ΟΠΕΡΑ BUFFA ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ…

Όπως είπαμε ο μεγάλος ηγέτης της αριστεράς και της προόδου που νίκησε τον όφι των μνημονίων, ο αξεπέραστος Αλέξης Τσίπρας, ήταν ιδιαίτερα συνετός και μετρημένος στην Βουλή εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων. Το ίδιο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν ούρλιαζε σαν εκείνον τον ψυχάκια τον Σαμαρά, και τον τηλεπαρουσιαστή καραγκιόζη Άδωνι, ούτε σαν εκείνη την λάμια τον Λοβέρδο. Έκαναν, λοιπόν, εντύπωση και οι δύο. Ο μεγάλος κομμουνιστής ηγέτης Τσίπρας ύστερα από την δοξολογία του FBI, ύμνησε τον Ανδρέα Παπανδρέου, ανέβασε στο βάθρο το ψηλότερο τον Κώστα τον Καραμανλή τον Σιωπηλό, τους εξήρε αμφότερους για την πολιτική τους στάση σε παρόμοιες «σκανδαλώδεις» περιπτώσεις (βλ. «σκάνδαλο» Κοσκωτά και Βατοπεδίου).

Ρε μπας και τα έχουν βρει αυτοί οι δύο. Ρε μπας και ο Τσιπράκης τελικά του κάνει αβάντα τού γουρλομάτη Κυριάκου, μήπως ρε παιδιά τον βοηθάει να ξεσκαρτάρει το κόμμα; Η αλήθεια όμως είναι ότι μας έχει περάσει μια ακόμη πιο βρώμικη σκέψη. Μήπως όλο αυτό το έχουν σχεδιάσει οι δύο τους; Δηλαδή να βγάλουν από την κυκλοφορία τον Σαμαρά, να ακινητοποιήσουν τον Βενιζέλο και τον Λοβέρδο και όποιος προλάβει τελικά να αγκαζάρει την Φώφη, την οποία μπορούν να έχουν και οι δυο εναλλάξ; Διεστραμμένο; Διόλου. Ένας συνηθισμένος πολιτικός χειρισμός. Ή μήπως ο Συριζα διαπραγματεύεται ήδη τους πολιτικούς συσχετισμούς της επομένης ημέρας;

Α, μας άρεσε επίσης που η Τασία Χριστοδουλοπούλου διαολόστειλε αυτόν τον αχώνευτο πρώην εισαγγελέα τον Αθανασίου και φυσικά ξεχωρίσαμε έναν ακόμη πολύ μεγάλος ηγέτη του κοινοβουλίου. Έναν πραγματικό απεσταλμένο της Αρίας Φυλής. Τον μεγάλο εθνικοσοσιαλιστή ηγέτη Μιχαλολιάκο, ο οποίος και αυτός, δυστυχώς, ξέπεσε στα μάτια μας οριστικά και αμετάκλητα.

Που ήταν εκείνα τα επικολυρικά «αλήτες προδότες πολιτικοί», που πήγαν εκείνες οι υποσχέσεις για τις «ξιφολόγχες που θα ακονίζονται στα πεζοδρόμια»; Αφού πρώτα θύμισε στους Νεοδημοκράτες ότι τα ίδια έκαναν και εκείνοι με την Χρυσή Αυγή και τους προστατευόμενους μάρτυρες που έβαλαν εναντίον της, έβγαλε στην συνέχεια ένα λογίδριο κατά του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Τότε τον διέκοψε κάποιος από τους λιγοστούς βουλευτές που έμειναν στην αίθουσα για να τον ακούσουν (μάλλον νεοδημοκράτης) ο οποίος του θύμισε ότι ορισμένοι από τους κατηγορούμενους έχουν ζητήσει να μην παραγραφούν τα αδικήματα, ώστε να δικαστούν και δικαιωθούν. Ο Μιχαλολιάκος μόνο που δεν δάκρυσε και αυτός από την συγκίνηση απαντώντας ότι δεν είναι όλοι οι πολιτικοί διεφθαρμένοι. Και μετά ψήφισε μαζί με τον Συριζα.

Και δυο λόγια για το νομικό μέρος της υπόθεσης που ο μεγάλος ηγέτης Τσίπρας αποφάσισε τάχα να μην ασχοληθεί.

Η δωροδοκία κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων έχει παραγραφεί και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα για τα οποία στήθηκαν κάλπες, ενώ η δωροδοκία επ’ ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων, αφορά μόνο τους Σαμαρά-Γεωργιάδη, όμως σύμφωνα τουλάχιστον με τις καταθέσεις που έχουν γίνει γνωστές, τους αφορούν περιστατικά προγενέστερα της 7.4.2014 , άρα και για τις πράξεις αυτές υπάρχει παραγραφή.

Και οι 10 όμως μπορούν να διωχθούν από την Εισαγγελία πλέον μόνο για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα), πράξη όμως για την οποία μέχρις στιγμής ουδεμία μαρτυρική κατάθεση υπάρχει.

Μέχρι τότε βέβαια πολλά εκλογικά και μη μπορούν να συμβούν…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: