε ο Θεός ανώμαλους, δεν έφτιαξε τρίτο γένος. Ο Θεός τούς σιχαίνεται και τους αποστρέφεται, και τους έριξε φωτιά και τους κατέκαψε». «Αν ήμουν γιατρός κι έγραφα να μην πλησιάζετε τον συφιλικό, θα με δικάζατε;», αναρωτήθηκε. «Η αντιδικία μου είναι με την Πολιτεία […] Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Δεν καταλαβαίνω γιατί θίχτηκαν», συμπλήρωσε. […] Το «φτύστε τους» είναι το λιγότερο, αν είχα ένα όπλο και μου επέτρεπε ο νόμος, θα τους τουφέκιζα», ενώ πρόσθεσε ότι «… κοινή συνείδηση του υγιούς και σωστού ανθρώπου είναι να προπηλακίζει τους ομοφυλόφιλους. Έχουμε προσπάθεια των gay να επιβάλλουν τα πάθη τους».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης της υπόθεσης οι μηνυτές υπέστησαν μια διαδικασία καταφανούς εξευτελισμού από την υπεράσπιση του Αμβρόσιου με την έμμεση πλην σαφή στήριξη της έδρας. Η δε δικαστική απόφαση έβαλε την σφραγίδα της νομιμότητας και κάλυψε θεσμικά και την τελευταία λέξη από τα ξεράσματα του Αμβρόσιου, ενώ η «αντιπαράθεση» που επιλέχθηκε δια μέσω της δικαστικής οδού τελικά, κατά την γνώμη μας εντάχθηκε στο πλαίσιο της πλαστής αντίθεσης ανάμεσα στην «πρόοδο» και την «συντήρηση», αλλά και στο παζάρι του καθεστώτος Τσίπρα με την Εκκλησία, που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη…

Όσο για τα πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη που τυχόν μπορεί να θεωρηθούν ως κάποιο κέρδος, μάλλον αποπροσανατολίζουν παρά αναδεικνύουν τελικά την θεσμική κατοχύρωση του αντίπαλου δέους…

Δημοσιεύθηκε από Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: